Instanta suprema a decis, vineri, arestarea preventiva a libanezului Said Baaklini, adus in urma cu o zi din Bulgaria, de catre autoritatile judiciare, pentru a fi cercetat de procurorii anticoruptie in dosarul privind restituirea nelegala de TVA de 60 de milioane de euro, relateaza Mediafax.

Totodata, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, vineri, prelungirea mandatelor de arestare preventiva pentru Adrian Chebutiu, presedinte al Consiliului de Administratie si director general al SC UCM Resita SA, si Adrian Preda Coriolan, director executiv al aceleiasi societati.

In acelasi dosar, luni, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au adus, la cunostinta acuzatiile senatorul PDL Mircea Banias, invinuit in dosarul privind vanzarea unor motoare industriale de la UCM Resita firmei lui Said Baaklini, achizitie ce a condus la o restituire de TVA in valoare de 60 milioane euro.

Surse judiciare informau ca senatorul PDL Mircea Banias s-a prezentat la DNA, unde procurorii i-au adus la cunostinta faptul ca este urmarit penal pentru favorizarea infractorului.

Totodata, sursele citate au precizat ca parlamentarul a precizat anchetatorilor ca nu l-a cunoscut pe Said Baaklini.

In 13 decembrie, procurorul anticoruptie care ancheteaza vanzarea unor motoare industriale de la UCM Resita firmei lui Said Baaklini, acesta din urma cerand o restituire de TVA de 60 de milioane de euro, a declarat, in instanta, ca senatorul PDL Mircea Banias e "faptuitor" si ca acesta este interceptat.