Cultura si educatia cladesc deopotriva o natiune puternica si demna, afirma presedintele Traian Basescu in mesajul transmis cu prilejul Zilei Culturii Nationale si postat, sambata, pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

"In acest an, pentru prima oara, Romania sarbatoreste la 15 ianuarie "Ziua Culturii Nationale" sub auspiciile unui moment consacrat din istoria culturii noastre: comemorarea poetului Mihai Eminescu, de la a carui nastere se implinesc 161 de ani.

Mihai Eminescu, "omul deplin al culturii romane" asa cum ni-l infatiseaza Constantin Noica, ramane un reper incontestabil pentru reusita de a imbina efortul de recuperare a traditiei cu necesara deschidere spre modernitate.

"Ziua Culturii nationale" ne aminteste ca avem un capital insemnat pe care Romania il poate utiliza in afirmarea valorilor sale.

Cultura si educatia cladesc deopotriva o natiune puternica si demna. Avem o datorie comuna fata de cultura romana, fata de valorile care ne-au format si pe care trebuie sa le transmitem generatiilor viitoare. Astazi, mai mult ca oricand, in diversitatea culturii europene, Romania trebuie sa puna in valoare creatia marilor sai clasici, a tuturor celor care au contribuit si continua sa contribuie la expresia identitatii poporului roman", afirma seful statului in mesajul sau.