Centrul Infotrafic anunta ca circulatia rutiera se desfasoara normal pe majoritatea drumurilor nationale si pe autostrazi, neexistand probleme deosebite de fluenta a traficului pe nicio artera rutiera importanta. Exceptie fac totusi anumite tronsoane de drum pe care se efectueaza lucrari de reparatii, motiv pentru care circulatia auto este usor ingreunata.

Cele mai importante dintre acestea sunt:

- DN66 Targu Jiu-Petrosani, pe sectorul Bumbesti-Aninoasa, intre kilometrii 116+957 de metri si 116+965 de metri (lucrari de consolidare a versantilor);

- DN1 Ploiesti-Brasov, intre Campina si Cornu la kilometrul 94+350 de metri (alunecari de teren);

- DN10 Chirilesti-Siriu (jud. Buzau), intre kilometrii 80+980 de metri si 81+100 de metri se circula alternativ, pe cate un sens in ambele directii (lucrari de reparatii).

Plecarea din localitatile de domiciliu, in orele urmatoare, a numerosi automobilisti va determina probabil, aglomerarea principalelor drumuri care duc inspre zonele turistice montane, precum si a altor artere rutiere importante, cum ar fi DN2 (Bucuresti - Buzau), DN6 (Bucuresti - Alexandria, in special in zona localitatii Mihailesti, judetul Giurgiu), DN3 (Bucuresti - Drajna) si DN5 (Bucuresti - Giurgiu), atrage atentia Politia rutiera.

Pentru evitarea aglomeratiei pe D.N.1 Bucuresti - Ploiesti se recomanda folosirea rutei alternative D.N. 1A Bucuresti - Buftea - Ploiesti.

In cazul aglomerarii segmentului Ploiesti - Brasov al DN1 (Valea Prahovei), se poate circula pe DN 1A Ploiesti - Valenii de Munte - Cheia - Sacele - Brasov.

O alta ruta care poate fi utilizata pentru a se ajunge pe Valea Prahovei este D.N. 7 Bucuresti -Baldana - D.N.71 Baldana - Tirgoviste - Pucioasa - Sinaia.

Politistii rutieri ii sfatuiesc pe soferi sa pastreze o distanta suficienta fata de autovehiculul dinainte, pentru a putea opri in siguranta atunci cand conditiile de deplasare o impun, sa nu se hazardeze in depasiri riscante si sa adapteze viteza la conditiile de drum si trafic.