Final in alegerile pentru CSM / Senatul a validat lista magistratilor: Lidia Barbulescu, Dan Lupascu si Dan Chiujdea raman membri in Consiliu

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Miercuri, 22 decembrie 2010, 11:35 Actualitate | Esenţial


Lidia Barbulescu, Dan Lupascu, Dan Chiujdea
Foto: Hotnews
Senatul a validat, miercuri, intr-o sedinta de plen, lista procurorilor si judecatorilor alesi sa faca parte din noul Consiliu Superior al Magistraturii (CSM). Lista a fost validata cu 64 de voturi pentru si 60 impotriva la capatul mai multor discutii in contradictoriu intre reprezentantii puterii si cei ai opozitiei pe temamo modului de votare, votare electornica secreta sau vot secret cu bile, in conditiile in care PDL a vrut de la inceput validarea partiala a listei, iar PSD si PNL au cerut votarea listei in intregime. In centrul dezbaterilor s-au aflat candidaturile lui Lidia Barbulescu, Dan Lupascu si Dan Chiujdea, care raman membri ai CSM, in ciuda acuzatiilor ca au candidat pentru un nou mandat, desi legea le-ar interzice acest lucru.​​

Votarea listei magistratilor alesi pentru CSM s-a facut in plenul Senatului dupa mai multe discutii in contradictoriu intre reprezentantii puterii si cei ai opozitiei. S-a dezbatut modul de votare, PSD si PNL au cerut sa fie validata intreaga lista a magistratilor, in timp ce PDL a dorit validarea partiala alistei, urmand ca cei trei magistrati cu probleme sa fie validati sau invalidati dupa rezolvarea cazurilor in justitie.

O alta dezbatere a fost pe tema tehnicii de vot. Opozitia a cerut vot secret eletronic, dar PDL a contestat si, in urma unui vot in plen, s-a ales ca modalitatea de votare sa fie votul secret cu bile.

Cateva din declaratiile senatorilor care au luat cuvantul:

 • Cristian Radulescu (PDL): Subiectul presupune multe comentarii pe teoria procedurii. Mai pot fi adaugate si niste comentarii politice. As mai adauga urmatoarele: Intre timp am aflat ca exista si alte nereguli la CSM, referitor la mandatele unor membri magistrati. Faptul ca trei dintre membri au mandat in completare nu a fost... in momentul de fata, mandatele lor au fost prelungite din oficiu, interpretandu-se legea pe langa textul si regulamentul de aplicare. In acest caz mandatul lor nu se poate desfasura decat pana la finalul mandatului membrului pe care l-a inlocuit.
 • In ceea ce priveste lista trimisa spre validare, aceasta cuprinde trei fost membri care vor sa isi prelungeasca mandatul incalcand legea. Declar in numele grupului PDL ca nu dorim sa validam o astfel de lista. Dorim sa facem o validare a listei, dar partiala, pe nume. Asupra a opt din cei trimisi, lasand pentru o data ulterioara votarea celor trei membri aflati intr-o situatie delicata.
 • Geoana (presedintele Senatului, PSD): Daca doriti sa discutam lista nominal, riscam sa intram iarasi in discutii in contradictoriu care au condus pana acum la amanarea acestei decizii.
 • Ioan Chelaru (PSD): Ii chem pe toti colegii la responsabilitate. Este firesc ca in baza atributiunilor pe care le avem sa validam sau sa invalidam o lista ce ne este propusa. Pe argumente politice sau dupa alte argumente, reale sau ireale, noi vom vota dupa constiinta noastra. Noi suntem chemati sa validam vointa magistratilor acestei tari. Putem noi s-o cenzuram? Reprezinta cenzura noastra un amestec intr-o alta putere a acestui stat? Vrem sa uitam astazi principiul separatiei? Va chem la responsabilitate si la respect fata de ceea ce a mai ramas din principiile pe care s-a constituit acum 20 de ani statul roman. Nu e firesc sa punem in discutie, pe interese politice, aceste principii.
 • Noi vom vota lista asa cum ne-a fost trimisa de magistratii acestei tari. Ieri am stabilit in Biroul Permanent daca validam sau invalidam lista, iarasi acum ajungem iar sa discutam in contradictoriu.
 • Teodor Melescanu (PNL): Tema noastra este extrem de simpla. Avem o prevedere legala care da Senatului prerogativa de a valida lista candidatilor alesi pentru CSM. Suntem in situatia de a valida o lista. Aceasta obligatie are caracter de urgenta. Daca avem minimum de respect fata de apelul facut de presedintele Romaniei, atunci ar trebui sa rezolvam problema si sa validam sau sa invalidam lista. Senatorii liberali vad lucrurile clare. Suntem gata sa dam un vot favorabil pentru validarea listei. In cazul in care exista probleme in legatura cu modul in care au fost alesi unii dintre magistrati, justitia ramane sa decida. Validarea listei nu impiedica ca justitia sa-si faca treaba si sa decida daca sau nu unii dintre membri sunt in ilegalitate. Nu este sarcina Senatului sa se amestece in puterea judecatoreasca.
 • Toni Grebla (PSD): Fiind vorba de o validare, cred ca sistemul de vot electronic este de preferat. Am avea si o definitivare in felul acesta de desemnare a membrilor CSM (n.r. Membrii din partea societatii civile au fost alesi la fel).
 • Cristian Radulescu (PDL): Eu am citit corect textul referitor la votul secret care se refera la numirii, legi sau motiuni. Inteleg ca nu doriti sa supuneti la vot optiunea de vot deschis. Atunci propun sa fie vot prin bila.
 • Puiu Hasotti (PNL): La incepututul fiecare sesiuni aprlamentarii, senatorii isi aleg membri in biroul permanent aidoma votului de astazi. Si votul se face prin vot secret electronic. Ce este asa de greu de inteles? Votul cu bila implica si o perioada de timp mult mai indelungata. Ori noi nu avem un buget de dezbatut?
 • Ilie Sarbu (PSD): Ceea ce va cere domnul Radulescu va duce sa nu respectati legea. Azi constatam ca lucrurile s-au schimbat radical fata de ce s-a vorbit in BP. Vreti sa controlati votul pentru ca va e frica. Nu veti avea voturi destule. Eu va propun o pauza de consultari de o ora.
Presedintele Senatului, Mircea Geoana, acorda o pauza de cinci minute pentru consultari intre liderii grupurilor politice. La reluarea sedintei, este propus sa se aleaga cum sa fie votata lista. Este decis sa fie folosit votul electronic secret. Votul indica 59 pentru, 57 impotriva si 2 abtineri. Parlamentarii PDL striga din sala ca de fapt votul a fost egal. Votul este repetat: 60 de voturi pentru, 62 impotriva, o abtinere. Se trece la votarea metodei de vot cu bila: 66 de voturi pentru, 57 impotriva, 2 abtineri. Metoda votarii aleasa este cea cu bile. Numararea voturilor se face in Biroul Permanent in fata membrilor.

Rezultatul votului:
 • Voturi pentru validarea listei - 64
 • Voturi imotriva validarii listei - 60
Lista celor 11 magistrati alesi in noul CSM:
 • Dan Lupascu (Curtea de Apel Bucuresti)
 • Alexandru Serban (Curtea de Apel Brasov)
 • Horatius Dumbrava (Curtea de Apel Targu Mures)
 • Adrian Toni Neascu (Tribunalul Vrancea)
 • Marius Tudose (Judecatoria Sectorului 3)
 • Cristi Danilet (Judecatoria Oradea)
 • Lidia Barbulescu (ICCJ)
 • Mircea Aron (ICCJ)
 • George Balan (Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti)
 • Oana Schmidt Haineala (Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov)
 • Dan Chiujdea (Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1)

Presedintele Traian Basescu a trimis, marti, o scrisoare partidelor reprezentate in Senat si presedintelui acestei Camere, Mircea Geoana, prin care solicita luarea unei decizii, in cursul acestei sesiuni parlamentare, in ceea ce priveste Consiliul Superior al Magistraturii.

Senatorii nu au reusit, miercuri, sa ii valideze pe cei unsprezece judecatori alesi sa faca parte din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), dupa ce dezbaterile in contradictoriu daca acestia sa fie votati in corpore sau fiecare in parte s-au prelungit peste programul de lucru.

Ce acuza magistratii / O parte dintre actualii membri CSM si-au depus candidatura, desi legea interzice reinvestirea

O parte dintre actualii membri CSM si-au depus candidatura, desi legea interzice reinvestirea. Pe lista candidatilor controversati apare Lidia Barbulescu (fostul presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie), Dan Lupascu (actual membru CSM),  Dan Chiujdea (membru CSM) si Cristian Deliorga (membru CSM), ultimul pierzand alegerile pentru un nou mandat.

In cazul judecatorilor Lidia Barbulescu, Dan Lupascu si a procurorilor Dan Chiujdea si Cristian Deliorga, UNJR si alti magistrati sustin ca acestia nu au dreptul de a candida si a fi alesi pentru ca sunt membri CSM si potrivit regulamentului de alegere a noilor membri acestia au dreptul la un singur mandat. Cei patru sunt la finalul mandatului care este luat in considerare in acest calcul dupa cum sustin reprezentantii UNJR.

Lidia Barbulescu si ceilalti trei au explicat, ca in opinia lor, candidaturile lor sunt valide, deoarece legea prin care sunt alesi membrii CSM s-a modificat dupa ce si-au preluat mandatul. Astfel, ei sustin ca reglementarea care le interzice candidatura la un al doilea mandat nu li se aplica pentru ca nu poate fi retroactiva.

Cei trei membri cu mandat incomplet

Trei dintre actualii membri isi vor continua mandatul si in viitorul CSM. Cei trei sunt inlocuitorii altor membri care s-au pensionat sau au demisionat pe parcursul mandatului. Membrii actuali au decis prelungirea mandatului pentru judecatorea Ana Cristina Labus, reprezentant al tribunalelor, procurorul Gratiana Isac, reprezentant al Parchetului de pe langa Inalta Curte de
 Casatie-DIICOT si procurorul Bogdan Dimitrie Licu, reprezentant al parchetelor de pe langa tribunale.

Magistratii care contesta candidaturile celor cu mandat incomplet considera ca in spiritul Constitutiei, durata de 6 ani a mandatului membrilor CSM este indisolubil legata de mandatul institutiei ca intreg si nu poate fi interpretata in afara acestuia si ca restul de mandat al celor trei membri ai CSM este doar un rest, nu un mandat intreg.

Potrivit regulamentului Consiliului Superior al Magistraturii, adoptat prin Hotararea nr. 327/2005, atunci cand un membru ales este revocat din functie sau pierde aceasta calitate - cum este cazul celor trei membri ai CSM - inainte de expirarea mandatului, "mandatul judecatorului sau procurorului nou ales se exercita pe perioada ramasa din mandatul judecatorului sau procurorului pe care il inlocuieste".

Traian Basescu: Acest CSM are riscul de a fi compromis din punct de vedere al credibilitatii

Presedintele Traian Basescu a declarat, saptamana trecuta, la postul de radio public, ca Romania are nevoie de un Consiliu Suprem al Magistraturii (CSM) credibil atat in tara, cat si in strainatate si a criticat "ceata" pe care a lasat-o Senatul la votul privind lista membrilor Consiliului.

"Institutiile unde eu numesc sefi ai institutiilor vor avea si au avut aprecieri pozitive. (...) Din pacate, alegerile la CSM au aratat ca interpretam legea cum ne convine - sunt trei magistrati care sunt la al doilea mandat in CSM si conform legii este permis doar un singur mandat (...) Avem nevoie de un CSM credibil in tara si in strainatate. Acest CSM are riscul de a fi compromis din punct de vedere al credibilitatii (...) Ori un CSM instalat fara a avea credibilitate legata chiar de respectarea legii in baza careia s-a constituit este o institutie care va fi lipsita de credibilitate sase ani. Romania nu mai poate astepta sase ani pentru ca CSM sa fie credibil", a mentionat presedintele.

Florica Bejinaru, presedintele CSM: Acuzele presedintelui tarii produc efecte dezastruoase in plan intern si international
    
Acuzele aduse public de catre presedintele Traian Basescu sistemului judiciar produc, in lipsa unor argumente sustenabile, efecte ''dezastruoase'' in plan intern si international, a declarat, tot saptamana trecuta, presedintele CSM, Florica Bejinaru. Aceasta considera ca demersul sefului statului afecteaza independenta Justitiei fara de care un stat european modern nu poate exista.

"Reamintim ca au existat filtre independente de Consiliul Superior al Magistraturii, prevazute de lege: Comitetele Electorale Locale si Comitetul Electoral Permanent, care au avut rolul de a verifica legalitatea candidaturilor depuse. CSM are responsabilitati in derularea procedurilor, dar nu in analiza conditiilor de legalitate a candidaturilor depuse", a sustinut presedintele Consiliului.


Despre controversele legate de candidaturile unor actuali membri si despre ce probleme acuza magistratii, puteti citi mai multe aici.

Despre magistratii alesi sa faca parte din noul CSM, puteti citi mai multe aici.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6361 vizualizari

 • +11 (11 voturi)    
  parere (Miercuri, 22 decembrie 2010, 11:49)

  gabriel [anonim]

  Cred ca a cam trecut vremea vorbelor.........
  • +18 (18 voturi)    
   Daca legea le interzice... (Miercuri, 22 decembrie 2010, 13:18)

   bgd [utilizator] i-a raspuns lui gabriel

   Atunci cum mai pot ei candida? Poate cineva sa-mi explice si mie? Chiar ignoram legile tarii asa pe fata? Sau acesti judecatori sunt insusi legea?
   Ce e cu tara asta ?!?!
   Pt 100 de lei la salariu stiti sa iesiti in strada....dar cand legea este pur si simplu ignorata, cand anumiti oameni pur si simplu isi bat joc de democratia noastra...va doare-n fund.
   In conditiile astea, pur si simplu nu putem evolua, nu putem sa ne apropiem de statele din vest. Pana si in Bulgaria exista mai multa vointa...
   Avem 2 solutii....ori ne mobilizam si incepem noi sa facem ordine, ori ne facem bagaju' si plecam.

   Judecatorii trebuie alesi de catre noi !
   Ignorarea acestei situatii nu este o solutie !
   • +11 (11 voturi)    
    SUSPENDAM PARLAMENTUL??? (Miercuri, 22 decembrie 2010, 13:59)

    cris [anonim] i-a raspuns lui bgd

    este clar ca lumina zilei ca sentaul a ignorat si a incalcat legea.
    daca judecam cu aceeasi masura cu cea cu care partidele politice amenitau suspende presedintele tari (in cazul unei ipotetice incalcari a legii) atunci senatul ar trbui suspendat/dizolvat.
    e mai usor sa indrepti tirurile asupara unui singur om decat a unei institutii. democratia romaneasca tinde sa fie mai nociva romaniei decat dictatura lui ceausescu
    • +6 (6 voturi)    
     Nu. (Miercuri, 22 decembrie 2010, 15:30)

     bgd [utilizator] i-a raspuns lui cris

     Nu avem cum sa-i pedepsim decat o data la 4 ani iar sa suspendam Parlamentul...nu se poate.
     In schimb putem propune o lege prin care judecatorii sa fie alesi de catre noi iar in momentul votului sa iesim in strada cu totii pt a-i determina sa voteze asa cum dorim. Daca ne strangem intr-un numar mare, nu ne pot ignora.
     Solutia e simpla si foarte eficienta.
     Problema e daca reusim sa ne mobilizam.
     Cum spuneam...ignorarea situatiei nu e o solutie...iar plecarea din tara e ultima solutie si cea mai proasta.
     Cand judecatorul va sti ca in functie de prestatie va continua sau nu pe postul respectiv...justitia va incepe sa functioneze asa cum trebuie, iar o data cu ea...si tara.
 • +14 (14 voturi)    
  Fara numar, fara numar... (Miercuri, 22 decembrie 2010, 11:49)

  ddanescu [utilizator]

  ... atata timp cat parlamentul nu are nici macar un sistem clar pentru numaratoarea voturilor, ce incredere poti sa mai ai in democratia din Romania?
  • -8 (10 voturi)    
   putem sa ne credem in... (Miercuri, 22 decembrie 2010, 13:58)

   Vendeta [anonim] i-a raspuns lui ddanescu

   tov anastase (sefa deputatilor) care numara bine din 2 in 2
   sau in tov nastase (psd) care numara bine oua...
   • +2 (2 voturi)    
    LUI VENDETA (Miercuri, 22 decembrie 2010, 20:33)

    carat [utilizator] i-a raspuns lui Vendeta

    Parca ai fi o moara stricata. Mai vino si cu altceva. Poate ne spui ce credibilitate ai tu si *seful* tau de partid cand in colegiul in care a candidat nu a fost ales, iar in parlament a intrat de pe locul 3 sau 4.
 • +26 (28 voturi)    
  Cu Tovarasa Barbulescu, TOT INAINTE! (Miercuri, 22 decembrie 2010, 11:50)

  issis [anonim]

  Dumnezeule, inca mai bagam fosile din astea ceausiste in CSM? Ce cauta tanti Lidia Barbulescu in acest for? Dupe ce zeci de ani a judecat in comunism si a dat sentinte la comanda regimului acum pozeaza in aparatoarea sistemului judiciar romanesc?
  Cu asemenea tantici cu "s..armale" in cap si mult verde de paris pe la ochi, cred ca vom fi primiti la Pastele cailor in Schengen iar UE o sa ne traga in curand un sut in dosul si asa firav!
  • +3 (3 voturi)    
   LUI ISSIS si celor ce tin la libertatea lor (Miercuri, 22 decembrie 2010, 20:46)

   carat [utilizator] i-a raspuns lui issis

   Am sa repet pana am sa ma plictisesc: oamenii Moscovei care conduc *mandra si minunata*noastra opozitie NU DORM. Daca nu vreti ca istoria sa se repete, si daca va pasa de libertatea voastra si de viitorul vostru aici, pe plaiurile unde v-ati nascut, voi tinerii face-ti ceva si nu asteptati pana va fi prea tarziu! Solidarizati-va nu doar pe internet, si atentie mare la infiltratii kgbisto-securisti ce va vor acompania.
 • +24 (26 voturi)    
  brontozaurii (Miercuri, 22 decembrie 2010, 11:58)

  cititor [anonim]

  Se poate face justitie corecta daca INCA ii mai avem pe brontozaurii lui Iliescu?????? Se poate? Nu, nu se poate!!!
  • -13 (13 voturi)    
   Dreptatea fara putere e neputincioasa (Miercuri, 22 decembrie 2010, 13:33)

   Constantin [anonim] i-a raspuns lui cititor

   puterea fara dreptate e tiranica. Acum intelegi de ce e facut Basescu dictator? Pe putere a reusit sa puna mana insa justitia nu e inca de partea lui.
   • +8 (8 voturi)    
    Dreptatea unora (Miercuri, 22 decembrie 2010, 14:25)

    FaraCoruptie [utilizator] i-a raspuns lui Constantin

    Daca era dictator, punea si mana pe justitie iar tu nu mai indrazneai sa scrii aici. Peste vreo 10 ani veti rade de cum puteati gandi asa extremist.

    Din pacate, dreptatea pe care o aperi tu e doar de partea unei clase privilegiate, nu si pentru oamenii de rand.
    • -7 (7 voturi)    
     Proverbul e romanesc (Miercuri, 22 decembrie 2010, 14:51)

     Constantin [anonim] i-a raspuns lui FaraCoruptie

     si mentalitatea mea e sanatoasa, romaneasca. Ma descurc mult mai bine in Romania apeland la mentalitatea stramosilor decat visand la idealurile umanitatii. Incearca si tu si ai sa te convingi!
     • +4 (4 voturi)    
      LUI CONSTANTIN (Miercuri, 22 decembrie 2010, 20:50)

      carat [utilizator] i-a raspuns lui Constantin

      Faptul ca ai tinut sa subliniezi ca esti roman ma face sa cred ca nu esti si nici nu-ti pasa de tara asta. Posibil sa fii un kgb-ist.
      • -2 (2 voturi)    
       Mocirla romaneasca (Miercuri, 22 decembrie 2010, 21:55)

       Constantin [anonim] i-a raspuns lui carat

       o iubesc si nu pot trai fara mirosul ei. Cei care nu-i suporta mirosul pot fi numiti romani?
 • +22 (24 voturi)    
  tot comunistii (Miercuri, 22 decembrie 2010, 12:00)

  george [anonim]

  nu mai scapam de viermii astia comunisti se pare!
  • -3 (9 voturi)    
   la care anume te referi... (Miercuri, 22 decembrie 2010, 14:00)

   Vendeta [anonim] i-a raspuns lui george

   la aia din psd, aia din pnl sau aia din pdl caci din punctul meu de vedere nu este nici o diferent...
 • +19 (21 voturi)    
  . (Miercuri, 22 decembrie 2010, 12:06)

  FlorinM212 [utilizator]

  Ce interpretare penibila a legii. Vai de capul nostru. Si sa mai ai incredere in justitie...
 • +20 (22 voturi)    
  de asta (Miercuri, 22 decembrie 2010, 12:06)

  suca [anonim]

  ne amana parisul si berlinul in spatiul Schengen. ca judecatorii sunt primii care incalca legea.
  judecatorii lui iliescu.

  dar evident ca vin pe aici postaci spalati pe creier de la antene si irealitatea sa ne spuna ca base e vinovat,
  ca asa li s-a spus.

  cat mai rabdam asfel de nemernicii?
  • -11 (11 voturi)    
   Amanarea n-are treaba cu politica interna (Miercuri, 22 decembrie 2010, 12:43)

   Constantin [anonim] i-a raspuns lui suca

   Trebuie sa te gandesti in primul rand la interesele Frantei si Germaniei. Ce castigau ei daca noi intram in Schengen? Libera circulatie a marfurilor ... si noi castigam libera circulatie a persoanelor. Gandeste-te cu cine ar dori, de exemplu nemtii, sa faca schimb de marfuri pe teritoriul nostru si vei afla adevaratul motiv al amanarii.
   • +4 (4 voturi)    
    da, nu are treaba (Miercuri, 22 decembrie 2010, 16:41)

    suca [anonim] i-a raspuns lui Constantin

    dar este motivul invocat de ei. coruptia, nefunctionalirtatea justitiei. acestea sunt motivele invocate de ei.

    daca-mi aduc bine aminte, acesti judecatori de la csm fac ce a facut si iliescu. a candidat de mai multe ori decat permitea legea. bineinteles, au si argument.
    acum ma intreb, daca cu 6 luni inainte sa-i expire mandatul lui Base, asta demisioneaza, inseamna ca poate candida iar la functia de presedinte al Romaniei, nu? :)
    ce tare. ati pus-o tot cu Base va veti bate la prezidentialele din 2014 :)

    hahahahahaha
    • +3 (3 voturi)    
     LUI SUCA (Miercuri, 22 decembrie 2010, 20:54)

     carat [utilizator] i-a raspuns lui suca

     Basescu are o luna de suspendare asa ca in baza aceleeasi logici, de ce nu ar candida din nou? doar si mandatul lui a fost mai scurt.
  • +13 (13 voturi)    
   Atata timp cat nu se ia atitudine! (Miercuri, 22 decembrie 2010, 12:52)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui suca

   Atata tip cat sunt o gramada de prosti care inghit orice, doar pentru ca se "spune la televizor"
   Atata timp cat si idiotul si cel cu oarece neuroni sunt tratati oarecum egali in sensul ca cel cu ceva in cap este defavorizat iar idiotul... protejat,... pentru ca trebuie sa avem grija de el. Fiindca, deh, cine il mai voteaza pe goagal, tonta, chin floare de pelin, ... toti excrescente perpetue ale lui ilici.
   Atata timp cat cei care gandesc nu spun nimic, iar idiotii dau din gura peste tot.
 • +7 (13 voturi)    
  Schengen (Miercuri, 22 decembrie 2010, 12:08)

  Mircea [anonim]

  Inca un argument pus pe tava de clasa politica romaneasca Frantei si Germaniei pentru a contesta aderarea Romaniei la Schengen. Multumim tuturor partidelor politice (inclusiv PDL) pentru aceste cadouri de Craciun cu efect undeva pe langa Paste cand vom realiza ca suntem pe buna dreptate ignorati de Europa si ca mai stam putin in afara Schengen. Aderarea la Schengen nu e de ordin financiar pentru Romania, e de ordin moral!
 • +16 (18 voturi)    
  incredibil (Miercuri, 22 decembrie 2010, 12:19)

  gabriel [anonim]

  Incredibil, ieri tocmai csm-ul a fost motivul, iar nu cauza, amanarii...... iar acum, ceilalti derbedei, parlamentarii, i-au validat pe primii.....e incredibil ! iar oficinele sovietice continua sa-l invinovateasca pe Basescu ...
 • +3 (5 voturi)    
  clarificare (Miercuri, 22 decembrie 2010, 12:22)

  demaGOGU [anonim]

  Dan Lupascu este judecatorul arestat acum cateva luni, cu tot show-ul mediatic de rigoare?
 • +14 (14 voturi)    
  Oare de ce ne miram? (Miercuri, 22 decembrie 2010, 12:50)

  Constantin1 [anonim]

  De ce ne miram ca 3 membrii CSM sunt la al doilea mandat?Dar Iliescu 3 mandate cum le-a facut?
  Precedentul creat la cel mai inalt nivel a pus bazele ulterioarelor abuzuri!
  In rest doresc tuturor celor care comenteaza ,,Sarbatori fericite,,!
 • -7 (13 voturi)    
  Ipocritii PDL-UDMR (Miercuri, 22 decembrie 2010, 12:54)

  badila [anonim]

  au majoritate in Senat cei de la putere, deci sa lase vrajelile de popa de tara..
  • +6 (8 voturi)    
   De cand ai observat o asemenea majoritate? (Miercuri, 22 decembrie 2010, 13:34)

   mircea [anonim] i-a raspuns lui badila

   In senat majoritari sunt PSD si PNL,mai ales ca cei de la UDMR din senat voteaza sistematic impotriva puterii.Conform referendumului senatul nu trebuie sa existe si deci fondurile alocate pentru ei in 2011 trebuie distribuite catre alte sectoare.Nu pentru justitie,interne care nu si-au facut datoria.CSM pentru-ca incalca legea trebuie desfiintat.Definitiv si irevocabil.
  • +6 (8 voturi)    
   Minti cu buna stiinta! (Miercuri, 22 decembrie 2010, 13:45)

   Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui badila

   In Senat Opozitia detine majoritatea!!!!
 • +12 (12 voturi)    
  sunt oribilizata (Miercuri, 22 decembrie 2010, 12:55)

  mary [anonim]

  Cica in spiritul constitutiei un mandat incomplet ...

  Doamne, unde suntem????
  • +8 (10 voturi)    
   Nu-ti fa probleme (Miercuri, 22 decembrie 2010, 13:18)

   Ionel [anonim] i-a raspuns lui mary

   Si noi il vom mai alege odata pe basescu presedinte si or sa dea in benganeala toti mafiotii comunisti si cei fara minte.
   • -6 (6 voturi)    
    Pai ce, si Basescu a avut un mandat (Miercuri, 22 decembrie 2010, 14:18)

    Constantin [anonim] i-a raspuns lui Ionel

    incomplet: primul, ca patru ani de zile din cinci a fost premier Tariceanu.
    • +4 (4 voturi)    
     LUI CONSTANTIN (Miercuri, 22 decembrie 2010, 21:00)

     carat [utilizator] i-a raspuns lui Constantin

     Uiti ca a fost suspendat o luna, asa ca , avand un mandat incomplet, de ce n-ar candida si a treia oara?
 • +14 (14 voturi)    
  Reformarea justitiei (Miercuri, 22 decembrie 2010, 12:55)

  Mihai [anonim]

  si validarea acestor indivizi se incepe cu incalcarea legii, iti vine sa plangi nu alta. Si ne mai intrebam de ce ne dau afara in suturi din Schengen, numai dubiosi sunt prin CSM-ul ala, fiecare a facut magarii la viata lui. Oare chiar nu mai are Romania oameni care sa nu fie manjiti intr-un fel sau altul, chiar numai antichitatile astea de judecatori. Nu poti reforma o justitie corupta cu niste oameni slefuiti in coruptie. Pacat ca sunt judecatori in tara care chiar daca multi nu cred, fac cinste meseriei pe care si-au ales-o dar nu sunt propulsati fiindca nu se pot face magarii asa cum se fac cu altii.
  • +8 (8 voturi)    
   Subscriu acestui comentariu! (Miercuri, 22 decembrie 2010, 13:31)

   Lilia73 [utilizator] i-a raspuns lui Mihai

   Intr-adevar este revoltator ce fac ”desteptii” din CSM si derivatii lor care i-au validat!
 • +5 (7 voturi)    
  Toti o apa si-un pamant (Miercuri, 22 decembrie 2010, 13:06)

  muciflenduri [anonim]

  La astfel de voturi se vede cum stau lucrurile si care-s legaturile dintre acei cetateni care 'ne' reprezinta in parlament.
  Ce treaba are procedura cu faptul ca majoritatea nu a reusit sa isi impuna votul?
  Toti fac spume ca suntem discriminati, insa nu au nicio jena in a continua aceleasi proceduri care determina 'discriminarea'.
 • +7 (7 voturi)    
  Deasupra lor nu exista nici un Dumnezeu? (Miercuri, 22 decembrie 2010, 13:27)

  Lilia [anonim]

  O parte dintre actualii membri CSM si-au depus candidatura, desi legea interzice reinvestirea?! Si totusi sunt alesi.. Cu incalcare de lege incepe justitia in Romania? Are dreptate Basescu cand pune la indoiala credibilitatea domnilori mafioti din justitie!
 • +8 (8 voturi)    
  Senatul Romaniei incalca legea. (Miercuri, 22 decembrie 2010, 13:28)

  mircea [anonim]

  Cu cat tupeu propune Melescanu incalcarea legii.Senatorii PSD si PNL sun nesimtiti.Pentru ei respectarea legii nu conteaza Tipic comunist.Cel putin,daca erau destepti, modificau legea sau introduceau un amendament.Dar pentru senatorii Romaniei legea nu are nici-o valoare.Chiar si senatorii puterii sunt vinovati.In primul rand senatorii UDMR care calca pe cadavre de romani pentru propriile interese mascate sub lupta pentru protectia minoritatii maghiare.Senatul Romaniei in frunte cu Geoana ar trebui sa-si asume raspunderea pentru neintrarea in apatiul Schengen si cheltuirea inutila a unor bani care puteau fi folositi in alte scopuri.Nu avem nici-o obligatie morala pentru germani si francezi sa le pazim de infractorii lumii.De la noi nu au ce fura prea multe.E corect sa-si pazeasca singuri granitele.Iar senatorii nostri si excrocii care sau imbogatit din afaceri cu statul au ei interesul unui acces neingradit in spatiul Schengen.Nu romanii care stau si sufera magariile lor.Unii dau vina pe Basescu.Eu dau vina pe parlament in totalitatea lui(putere+opozitie).Nu dau vina nici pe antene si realitatea pentru-ca parlamentul ar fi trebuit sa dea o lege de sanctionare a propagandei antiromanesti facuta de aceste posturi de televiziune.
 • +7 (7 voturi)    
  AU INVINS DIN NOU COMUNISTII! (Miercuri, 22 decembrie 2010, 13:32)

  bizonul [anonim]

  victorieeeeeeeeeee! dupa 21 de ani de la singerosul decembrie 1989 tot comunistii lui ilici, ceasca jubileaza. si mai meritam noi schengen? pe dracu!
  • +7 (7 voturi)    
   Acum doi ani (Miercuri, 22 decembrie 2010, 13:49)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui bizonul

   doi comunisti, prostul - galben si tantalaul - rosu, isi dadeau mana in balconul Operei din Timisoara!
   Asta nu iti spune nimic?
   Nu cumva, comunistii isi bat joc MEREU de noi?
   Dar..... bineinteles, Basescu e de vina!
 • +2 (2 voturi)    
  subiect: fara (Miercuri, 22 decembrie 2010, 13:37)

  stefan [anonim]

  Toate animalele sunt egale. Unele sunt mai egaale decit altele.
  Citat aproximativ din Ferma animalelor de G. Orwell.
 • +2 (2 voturi)    
  lista parlamentarilor absenti (Miercuri, 22 decembrie 2010, 13:41)

  teo [anonim]

  Ar trebui data si lista cu parmanetari absenti. Daca acestia sunt majoritari de la PDL este clar un jos de imagine. Nu aveau nimic impotriva listei dar nu ne mobilizam ca sa dam bine la opinia publica. Asa a facut si in cazul Alistar.
 • +5 (5 voturi)    
  Halal parlament (Miercuri, 22 decembrie 2010, 13:47)

  silvia [anonim]

  Domnii parlamentari si in special cei din opozitie ne demonstreaza inca o data ca respectarea legilor tarii este doar pentru prosti. Inteleg tot mai mult de ce nu isi bat prea mult capul cu legile - de fiecare data le ignora si fac dupa cum ii taie capul sau mai bine zis INTERESUL in momentul respectiv. Si domnii isi mai doresc respectul populatiei - ma rog, cel putin cat sa mai fie votati si in continuare! Nu mi-e rusine cu tara asta, ci mi-e rusine cu parlamentarii pe care ii avem!
  Onorabila cel putin dorinta PDL-ului de a vota la vedere sau cel putin cu bile, pentru a se putea vedea mai bine cine are constiinta si cine nu. Dupa parerea mea au avut constiinta cei care au votat impotriva listei - atata vreme cat pe lista erau si oameni care legal, nu aveau voie sa mai fie acolo!
  Di pacate asta e calitatea parlamentarilor nostri! Isi vad doar drepturile nu si obligatiile fata de poporul acesta! Rusine!
 • +4 (4 voturi)    
  Parlamentul si CSM'ul (Miercuri, 22 decembrie 2010, 14:14)

  rocitizen [utilizator]

  astia ne trag in jos. Se sprijina unii pe altii pentru ca toti au bube in cap. Romanii ar trebui sa se trezeasca si sa inceapa proteste la adresa deciziilor luate de aceste institutii si care nu ne convin. De exemplu nu ne convine ca oamenii acestia incalca legea cand ei ar trebui sa fie primii care s-o respecte. E inadmisibil asa ceva! Trebuie sa vada ca nu suntem toti spalati pe creier de media mogulilor, ca vedem ce se intampla si nu mai inghitim. Nu tacem si nu acceptam! Daca vom tacea vor continua sa-si bata joc de noi la fel ca si pana acuma. Pentru ca nu le pasa de noi! Nu le este frica de nimeni si de nimic. Si ne sfideaza pe fatza. Dar nu se mai poate asa! E timpul sa luam masuri. Sa protestam. Sa facem ceva! Sa luptam cum putem contra acestui sistem corupt pe care cu totii il vedem si care isi permite sa-si bata joc de noi pe fatza, fara nici o retinere, cu un tupeu si o nesimtire maxima. E cazul sa devenim o amenintare pentru ei asa cum ei sunt o amenintare pentru viitorul nostru! Ca prezentul deja ni l-au distrus!
 • +4 (4 voturi)    
  //// (Miercuri, 22 decembrie 2010, 14:17)

  gabriela [anonim]

  Gata, Prlamentul a legiferat: Legile pot fi incalcate! Magistratii nu sunt altceva decat niste pioni care ii apara pe parlamentari de..... respectarea legilor. Deci le-au dat lor voie sa incalce legea pentru a-i putea apoi manipula in propriul folos. Spera ca alegerile viitoare sa le dea posibilitatea sa vina la guvernare dar, pana atunci, cineva trebuie sa le acopere spatele, mizeria morala, afacerile oneroase. Le recomand un substitut: Zewa cu 4 straturi, pentru obrazul gros!
 • +6 (6 voturi)    
  Comunitatea Europeana, C.S.M. - Stat in Stat ! (Miercuri, 22 decembrie 2010, 14:24)

  Apex [anonim]

  C.S.M., Stat in Stat, institutie privatizata de catre politruci, hoti si corupti !

  ............
  “Absenţa unui mediu juridic şi administrativ satisfăcător în domeniile siguranţei şi justiţiei, fenomenele de corupţie la diferite niveluri şi persistenţa unei criminalităţi preocupante".
  Paul ciocoiu ev.zilei
  …………..
  1. Romania reprezinta cel mai prielnic mediu care a produs si produce germeni periculosi pentru a infecta Comunitatea Europeana, mediul de afaceri al acesteia, prin furt, hotie si coruptie. Pe noi Poporul Roman nu ne reprezinta analfabeti si hoti ca Gigii Becali si altii ca el! Pe noi Poporul Roman nu ne reprezinta masa de politicieni, si asa zisilor oameni de afaceri, indivizi fara scrupule, indivizi care au bagat Romania in buzunarul lor, indivizi care din pacate au distrus-o prin multe firme occidentale, care tot lor le apartin. O mare parte din acesti politicieni, sunt pentru subordonarea Romaniei intereselor Rusesti !
  2. Avem o administratie publica, incepand de la cea locala prin primari, pana la cea centrala, corupta si fara pregatire profesionala, cu o moralitate la multi dintre acestia de infractori de drept comun (poliţistul Şoric, primarul Varză sau Mazăre, funcţionarul Păstârnac, directorul Papuc, etc.)
  3. Am avut si avem ministri si prim-ministri care nu pomenesc de coruptie, de hotie, de mita, spaga, infractiune, etc.
 • +7 (7 voturi)    
  Comunitatea Europeana, C.S.M. Stat in Stat ! (Miercuri, 22 decembrie 2010, 14:26)

  Apex [anonim]

  4. Avem o mare parte dintre judecatori corupti, cu o moralitate de criminali, increzuti, necivilizati, indecenti, fara prestanta si pregatire profesioanala, puturosi, JUDECATORI care aduc Romaniei pagube de miliarde de euro pe an. In Romania exista in jur de 4 milioane de procese cu agrenarea in acest mecanism criminal, a aproape 10 milioane de cetateni. Pagube de miliarde de euro, produse de o mare parte dintre cei 5000 de judecatori, care pe deasupra cu toata infrastructura aferenta, umana si materiala, consuma de la bugetul de stat (de la noi Poporul Roman) aproape 1 miliard de euro ! Ganditi-va ca o minoritate extrem de mica, incaseaza aproape 1 miliard de euro si produce pagube de alte multe miliarde. Ei, au inlesint distrugerea industriei Romaniei, au incurajat furtul, hotia si coruptia !

  Acesti judecatori incurajeaza infratorii de drept comun, lumea interlopa, mafia gulerelor albe care fura pe fata, personaje care apoi apar la Realitatea TV si Antenele lui Voiculescu sau alte televiziuni.

  5. Nu avem legi clare. Avem legi sau articole de lege, fie scoase fie introduse, conform unor interese ale mafiei interpartinice, a inaltilor functionari din institutiile statului, unele dintre acestea care fac trimitere la alte legi, nejustificat, ca sa poate incurca efectuarea unui act de justitie corect. Avem articole de lege care sunt date intentionat, pentru a inlesni si legifera furtul si coruptia. Articole a unor legi, “ascunse “ in alte legi !
 • +5 (5 voturi)    
  Comunitatea Europeana, C.S.M. Stat in Stat ! (Miercuri, 22 decembrie 2010, 14:27)

  Apex [anonim]

  …………
  "Bineînţeles că pierdem, pierdem în primul rând din punct de vedere al dinamizării relaţiilor economice, dar pierdem şi la capitolul reputaţie pentru că vorbim de amânarea calendarului aderării din cauza viciilor unui stat", a explicat, la rândul său, Victor Alistar, directorul Transparency International România.
  Victor Alistar ev.zilei
  ...........

  Indivizi ca Victor Alistar, nu ne reprezinta! Este un personaj exotic, se pare ca si corupt, un personaj care este slab in ceea ce priveste perceptia sociala, fenomenele care erodeaza Romania din ce in ce mai mult. Acesta este un personaj “papusa”, ca multi altii.

  7. Daca nu se iau masuri radicale, incepand cu raspunderea materiala, nu numai politica a celor “alesi”, raspundere dubla materiala, civila si penala, a JUDECATORILOR, a functioanarilor alesi, numiti sau cu contract, pentru modul cum incalca legile, daca nu vom supune C.S.M. –ul, STAT in STAT, controlului unei comisii apolitice parlamentare, comisie compusa din profesori de drept alesi din 2 ani in 2 ani, de catre parlament, se poate ajunge ca Romania sa fie izolata in cadrul Comunitatii Europene, sau chiar se poate ajunge de a fi exclusa din Comunitate si intrarea ei in sfera de influenta Rusa. In istorie, Romania a mai fost in asemenea situatii !
  Daca nu se rezolva problemele generate de o foarte mare parte dintre tigani, multi infractori si o parte dintre romani, riscam sa ramanem inca zeci de ani la periferia Europei !

  Presedintele Romaniei Traian Basescu, face o grava greseala si nu are dreptul sa nu ne redea demnitatea, noua ca Popor Roman, prin refuzul de a semna Legea privid revenirea oficiala la denumirea de tigan !
 • +7 (7 voturi)    
  CSM (Miercuri, 22 decembrie 2010, 14:37)

  Egry Nicolae [anonim]

  Toate comentariile sustin acelasi lucru: suntem in fata unei ilegalitati comise pe fata sau mascat de catre senat. In tara aceasta justitia este stat in stat, face ce vrea muschii ei. Intr-o tara democrata trebuie sa existe un control si un mod de actiune, intre puterile statului, in caz de derapaj. In cazul acesta parlamentul trebuia sa decida legal. A facut-o asa cum se vede. Rusine, de trei ori rusine!!!
  In alta ordine de idei asi vrea sa vad care sunt acei magistrati curajosi care vor ataca aceasta decizie in justitie in mod inteligent,facand public fiecare demers si rezultatele acestuia. Aceasta problema este de interes national si nu poate fi lasata in acest fel.
 • -7 (7 voturi)    
  Asta e, (Miercuri, 22 decembrie 2010, 14:48)

  Vot cu pile [anonim]

  mai pedeilor,in viata mai si pierzi...Daca nu aveti o Drobeta Anastase si in Senat...
 • +4 (4 voturi)    
  Justitia de cacao (Miercuri, 22 decembrie 2010, 16:28)

  pescaru" [anonim]

  Mafiotii si-au votat uneltele mafiote din CSM, pentru a putea jefui linistiti in continuare si pentru a se putea bucura de ce au jefuit pana in prezent. Halal justitie, cu magistrati care se sterg la popou, in mod nesimtit si in vazul lumii, cu legea. Ne meritam soarta.
 • +4 (4 voturi)    
  DICTATURA JAVRELOR SECURISTOIDE (Miercuri, 22 decembrie 2010, 18:00)

  urbanie [anonim]

  ...Si toate astea se intampla sub "dictatura Basescu" ???...hooo-hooo-hooooo !!!...
  Slava Securitatii, Partidului Politicienilor, Pacii si Dezarmarii... si P.S. Lidia asta a Barbulescului seamana cu soacra-mea, pfui !...(ma refer la fire, nici nu mai zic nimic de "Leana")...
  • 0 (2 voturi)    
   Omul si rata de George Toparceanu (Miercuri, 22 decembrie 2010, 19:01)

   Constantin [anonim] i-a raspuns lui urbanie

   Unui om, saracul, intr-o dimineata,
   I-a murit o rata,
   Bietul om, de ciuda, tare s-a-ntristat,
   Cand vazu ca-i moarta cu adevarat.
   Dar la scurta vreme, in aceeasi luna,
   I-a murit si soacra tot de moarte buna...
   Morala:
   Sa nu pierzi nadejdea, orice-ar fi sa fie:
   Dupa intristare, vine bucurie.
 • -7 (7 voturi)    
  sa fugimmmm ! (Miercuri, 22 decembrie 2010, 18:32)

  vall [anonim]

  Daca nu fugim in urmatoarele 3 luni ne vom pomeni cu obligativitatea de a avea in fiecare casa portretul hidos al betivului si al curvei nationale !!! Ma intreb pana unde poate rezista prostul popor roman in umilirea sa de catre un idiot betiv si un partid fascist ? Rusine romani , daca pana in urma cu 10 ani ieseati in strada ca se marea pretul benzinei cu 2 bani , acum parca sunteti drogati .... cand veti iesi va fi prea tarziu - veti fi primiti iar cu gloante de catre mafia portocalie care s-a infipt total la conducerea acestei tari !!! Sa Traiti Bine nu se referea la noi cei de rand , se referea doar la curva si la haita portocalie ..... va doresc sa vi se usuce mana celor care l-ati votat pe betiv !!!!
  • +1 (1 vot)    
   vall (Miercuri, 22 decembrie 2010, 19:34)

   gigi [anonim] i-a raspuns lui vall

   vall,esti cumva spurcatul de Vadim?
 • +1 (1 vot)    
  Comment sters de user (Miercuri, 22 decembrie 2010, 18:49)

  polonyca [anonim]

  • +3 (3 voturi)    
   DESTEAPTA_TE TINERE DIN SOMNUL CEL DE MOARTE (Miercuri, 22 decembrie 2010, 21:18)

   carat [utilizator] i-a raspuns lui polonyca

   Singura salvare pentru voi, tinerii care iubiti plaiurile pe care v-ati nascut, pentru a nu vedea ingenunchiata iarasi Romania vecinului de la rasarit (de asta data nu cu forta armata ci pusa la picioarele Rusiei de bunavoie de catre opozitia noastra finantata si asistata in actele de manipulare de moscova) - singura salvare a libertatii voastre este sa va uniti si sa incepeti protestele. Cu cat mai tarziu, cu atat mai fara de speranta. Ei actioneaza permanent, nu dorm niciodata.
 • +3 (3 voturi)    
  Nucleul dur (Miercuri, 22 decembrie 2010, 22:43)

  Trojan.H [utilizator]

  Astia sunt nucleul dur al raului facut Romaniei.
  Cind i-am vazut cum rinjeau satisfacuti dupa votare mi s-a parut ca-l vad pe Satana. Ptiu drace!
  Hai sa ne inchipuim cum ar fi aratat Romania dupa 21 de ani, cu o Justitie alcatuita din oameni corecti, adica normali.
 • -3 (3 voturi)    
  BUCURII (Miercuri, 22 decembrie 2010, 23:51)

  paul [anonim]

  Ma bucura sa vad cun (ne)gandesc cei 10% sustinatori pdl! Nu sunteti multi da aveti o calitate...
 • +2 (2 voturi)    
  Cine sunt cei 3 alesi contra legii? (Joi, 23 decembrie 2010, 9:00)

  ticuta2IV1940 [utilizator]

  Lidia Barbulescu,o veche militanta a PCR,infipta de Ilici in CSM ptr, a apara hotiile de pana acum si in continuare,a fostilor activisti,ce fac parte acum din structurile PSD ,PC,PNL si chiar PDL.
  Daca legea nu este respectata de parlamentari ,ce sa spunem de omul simplu , ,ajungand sa fie judecat pentru greseala de a nu cunoaste legea.?
  Presedintele a atentionat sistemul judiciar de gravele nereguli in solutionarea cazurilor si imediat ,cei cu musca pe caciula ,vocifereaza ,in felul asta ,prin declaratiile lor ,acopera toate infractiunile savarsite de colegii lor(expl. Pivniceru,Costiniu,Barbuleasca Lupascu) si multi parlamentari care "varsa din ei"pe la Antene si
  iRealitateaTV.
 • +1 (1 vot)    
  rusine parlament lamentabil (Joi, 23 decembrie 2010, 12:39)

  sandu [anonim]

  niste ticalosi, fara demnitate si fara morala. Rusine si voua si CSMului, institutie care e sub orice critica, o sleahta de mafioti incompetenti
 • 0 (0 voturi)    
  Cetateni ai C.S.M., nu ai Romaniei ! (Joi, 23 decembrie 2010, 16:08)

  Apex [anonim]

  Cetateni C.S.M., nu ai Romaniei !

  Plang oasele in morminte, ale celor ucisi la Revolutie !

  1. In Germania imediat dupa 1990, a fost reformat sistemul juridic in masura in care prin reexaminare si reevaluare au mai ramas in sitem doar 5/100, deci teoretic, o desfiintare si o reanfiintare. Eu mi-am exprimat opinia, in sensul ca noi nu suntem aglo-saxoni sau ca nu avem o componenta genetica germanica. “Noi”, o tot tinem cu reforma de 20 de ani !

  2. In conditiile in care un judecator din cadrul C.S.M. imi spunea ca, peste 90/100 dintre judecatori sunt corupti sub o forma sau alta, iau mita, spaga , fac trafic de influenta, judeca dupa pofta lor si nu dupa lege, situatii in care dispar file sau introduc file in dosare si le renumeroteaza de mai multe ori, ascund dosare, dau termene cu totul in afara legii, aloca aceluiasi dosar mai multe numere, nu motiveaza prin articole de lege si aliniate, ci cu vorbe goale si exprimari personale nemotivate in temeiul legii si supuse legii, motivari de multe ori aberante si in contradictie cu continutul dosarului, suntem in situatia de-a avea o dictatura a unei paturi extrem de mica care nu reprezinta cetatenii Romaniei, ceea ce determina pe cale de consecinta, faptul, ca majoritatea dintre ei “nu sunt cetateni romani”, ci cetateni C.S.M.

  Ei sunt Stat in Stat, iar multe din judecatile lor nu au valabilitate juridica. Sistemul comunist a incercat timp de peste 70 de ani (Rusia) sa confiste proprietatea, libertatea si gandirea, dar nu au reusit !
 • 0 (0 voturi)    
  Cetateni ai C.S.M., nu ai Romaniei (Joi, 23 decembrie 2010, 16:10)

  Cetateni ai C.S.M, nu ai Romaniei ! [anonim]

  Sunt multi JUDECATORI care nu cunosc partile din proces sau/si, cauza supusa judecatii, se antepronunta, iau hotararea inainte de faza procesuala efectiva de judecata, situatie cand ii vezi cum numai dau din cap si la urma trantesc un, “in pronuntare” !

  Cum pot fi judecatori, aceste specimene ridicole si arogante in situatia cand grefierii sunt pusi sa studieze dosarul, cand nu esti lasat sa administrezi probe ori nu sunt luate in considerare, cand incurca legile sau nu motiveaza in timpul sedintelor cu articole minime de lege, cand aproba amanari nejustificat si aberant, cand iau in considerare sau nu, martorii, unii cu declaratii evident in fals sau nu iau, ca o realitate, martori care spun adevarul, adevar care reiese evident, in situatia cand dau drumul la ciminali, interlopi, in situatia cand au relatii cu primarii, cu functionari inalti ai statului si cu politicul, in situatia cand mai sunt condici de pronuntare de la anul 1900, cand in salile de judecata nu ai alocat un drept in ceea ce priveste timpul de a pleda, fie de acuzare fie de aparare, in situatia cand justitiabilul este intrerupt brutal de niste fufe de judecatoare, care se uita la tine, de parca esti de pe alta lume !
 • 0 (0 voturi)    
  Cetateni ai C.S.M., nu ai Romaniei (Joi, 23 decembrie 2010, 16:14)

  Apex [anonim]

  De aemenea, sunt judecatori care practic judeca prin usa si in usa salii, din cauza spatiului. Intentionat la Tribunalul Bucuresti, spatiul de la arhive a fost construit numai cat sa incapa doua persoane pentru a nu putea consulta dosarele, si acestea destul de zdretuite, legate cu sfoara si multe mai sunt de spus ....

  Teoretic nu desfiitam, dar practic ar trebuie desfiintate si reanfiintate multe institutii, pe baza unor concepte noi, specifice mentalitatii unei societati needucate politic, a unui mare numar de cetateni la care comunismul prin reeducare si manipulare (ulterior si in cei 20 de ani de la revolutie), le-a fost desfiintata notiunea de comunitate, mintea corupta, datorita inapoierii Romaniei si-a faptului ca, la varful puterii in toate partidele au ajuns maidanezi si personaje, care nu au nimic de-a face cu problemele Romaniei !
  In ceea ce priveste indepedenta C.S.M., totala si fara control, nu este spatiul unde sa dezbat asemenea problema. Numai Dumnezeu nu poate fi controlat. Nimic nu-i perfect, iar tot ce-i supus greselii, trebuieste controlat ! Mai ales personajele, lichelele care populeaza institutiile statului, “unele din ele”, dar majoritare din pacate ! Si toate acestea cand o lichea de parlamentar cu pupilele ochilor deaja albicite, cu o minte deaja spalata, chiar daca este tanar, precum parlamentarul Sova, ne tine lectii de justitie si dreptate sociala !

  JUDECATORII, multi functionari si politicieni, pentru ei, familiile lor, prietenii si relatiile lor, vor milioane de euro, piscine, vila la munte si la mare, vila cu trei etaje, ferme si hectare de teren, masini de zeci de mii de euro sau chiar de sute de mii, vacante platite de noi in insule exotice, sporuri peste sporuri , garzi personale si daca sar putea, pentru JUDECATORI sa judece greferii in locul lor (ceea ce de fapt se si intampla de multe ori), iar ei numai sa semneze ! Si multe mai sunt …
 • 0 (0 voturi)    
  Cetateni ai C.S.M , nu ai Romaniei ! (Joi, 23 decembrie 2010, 16:18)

  Apex [anonim]

  Trebuie sa ne opunem sub toate formele, la toata aceasta pleava din varful puterii politice, administrative si judecatoresti !

  Cum putem sa aratam, o Realitate, prin o nerealitate manipulatoare a televiziunilor, precum RealitateaTV, proprietarte a unui puscarias, Sorin Ovidiu Vantu care a bagat in buzunarul lui vietile la trei sute de mii de familii ?

  Cum putem sa aratam o realitate, cu moderatoare care au intrat in aceasta televiziune, nespalate, iar acum au coafuri de sute de euro si mai ca nu se sufoca, retezand indignate vorba interlocutorului incomod ?

  Ma uit cum fixeaza camera, aceste fufe si acesti golani, pregatiti special, cu texte, intrebari si raspunsuri pentru toti cei care participa, toate acestea invatate si puse dincolo de camerele de luat vederi, pe un ecran special pentru a ne mintii, insela si manipula ?

  Cum putem sa aratam o realitate prin o nerealitate exprimata si o realitate manipulata, de catre un popa, cativa spalati la creier, o fufa blonda batrana si c.u.r.v.a cu multe fete, cu totii umflatii la buzunare ?

  Alte mijloace de informare in masa, intoxica, ne invadeaza viata cu manele, cu modele carne vie pentru smecheri, pentru politicieni, functionari inalti, hoti, interlopi oficiali si neoficiali, comunisti, neocomunisti, criminali, unii responsabili de genocid, etc. ! Plang oasele in morminte, ale celor ucisi la Revolutie !

  Poporul Roman, trebuie sa se arunce de la balconul parlametului, pentru a nimicii aceste partide perfide si acesti parlamentari, ordinari, in frunte cu P.S.D –ul ?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by