O femeie in varsta de 30 de ani a fost adusa, marti, in stare grava la Spitalul de Urgenta "Sfantul Apostol Andrei" din Galati, dupa ce a fost lovita de bucati desprinse din fatada unei cladiri, medicii fiind rezervati in ceea ce priveste sansele de supravietuire ale acesteia, relateaza Mediafax.

Potrivit sefului Serviciului de Ambulanta al Judetului Galati, dr. Mihai Polinschi, in jurul orei 12.00, un echipaj al ambulantei a fost soliciat sa intervina pentru salvarea unei femei care fusese lovita de bucati de tencuiala desprinse din fatada unei cladiri din municipiu.

"In momenul interventiei noastre victima intrase in coma dupa ce suferise leziuni grave la cap. Intrase deja in stop cardio-respirator si a fost resuscitata. Femeia a fost transportata la spital in stare foarte grava, cu hemoragie craniana si aflandu-se in continuare in coma", a declarat dr. Mihai Polinschi.

Potrivit medicului galatean, bucatile de tencuiala s-au desprins de pe cladirea caminului B al Grupului Scolar Industrial Metalurgic din Galati.

Acesta a precizat ca desprinderea fatadei s-a produs, cel mai probabil, din cauza ingheturilor repetate si a infiltrarilor de apa.

La randul ei, directoarea Grupului Scolar Industrial Metalurgic, Mirela Onisor, a declarat ca imobilul respectiv se afla in proprietatea Consiliului Local Galati si in administrarea unitatii de invatamant, fiind o cladire veche.

"Caminele acestea au zeci de ani. Noi incercam sa le intretinem permanent, spre exemplu, in acest moment, se faceau lucrari de reparatie la subsol. Este un eveniment nefericit", a sustinut directoarea grupului scolar.