Ministerul Apararii organizeaza, marti, ceremonii militare si religioase la monumentele ridicate pentru cinstirea memoriei eroilor Revolutiei din Decembrie 1989, iar organizatiile de revolutionari participa la un mars de comemorare, din Piata Universitatii pana la Piata Revolutiei, transmite Mediafax. Pe 21 decembrie, in urma cu 21 de ani, Revolutia ajungea in Bucuresti.

Manifestarile au inceput la ora 9.00 la Cimitirul Eroilor Revolutiei, unde a avut loc o ceremonie religioasa si au fost depuse coroane de flori.

Reprezentantii Ministerului Apararii si alti oficiali vor participa apoi la ceremonii de comemorare la Crematoriul "Cenusa", la Troita de la Spitalul Coltea, Troita din Piata Universitatii, in fata Salii Dalles si la Troita din Piata Romana.

Si Asociatia "21 Decembrie 1989" organizeaza mai multe evenimente pentru comemorarea eroilor Revolutiei. Manifestarile au inceput la ora 9.30, la Cimitirul Eroilor, cu o slujba de comemorare, urmata de depuneri de coroane. Membrii asociatiei vor merge apoi la Crematoriul "Cenusa", la monumentul de langa Spitalul Coltea si la Sala Dalles, pentru a depune coroane de flori si vor participa la o slujba de comemorare a eroilor in Piata Universitatii. De la ora 13.00, la sediul Asociatiei va avea loc un moment de evocare a memoriei eroilor din Decembrie 1989.

De asemenea, de la ora 17.00, membri ai mai multor organizatii de revolutionari vor participa la un mars pe traseul care cuprinse punctele importante ale Revolutiei din Bucuresti. Participantii vor pleca din Piata Universitatii, se vor opri pentru scurt timp in fata hotelului Intercontinental, unde revolutionarii din 1989 au inaltat celebra baricada, dar si in fata Salii Dalles, unde in urma cu 21 de ani s-a facut asa-numita "baricada umana", marsul urmand sa se incheie in Piata Revolutiei.

Manifestarile vor fi urmate, la ora 18.00, de o proiectie de film in Piata Universitatii, organizata de Asociatia "21 Decembrie 1989".

Preotii bucuresteni vor oficia slujbe la biserica si troita din cimitirul Eroilor Tineri, la troitele de la Piata Universitatii si Piata Romana, la Monumentul pentru Cinstirea Eroilor Revolutiei, la Radio si Televiziune, Monumentul Eroilor Jandarmi de la Aeroportul Otopeni, precum si in alte locuri in care participanti la Revolutie si-au pierdut viata.

De asemenea, Patriarhul Daniel va oficia o slujba de pomenire la Catedrala Patriarhala, miercuri, la ora 12.00, dupa Sfanta Liturghie.

Marti, 21 decembrie, se comemoreaza 21 de ani de la ziua in care Revolutia s-a extins in Bucuresti. Cu o zi inainte, Timisoara devenea primul oras liber. In dupa-amiaza zilei de 21 decembrie 1989 se formeaza o baricada in zona Interncontinentalului, mai mult simbolica. In aceeasi seara, Ceausescu ordona foc asupra bucurestenilor, pentru a distruge baricada. Dupa miezul noptii, ordinul a fost executat si 39 de oameni au fost impuscati mortal, iar alti 11 si-au pierdut viata din "alte cauze". Circa 500 de persoane au fost ranite.