¬Vicepresedintii Partidului Romania Mare, Codrin Stefanescu si Marius Marinescu, au fost convocati, luni, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru a fi audiati in calitate de martori in dosarul in care presedintele formatiunii, Corneliu Vadim Tudor, este cercetat pentru ultraj si nerespectarea unei hotarari judecatoresti, anunta Agerpres.

Pe de alta parte, PRM a anuntat ca mai multi membri ai conducerii formatiunii, in majoritate femei, au formulat plangeri penale impotriva executorului judecatoresc Paula Daniela Somaldoc, precum si impotriva politistilor care i-ar fi agresat.

PRM arata ca si europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor a formulat plangeri penale impotriva executorului judecatoresc si a politistilor. Totodata, PRM sustine ca a solicitat Corpului de Control al ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, sa verifice sesizarea PRM privind abuzul executorului judecatoresc Paula Daniela Somaldoc de a evacua si cele trei entitati, Fundatia Romania Mare, Editura Speranta si Biroul europarlamentar al lui Corneliu Vadim Tudor, care isi au sediul in acelasi imobil cu PRM.

In acelasi timp, cele trei entitati mentionate vor depune plangeri penale impotriva executorului judecatoresc, Paula Daniela Somaldoc si impotriva politistilor si vor cere si daune morale, se mai precizeaza in comunicatul PRM.

Pe 5 ianuarie, procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a anuntat ca Parchetul General a deschis un dosar penal in cazul scandalului provocat de europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor la evacuarea sediului PRM, acesta fiind cercetat pentru savarsirea infractiunilor de ultraj si nerespectarea unei hotarari judecatoresti.

Un executor judecatoresc a sosit, pe 4 ianuarie, la sediul PRM din str. Emile Zola din Capitala, insotit de politisti, pentru a evacua sediul PRM, in urma unei noi somatii emise pe baza unei hotarari a Judecatoriei sectorului 1.

Incercarea de evacuare s-a soldat cu un scandal, presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, impreuna cu mai multi membri ai formatiunii, opunandu-se actiunii executorului judecatoresc. In cele din urma PRM a fost evacuat din sediu, dupa mai multe ore in care s-a incercat convingerea conducerii partidului sa iasa din cladirea revendicata de fostii proprietari.