Trei din cele patru maicute de la Manastirea vasluiana Tanacu, condamnate la inchisoare, dupa ce, in 2005, impreuna cu preotul Petru Corogeanu, au rastignit pe o cruce improvizata din lemn o tanara pentru a fi exorcizata, au fost eliberate din Penitenciarul Targsor, anunta Mediafax.

Maicutele au fost condamnate definitiv si irevocabil la cinci ani de inchisoare in anul 2007, fiind incarcerate initial la Penitenciarul Vaslui, iar apoi, odata cu schimbarea regimului penitenciarului, au fost mutate la Penitenciarul Targusor, judetul Prahova.

Cele trei maicute, Adina Lucia Cepreaga, Simona Birdanas si Elena Otel, au fost eliberate mai devreme, beneficiind de o reducere avand in vedere comportamentul lor pe perioada de detentie.

"Pe perioada ispasirii pedepsei maicutele au avut un comportament bun, participand inclusiv la activitatile cultural-educative ale penitenciarului. Totodata, maicutele au participat la slujbele de la capela penitenciarului si au avut inclusiv peste o suta de zile de munca. Toate aceste lucruri au facut ca pedepsele lor sa se reduca si sa fie eliberate conditionat mai devreme", a declarat purtatorul de cuvant al Penitenciarului Targusor, Claudiu Stefan.

Cea de-a patra maicuta, Nicoleta Sofia Arcalianu, fosta maica stareta de la Manastirea Tanacu va fi eliberata tot in cursul acestui an.

Preotul Petru Daniel Corogeanu va fi eliberat in primavara anului viitor, intrucat a fost condamnat la sapte ani de inchisoare. El se afla incarcerat la Penitenciarul Vaslui.

In iunie 2005, cele patru maicute si preotul Petru Corogeanu au rastignit pe o cruce improvizata din lemn o tanara in varsta de 23 de ani pentru a fi exorcizata. Dupa trei zile de chinuri groaznice, in care nu a mancat si nu a baut nimic, Irina Cornici a murit.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat in 30 ianuarie, condamnarea preotului Corogeanu la sapte ani de detentie, pentru lipsire de libertate in mod ilegal. Maicuta Nicoleta Sofia Arcalianu a primit sase ani de inchisoare, iar maicutele Adina Lucia Cepreaga, Simona Bardanas si Elena Otel cate cinci ani, pentru aceeasi infractiune.