Unul dintre consilierii personali ai presedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, va merge pe jos de la Viena la Suceava pentru a promova proiectul turistic cu finantare europeana "Pelerin in Bucovina", acesta urmand sa parcurga distanta in aproximativ o luna, relateaza Mediafax.

Presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marti, dupa o intalnire cu reprezentantii asociatiilor din turism, ca anul 2011 va insemna o ofensiva pe plan extern pentru promovarea Bucovinei ca destinatie turistica, urmand sa fie lansate ofertele turistice in cadrul mai multor targuri de profil din Viena, Torino, Munchen, Paris si chiar New York.

El a aratat ca in cadrul targurilor de turism vor fi prezentate proiectele "Pastele in Bucovina", "Hora Bucovinei" sau "Pelerin in Bucovina", ultimul proiect urmand sa devina un program cu caracter permanent, dar care va avea ca punct de plecare pelerinajul din preajma Sarbatorii Adormirea Maicii Domnului.

Flutur a spus ca pentru promovarea proiectului "Pelerin in Bucovina" consilierul sau personal Neculai Barba va parcurge, pe jos, distanta de la Viena la Suceava.

El a explicat ca "Pelerin in Bucovina" este un proiect care are punctul de plecare in Viena si destinatia este judetul Suceava, urmand ca in statiunea Gura Humorului sa fie stabilit un "centru de pelerinaj", de unde se va putea pleca pe trasee de pelerinaj, atat pe jos, cat si cu bicicletele sau caruta.

Flutur a mai spus ca doreste ca CJ Suceava sa preia in administratie traseul de linie ferata Vama - Moldovita pentru a-l amenaja ca traseu turistic pe care sa circule un tren de epoca cu locomotiva cu abur.

Totodata, in programul "Pelerin in Bucovina" urmeaza sa fie incluse Parcul National Calimani, Codrii Seculari de la Slatioara, Salina Cacica sau Valea Bistritei Aurii.

Consilierul lui Flutur, Neculai Barba, a declarat pentru Mediafax ca pentru pelerinajul de la Viena la Suceava isi propune sa parcurga zilnic 30 de kilometri, apreciind ca intregul traseu il va strabate in decurs de o luna.

El a mentionat ca inca nu si-a stabilit cu exactitate traseul si a apreciat ca are forma fizica necesara unei astfel de deplasari.

Proiectul "Pelerin in Bucovina", initiat de Consiliul Judetean Suceava, este finantat prin POR-Axa V, fiind deja semnat contractul de finantare si urmeaza sa fie implementat in cursului anului 2011.

Pentru proiectul "Pelerin in Bucovina" vor fi alocati 1,184 milioane de lei pentru realizarea unui spot publicitar care va fi difuzat timp de doua saptamani pe un post national de televiziune, despre hramul Manastirii Putna si sarbatoarea Fecioarei Maria de la Cacica. De asemenea, va fi facuta publicitate pe panouri electronice celor doua evenimente de pelerinaj catolic si ortodox in Bucovina cu prilejul Sarbatorii Adormirea Maicii Domnului, vor fi tiparite brosuri si un album, va fi construita o pagina web, va fi finantata participarea la un targ de turism national si va fi organizat un festival de muzica si traditii bisericesti la Cacica si un festival de folclor la Putna.