Surparea de teren produsa la Ocna Mures in urma prabusirii unei galerii a fostei mine de sare din oras s-a stabilizat in cursul noptii de miercuri spre joi si nu au mai fost inregistrate noi fisuri sau largiri ale faliilor vechi, nefiind necesara in timpul noptii evacuarea altor localnici din zona, relateaza Mediafax.

Seful Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Alba, colonelul Dorel Sofica, a declarat, joi, ca fenomenul de la Ocna Mures s-a stabilizat, insa a precizat ca nu poate spune daca surparea de teren s-a oprit.

Sofica a spus ca in timpul noptii nu au aparut fisuri noi pe directia drumului sau spre blocurile din zona.

"Urmeaza ca astazi (n.r. - joi) sa ajunga si specialisti de la Bucuresti care vor face o expertiza pentru a stabili daca fenomenul s-a oprit. In jurul dupa-amiezii speram sa avem concluziile expertilor si vom decide masurile ulterioare", a mai spus Sofica.

Potrivit sursei citate, in cursul noptii de miercuri spre joi au avut loc mici prabusiri ale malurilor craterului format in zona supermarketului din oras, distrus de surparea de teren.

Craterul s-a format miercuri dimineata, pe un teren aflat in spatele unui supermarket din localitatea Ocna Mures, iar potrivit autoritatilor fenomenul este cauzat de apa sub presiune provenita de la o sonda apartinand societatii Salina din Ocna Mures, apa care a ajuns la suprafata, determinand prabusirea unei foste galerii.

In cursul dupa-amiezii, magazinul in spatele caruia se afla craterul s-a prabusit, fara ca bunurile aflate in acesta sa poata fi salvate.

Miercuri dupa-amiaza, la Ocna Mures au fost mobilizati aproape 200 de angajati ai ISU, jandarmi, politisti, militari si specialisti de la Salina Ocna Mures, impreuna cu reprezentantii autoritatilor locale si judetene incercand sa gaseasca solutii pentru oprirea surparii terenului.