Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Craiova au trimis in judecata un inspector in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Olt, Marian Arsene, acuzat de trei infractiuni de luare de mita in forma continuata, potrivit unui comunicat al DNA citat de Agerpres.

Potrivit anchetatorilor, in lunile august si octombrie 2010, Marian Arsene, in calitate de inspector in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Olt - Serviciul Inspectie Fiscala Persoane Fizice, a pretins si primit suma totala de 38.050 lei, in mai multe transe, de la trei reprezentanti legali ai unor asociatii familiale cu obiect de activitate in domeniul agriculturii.

"Banii au fost pretinsi si primiti pentru a aplica sanctiuni contraventionale mai blande si, implicit, sanctionabile cu amenzi mai mici, raportat la neregulile constatate cu prilejul controalelor de specialitate efectuate de Marian Arsene in calitatea sa de inspector fiscal. La data de 30 octombrie 2010, inculpatul a fost prins in flagrant delict dupa ce a primit de la unul dintre denuntatori suma de 5.000 lei", se arata in comunicatul DNA.

In vederea restituirii catre denuntatori a sumelor de bani pretinse si primite cu titlu de mita, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui teren si a unui autoturism apartinand lui Marian Arsene.

Dosarul a urmeaza sa fie judecat de magistratii Tribunalului Olt.