Ocupatiile de astrolog si prezicator vor deveni oficiale in Romania de la 1 ianuarie 2011, dupa cum a decis Guvernul printr-o hotarare publicata joi in Monitorul Oficial.

In Hotararea privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania, la sectiunea "Alti lucratori in domeniul serviciilor personale" apare si categoria "astrologi, prezicatori si asimilati", alaturi de "insotitori si valeti", "agenti de pompe funebre si imbalsamatori", noteaza Agerpres. La aceeasi sectiune sunt trecuti si instructorii auto.

De asemenea, clasificarea adoptata de Guvern in sedinta din 23 decembrie prevede si categoria de angajati "manechine si asimilati" in cadrul sectiunii "Alti lucratori in domeniul vanzarilor".

Noul dictionar explicativ al limbii romane, aparut la Editura Litera International in 2002, defineste astrologia drept o "pseudostiinta care pretinde a prezice viitorul dupa pozitia si miscarea astrilor".

La randu sau, termenul de prezicator este definit de dictionarul explicativ al limbii romane aparut la Editura Univers Enciclopedic in 1998 drept "persoana care se indeletniceste cu ghicitul viitorului cuiva in carti, in cafea, in palma".

In textul actului normativ adoptat de Executiv se arata ca documentul tine seama de regulamentele Comisiei Europene in ceea ce priveste Clasificarea internationala standard a ocupatiilor.