Circulatia se desfasoara cu dificultate in centrul Capitalei, dar si pe artere din alte zone, din cauza poleiului, a declarat, joi seara, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al Brigazii Politiei Rutiere, Ioana Stancu.

Potrivit purtatorului de cuvant al Brigazii Politiei Rutiere, se circula cu dificultate pe Calea 13 Septembrie, Calea Serban Voda, in zona dinspre Bulevardul Natiunile Unite spre Bulevardul Unirii.

Traficul este ingreunat si pe soselele Colentina, Fundeni si Mihai Bravu, precum si in zona Razoare.

De asemenea, s-a format polei pe Bulevardul Timisoara, in zona pasajelor Muncii si Fundeni, la Academia Militara, la Autogara Filaret, in zona Cotroceni, la Izvor si pe Podul Grant.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat pentru joi seara, de la ora 23.00, comandamentul de deszapezire si combatere a poleiului de la nivelul municipiului Bucuresti, avand in vedere conditiile meteo actuale.

Potrivit Agerpres, Oprescu a cerut joi operatorilor de salubrizare responsabili cu deszapezirea sa intre in stare de alerta, incepand cu ora 15.00, in conditiile in care in Bucuresti s-au anuntat caderi de zapada si ger.

Potrivit unui comunicat al Primariei Capitalei, citat de Agerpres, operatorii au inceput efectuarea de tratament preventiv cu antiderapant, cu precadere in zona pantelor, rampelor, podurilor, in apropierea gurilor de metrou si a statiilor RATB.

Dupa efectuarea tratamentelor, utilajele destinate interventiei pentru combaterea poleiului si a podurilor de gheata vor fi pozitionate in punctele fixe stabilite, pentru a permite o interventie cat mai rapida, tinand cont de traficul din oras.

Zonele unde vor actiona utilajele de dezsapezire sunt urmatoarele:

  • Sectorul 1 - Piata Victoriei, Piata Presei, Piata Chibrit si in zona Pasajului Baneasa.
  • Sectorul 2 - Podul Pipera, Rondul Bucur Obor, Podul Fundeni, Podul Europa, Capatul Tramvaiului 14 - Pantelimon si Rondul Doamna Ghica.
  • Sectorul 3 - Universitate - Bd. I.C. Bratianu, Rondul Alba Iulia, Rodul Baba Novac, Bd. Energeticienilor (Capatul RATB) si Ramnicu Valcea si Ramnicu Sarat.
  • Sectorul 4 - Capatul Tramvaiului 32 - Mitropolie, Gheorghe Sincai - Intrare Parc Tineretului, Sos. Oltenitei si bd. Constantin Brancoveanu, Sos. Oltenitei si Bd. Constantin Brancoveanu.
  • Se va mai actiona pe Sos. Virtutii si Splaiul Independentei, in Piata Leu, in zona Cora Lujerului si la Inelul Drumul Taberei - Ceas.