Purtatorul de cuvant al sefului statului, Valeriu Turcan, a fost numit consilier prezidential, printr-un decret semnat de presedintele Traian Basescu pe 22 decembrie, ce va intra in vigoare la 1 ianuarie 2011, anunta Mediafax. Valeriu Turcan a fost, pana in prezent, consilier de stat la departamentul Comunicare publica din Presedintie, fiind purtator de cuvant al sefului statului. Valeriu Turcan va fi, in continuare, purtator de cuvant al sefului statului.

Valeriu TurcanFoto: Hotnews

Potrivit Regulamentului de organizare si functionare a Presedintiei, consilierii prezidentiali au rang de ministru, iar consilierii de stat au rang de secretar de stat.

Si fostul purtator de cuvant al Presedintiei, Adriana Saftoiu, a fost numit, in trecut, consilier prezidential.

Valeriu Turcan a fost purtator de cuvant al presedintelui in campania pentru referendumul de suspendare a sefului statului. De asemenea, Turcan a facut parte, in 2009, din staff-ul de campanie al candidatului la Presedintie Traian Basescu. In plus, Valeriu Turcan a fost decorat de Traian Basescu pentru contibutia la strategia de comunicare a Summit-ului NATO de la Bucuresti din aprilie 2008.