Fostul comandant al IPJ Neamt Aurelian Soric, care a fost dat afara din Politie, s-a prezentat la serviciu, miercuri, iar in cursul dupa-amiezii s-a dus cu dureri la spate la spital, unde, dupa ce a fost consultat, a primit concediu medical de sase zile, relateaza Mediafax.

Comisarul-sef Aurelian Vasea Soric, fost comandant al Inspectoratului Judetean de Politie Neamt, dat afara marti din Politia Romana, s-a prezentat, miercuri dimineata, la serviciu.

Intrucat la Politia Neamt nu ajunsese ordinul scris de destituire, ofiterul a venit la munca. Potrivit unor surse din Politia Neamt, in cursul dupa-amiezii, fostul sef al IPJ Neamt a plecat la Spitalul Judetean de Urgente din Piatra-Neamt, acuzand dureri la spate. Dupa ce a fost consultat, a primit un concediu medical de sase zile.

Soric a prezentat comenzii Politiei Neamt certificatul medical, iar in acum este in concediu medical si nu poate fi pus in aplicare ordinul de demitere pe care l-a dat ministrul Administratiei si Internelor, astfel incat, pana cand comisarul-sef Aurelian Soric nu iese din concediu medical, figureaza ca angajat al Politiei.

Sursele citate sustin ca Aurelian Vasea Soric intentioneaza sa conteste decizia prin care a fost dat afara din Politie.

Seful IPJ Neamt, comisar sef Dorel Manole, a evitat sa comenteze aceasta situatie.

Seful Politiei Romane, Liviu Popa, a declarat, marti, ca fostul sef al IPJ Neamt, Aurelian Soric, a fost destituit din Politie dupa ce in urma controlului facut de Consiliul Superior de Disciplina, in sarcina lui au fost retinute 33 de abateri disciplinare.

Seful Politiei Romane a precizat ca printre abaterile disciplinare retinute se afla cele legate atat de activitatea profesionala, "care a lasat de dorit", cat si de prezentarea eronata in fata presei a unui concept politienesc, care a creat o imagine subiectiv - negativa a Politiei.

O alta abatere este cea privind cea de neglijenta manifestata in indeplinirea sarcinilor de serviciu.

Liviu Popa a precizat ca propunerile formulate de Consiliul Superior de Disciplina din MAI, in urma verificarilor facute in cazul lui Soric, au fost transmise ministrului de Interne, Traian Igas si insusite de acesta.