Circulatia pe DN10 Buzau - Brasov a fost blocata, marti dimineata, din cauza unei pietre foarte mari care a cazut de pe versantul muntos pe partea carosabila. Bucata de stanca are marimea unui camion. Centrul Infotrafic anunta ca traficul a fost deviat pe ruta Poieni - Cislau - Valenii de Munte - Brasov.

UPDATE (ora 11:25): Drumarii au solicitat sprijinul pirotehnistilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Buzau pentru a dinamita cele doua blocuri de piatra care au cazut de pe versanti pe DN 10, in zona Siriu, astfel ca traficul in zona ramane blocat, anunta Mediafax.

Potrivit sefului ISU Buzau, colonel Danut Nicolae, stancile care s-au desprins de pe versantul aflat pe marginea soselei si au cazut pe carosabil sunt de dimensiunea unor camioane, una dintre ele avand o inaltime de peste patru metri.

Conform acestuia, drumarii nu pot interveni, astfel ca a fost solicitat sprijinul echipei pirotehnice din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Buzau, pentru a dinamita blocurile de piatra, iar cel mai probabil operatiunea va avea loc in cursul zilei de marti.

De atfel, a fost solicitata si o aprobare in acest sens de la Ministerul de Interne, dar si sprijin de la Unitatea Speciala de la Ciolpani. De asemenea, a fost cerut sprijinul societatii Hidroconstructia pentru ca in zona sa fie trimise utilaje cu care sa fie facute orificii in piatra pentru a fi introduse bucati de dinamita.

Seful ISU Buzau a spus ca dinamitarea rocilor ar putea genera un nou val de caderi de bolovani de pe versant, insa specialistii incearca sa gaseasca solutii astfel incat sa nu apara noi probleme.