Prefectul Mihai Cristian Atanasoaei a cerut, vineri, Politiei Capitalei ca echipele care vor patrula de Revelion sa mearga si in zonele in care se vand produse etnobotanice, pentru "a descuraja consumul in noaptea dintre ani".

"Am facut aceasta solicitare din doua motive: pe de o parte, sa verificam daca masurile luate de sectoare si de Consiliul General se aplica si, pe de alta parte, sa descurajam consumul in noaptea dintre ani, cand, din cauza atmosferei festive, acesta poate sa creasca", a spus Mihai Cristian Atanasoaei, potrivit Mediafax, care citeaza un comunicat al Prefecturii Capitalei.

Prefectul Capitalei a discutat, vineri, intr-o sedinta de lucru, cu reprezentantii directiilor de asistenta sociala si protectia copilului, precum si cu directorul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov.

Reprezentantii directiilor de asistenta sociala si protectia copilului din Capitala au anuntat ca, din cele 733 de locuri de cazare in adaposturi mai sunt libere 255, 211 pentru adulti si 44 pentru copii.

In conditiile in care vremea va fi geroasa si zilele urmatoare, prefectul Capitalei a cerut directiilor de asistenta sociala si protectia copilului din Bucuresti sa asigure permanenta serviciilor, atat in 31 decembrie cat si in 1 ianuarie 2011, astfel incat toate persoanele fara adapost sa fie cazate.

Totodata, prefectul Capitalei a solicitat conducerii Serviciului de Asistenta Bucuresti - Ilfov sa isi coordoneze activitatile cu directii de asistenta sociala, pentru asigurarea cazarii persoanelor fara adapost.

Magazinele din Capitala care vand produse etnobotanice si halucinogene la o distanta mai mica de 1,5 kilometri de scoli, camine, biblioteci, tabere scolare, biserici, spitale si gari au fost interzise, in urma unei decizii din 17 decembrie a CGMB.