Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, joi, cercetarea in libertate a fiului senatoarei PDL Sorina Placinta si au impus acestuia interdictia de a parasi tara pentru 30 de zile, informeaza Agerpres. CAB a admis recursul lui Andrei Placinta la decizia Tribunalului Bucuresti de la sfarsitul anului 2010 care prelungise mandatul de arestare a acestuia cu 30 de zile.

Razvan Andrei Placinta a fost retinut in 7 decembrie de catre procurorii bucuresteni pentru tentativa de omor calificat, talharie, loviri sau alte violente, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice. Judecatorii Tribunalului Bucuresti au admis cererea procurorilor de arestare preventiva si au emis un mandat pentru 29 de zile.

Potrivit acuzatiilor, Razvan Andrei Placinta si-a lovit iubita, apoi i-a sarit pe masina, spargand luneta si oglinda, iar cand a vrut sa plece de la locul conflictului, a intrat cu autoturismul sau intr-un barbat.

In scandal, telefonul tinerei a disparut, astfel ca Razvan Andrei este pus sub acuzare si pentru talharie.

Placinta a sustinut in fata judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti, prin avocatii sai, ca, in seara cand a avut loc incidentul de pe strada Berzei din Capitala, a actionat in legitima aparare, fiind inconjurat de mai multi barbati, dintre care unul era in stare de ebrietate, iar un altul l-a amenintat cu un cutit.

De asemenea, avocatul tanarului sustinea ca nu sunt probe pentru ca Andrei Placinta sa fie acuzat de tentativa de omor, incidentul fiind, in opinia sa, o simpla cearta intre indragostiti.

Care sunt acuzatiile anchetatorilor:

  • In seara zilei de 06 decembrie 2010, pe fondul unor neintelegeri cu partea vatamata H.I.D., a lovit-o pe aceasta si a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota si plafonul autoturismului partii vatamate, pe care l-a deteriorat, in sensul ca i-a indoit capota si i-a spart luneta.
  • In momentul in care in apararea partii vatamate au intervenit martorul M.M. si partea vatamata S.N., invinuitul, aflat la volanul unui autoturism marca Renault, s-a urcat de mai multe ori cu acesta pe trotuar, cu intentia vadita de a-i lovi; in aceste conditii, in timp ce incerca sa se tina cu mainile de capota masinii, partea vatamata S.N. a cazut in fata acesteia, iar invinuitul, prin manevre succesive in fata si in spate, a trecut peste partea vatamata.
  • Prin derularea evenimentelor descrise, s-a produs o tulburare a ordinii si linistii publice, in zona aparand mai multe persoane, care au incercat sa-l opreasca pe invinuit, una dintre acestea folosind un pistol cu gaze, cu care a tras mai multe focuri.