Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti cere DNA sa monitorizeze activitatile "grupurilor de interese care incearca, cu orice pret, sa salveze de la demolare cladirea ilegala, autointitulata ", se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro. Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti a solicitat, pe 12 ianuarie 2011, Directiei Nationale Anticoruptie, sa intreprinda "activitatile specifice de monitorizare pentru preintampinarea, descoperirea si tragerea la raspundere penala a persoanelor care inteleg sa sustina interesele dezvoltatorilor Cathedral Plaza prin metode ilegale - coruptie, trafic de influenta si actiuni de intimidare - ce ar permite finalizarea si mentinerea constructiei realizate ilegal".

  • "Constructia autointitulata Cathedral Plaza a beneficiat in permanenta de sprijinul unor grupuri de interese carora autoritatile statului fie le-au opus doar o rezistenta formala, fie le-au raspuns prompt favorabil, dar in afara legii, la solicitari. Numai in acest mod a fost posibila ridicarea constructiei pana la stadiul actual. Suntem informati ca in acest moment, cand s-a stabilit irevocabil de catre Curtea de Apel Suceava, ca autorizatia de construire este ilegala, ceea ce va atrage demolarea cladirii, grupurile de interese insista sa salveze cu orice pret si prin orice metode aceasta constructie ridicata ilegal. Este imperios necesar ca autoritatile in drept sa monitorizeze activitatile acestor grupuri de interese si legaturile pe care acestea le stabilesc in vederea atingerii scopului urmarit, anularea unei decizii judecatoresti irevocabile si salvarea sumelor de bani investite in aceasta constructie ilegala", arata purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, parintele Ieronim Iacob.
  • "Reamintim ca prin Hotararile nr. 40/2006 si respectiv nr. 5/2007, Senatul Romaniei a constatat existenta unui interes real din partea promotorilor si specializate pe proiecte imobiliare pentru a-si desfasura activitatea cu precadere in zonele consacrate istoric, urbanistic si arhitectural, solicitand in mod expres Ministerului Public sa cerceteze toate aspectele legate de realizarea proiectului si a constructiei Cathedral Plaza, spre a stabili, daca este cazul, raspunderea penala a celor implicati", mai arata reprezentantii Arhiepiscopiei Romano-Catolice.

Proiectul Cathedral Plaza al Millennium Building Development a fost autorizat de Primăria Sectorului 1 în 24 februarie 2006. Lucrările au fost începute în 9 martie 2006. În aprilie 2006, avizele au fost contestate în instanţă de reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti, procedurile juridice derulându-se timp de aproximativ trei ani. Din iulie 2007, lucrările au fost întrerupte până la soluţionarea cauzei. Acesteau au fost repornite anul trecut.

Cladirea Cathedral Plaza este un imobil cu patru niveluri la subsol, cu garaje pentru 200 de maşini, parter şi 19 etaje, de 75 metri înălţime.