Dupa un Craciun fara zapada si cu temperaturi mai mari chiar si cu 10 grade fata de normalul acestei perioade a anului, luni dimineata a inceput sa ninga in mai multe regiuni ale tarii. Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, ninge pe arii extinse in Banat, Transilvania, Oltenia, Muntenia, local in Crisana si izolat in Maramures si in sudul Moldovei, iar in sudul Dobrogei sunt lapovite si ploi.

Vantul sufla slab pana la moderat cu unele intensificari in Delta Dunarii si pe crestele montane.

Se circula in conditii de iarna pe mai multe drumuri nationale din Gorj, Hunedoara si Constanta. Pe autostrazile A1 ai A2 si pe DN 1 in Prahova se conduce greu din cauza cetii.

Continua ninsorile si se face mai frig

Meteorologii anunta ca in urmatoarele ore ninsorile se vor extinde si in estul tarii, iar temperaturile vor continua sa scada.

Astfel, cerul va fi mai mult noros si temporar va ninge in toate regiunile. In Dobrogea, cu precadere in zona litoralului, se vor semnala precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in sud-est si pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -6 si 4 grade. Si in Bucuresti, vremea va continua sa se raceasca. Cerul va fi noros si temporar va ninge. Temperatura maxima nu va depasi 0 grade.

Va mai continua sa ninga si in urmatoarele doua zile si va fi tot mai frig. Luni noaptea, temperaturile minime vor cobori pana la -11 grade, dar marti si miercuri minimele termice se vor incadra intre -17 si -5 grade. Temepraturile maxime nu vor depasi zero grade la nivelul intregii tari, potrivit prognozei ANM.