​"Doresc sa le multumesc tuturor celor care au participat la acest efort (lucrul la Legea educatiei - n.red) si la dezbaterile publice care au inceput inca din ianuarie 2007. Doresc sa le multumesc si celor care au venit cu propuneri care au crescut calitatea legii - comisiile parlamentare de specialitate. Legea este una moderna, care ne pune in pas cu Europa", a declarat, miercuri, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, adaugand ca invita conducerile universitatilor si asociatiile de studenti "sa ingroape securea razboiului politic, ale carui ravagii pe taramul educatiei pot sa fie dezastruoase".

Daniel Funeriu a adaugat ca "Este nevoie de toti, incepand de astazi, sa fim solidari in jurul unui proiect pentru viitorul Romaniei. Ministerul va depune un efort consistent de explicare a masurilor din aceasta lege".

Printre avantajele legii, ministrul Educatiei a amintit faptul ca "Doresc sa spun parintilor ca aceasta lege aduce mult dorita stabilitate in sistem - regulile nu vor mai fi schimbate de la an la an, in functie de cine este ministru".

El a tinut sa aminteasca si faptul ca "Prevederile noii legi vor intra in vigoare gradual, la momentul oportun, nu in acest an scolar".

In plus, Daniel Funeriu a subliniat ca "Acum avem baza legala pentru a elabora un nou curriculum, in care toceala nu mai are rostul. Aceasta este, in acest moment, prioritatea-zero a Ministerului Educatiei".

Noua Lege a educatiei a fost declarata constitutionala, marti, de CCR, in urma unei sesizari depuse de opozitie, si promulgata de seful statului.