Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu, va fi dus la Clinica AKH din Viena, dupa ce medicii care il trateaza in Romania i-au recomandat un examen de specialitate de maxima siguranta, care nu poate fi realizat in tara din cauza lipsei de aparatura, a declarat purtatorul de cuvant al Mitropoliei pentru Mediafax.

Mitropolitul Clujului, Bartolomeu AnaniaFoto: Rompres

Purtatorul de cuvant al Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, preotul Bogdan Ivanov, a declarat, vineri seara, ca examenul de specialitate pe care IPS Bartolomeu Anania il va face in Clinica AKH din Viena este pentru probleme cardiologice.

Preotul Ivanov a precizat ca IPS Bartolomeu Anania a fost de acord sa mearga pentru acest consult la clinica din Viena.

Potrivit unor surse medicale, Mitropolitul Bartolomeu a fost transportat cu o ambulanta SMURD de la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca la aeroportul din municipiu, de unde urmeaza sa fie dus la Viena cu un avion din sistemul sanitar.

Sursele citate au precizat ca doctorii care il tratau la Institutul Clinic de Urologie inca din 22 decembrie au decis ca IPS Bartolomeu trebuie supus unor investigatii amanuntite, deoarece starea sa de sanatate s-a inrautatit.

"Mitropolitul Clujului a fost internat la 22 decembrie la Institutul Clinic de Urologie si a fost sub supraveghere medicala in toata aceasta perioada. In urma cu doua saptamani, pacientul a fost transferat pentru cateva zile la terapie intensiva, deoarece starea sa se inrautatise. Medicii care il supravegheaza au luat decizia ca investigatiile sa fie continuate la Viena", au declarat sursele medicale.

In aprilie anul trecut, Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, IPS Bartolomeu, fusese internat la Clinica Medicala nr. 1 din Cluj-Napoca, cu diagnosticul "afectiune respiratorie" si urmase un tratament sub supravegherea medicilor.

Mitropolitul Clujului va implini, in 18 martie, 90 de ani.