Cei doi hoti care au furat, saptamana trecuta, aproximativ 400.000 de lei de la sucursala unei banci din sectorul 3 au fost identificati de politisti, fiind vorba de doi cetateni straini care au parasit Romania la trei zile dupa comiterea jafului.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB), citat de Agerpres, a rezultat in urma cercetarilor intreprinse de politistii din Sectorul 3 ca hotii, care au fugit de la locul talhariei cu o motocicleta, au fost si ajutati de un cetatean roman, T.I.F., domiciliat in Bucuresti, fara antecedente penale, care i-a preluat cu masina personala.

Fata de T.I.F. a fost emis un mandat de arestare preventiva de catre Judecatoria Sectorului 3, pentru o perioada de 29 de zile, acesta riscand o pedeapsa de la trei la 15 ani de inchisoare.

De asemenea, cu ocazia activitatilor de cercetare efectuate de politisti a fost recuperata si suma de 44.000 de lei din banii furati.

Activitatea de cercetare penala a fost supravegheata de procurori din Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3, mai mentioneaza sursa citata.

Furtul petrecut pe 23 decembrie, la ora 13.35, la o filiala BCR din Sectorul 3, nu a durat mai mult de 10 secunde, potrivit imaginilor de pe camerele de luat vederi, cei doi hoti oprindu-se cu o motocicleta in fata bancii, iar unul dintre ei a spart un geam, a intrat peste casiera, a luat un sac cu bani in care se aflau circa 400.000 de lei, apoi a iesit tot pe geamul spart, cei doi demarand in tromba cu motocicleta care a fost gasita de politisti cateva ore mai tarziu, abandonata in zona Dristor.