Circulatia pe drumurile nationale din tara se desfasoara normal miercuri dimineata, nefiind semnalate tronsoane unde circulatia sa fie intrerupta din cauza vremii sau a unor evenimente rutiere, anunta Centrul Infotrafic al Politiei Romane. In schimb, exista tronsoane de drumuri unde vizibilitatea este redusa de ceata.

Doar pe cateva drumuri nationale mai exista zapada, care masoara cel mult doi centimetri (fiind in amestec cu material antiderapant): DN67C Novaci - Ranca, in judetul Gorj; DN67D Stanesti - Valea Cernei, judetul Mehedinti; DN18 in zona Borsa, judetul Maramures (portiuni mici de maxim un centimetru); DN1H in zona Sinteu, judetul Bihor.

Politia Rutiera aminteste faptul ca foarte multi automobilisti se aprovizioneaza pentru sarbatorile de iarna, iar la intrarile in marile orase se circula in conditii de aglomeratie. Cele mai multe autovehicule se indreapta catre Bucuresti.

Meteorologii au prognozat ca astazi vremea va fi usor mai calda decat in mod normal pentru aceasta data. In zonele joase din sud si est local va fi ceata, izolat asociata cu burnita si vor fi conditii de formare a poleiului.

Dispeceratele de politie au transmis ca ceata reduce vizibilitatea astfel: in judetul Cluj, pe autostrada A3 - sub 100 de metri; in judetul Braila, in preajma municipiului resedinta - sub 50 de metri; in judetul Constanta - sub 100 de metri, iar pe unele tronsoane ale drumurilor nationale 22C, 39 si 2A - sub 50 de metri; in judetul Ialomita, pe DN2 si DN2A - vizibilitate cuprinsa intre 50 si 100 de metri; in judetul Brasov, aproximativ 50 de metri pe majoritatea drumurilor; in judetul Vrancea, sub 50 de metri pe DN2(E85); in judetul Alba, sub 50 de metri pe DN1, pe alocuri.

Conducatorii auto sunt sfatuiti sa mareasca distanta in mers intre autovehicule, sa foloseasca luminile de ceata impreuna cu cele de intalnire atunci cand vizibilitatea scade semnificativ, iar pe timpul efectuarii manevrei de depasire sa ia in calcul si faptul ca din sens opus pot circula autovehicule care nu au in functiune luminile.