Tendintele evolutiei activitatii economice in perioada decembrie 2010 - februarie 2011vor fi prezentate, marti, de Institutul National de Statistica. Agerpres relateaza ca managerii firmelor romanesti au prevazut pentru perioada noiembrie 2010 - ianuarie 2011 o scadere cu 7% a volumului productiei in industrie, o scadere cu 9% a activitatii in comertul cu amanuntul, singurul domeniu in care cifra de afaceri va inregistra o crestere cu 1% fiind cel al serviciilor.

In cadrul anchetei de conjunctura realizate de INS, managerii din industria prelucratoare au raspuns ca se asteapta, pentru intervalul noiembrie 2010 - ianuarie 2011, la o scadere cu 7% a volumului productiei.

Pentru unele dintre activitati se va inregistra o tendinta de scadere mult mai accentuata decat media. Astfel, in sectoarele fabricarii altor mijloace de transport, metalurgiei, precum si repararii, intretinerii si instalarii masinilor si echipamentelor, soldurile conjuncturale se vor diminua cu 34%, 32% si, respectiv, 29%.