Vreme rece in tara, geroasa in special dimineata. Marti, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre minus 9 si un grad Celsius. Vantul sufla mai tare in sud-est si in rafale aspre la munte. In Capitala, mercurul termomerelor nu va depasi zero grade. Si traficul rutier se desfasoara in conditii de iarna.

Politistii rutieri recomanda conducatorilor auto ca, inainte de a porni la drum, sa pregateasca autovehiculele pentru circulatia in conditii de iarna si sa se informeze despre situatia traseului pe care urmeaza sa se deplaseze, accesand pagina de internet a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romaniasau, pentru detalii, sa apeleze numarul de telefon 021/9360 al Comandamentului Central de Iarna.

Cele mai multe probleme se inregistreaza in Gorj, Mehedinti, Harghita, Prahova si pe Autostrada A1.

Porivit Agerpres, traficul rutier pe DJ 102 H a fost blocat, luni seara, intre localitatile Reviga si Milosesti, din cauza stratului consistent de zapada. Drumarii au lucrat timp de mai multe ore pentru deblocarea portiunii de drum afectate, neinregistrandu-se autoturisme sau persoane blocate in trafic.