Directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), generalul-locotenent Marcel Opris, a fost distins cu Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Ofiter, cu insemn pentru militari, printr-un decret prezidential publicat joi in Monitorul Oficial, anunta Agerpres.

In documentul semnat pe 8 decembrie de presedintele Traian Basescu se arata ca decoratia i-a fost acordata inginerului Marcel Opris "in semn de inalta apreciere a serviciilor deosebite aduse statului roman, pentru rezultatele remarcabile obtinute in activitatea de conceptie, organizare, coordonare si eficientizare a Serviciului de Telecomunicatii Speciale".

Printr-un alt decret prezidential, au mai fost decorati si alti ofiteri ai STS, "in semn de apreciere deosebita pentru inaltul profesionalism dovedit in indeplinirea cu succes a misiunilor de mare complexitate".

Astfel, presedintele tarii a acordat Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Cavaler generalului-maior Ioan Balaure, adjunctul economic al directorului STS.

De asemenea, adjunctul tehnic al lui Opris, generalul de brigada Ionel-Sorinel Vasilica, a primit Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Cavaler.

Alti 20 de ofiteri si subofiteri STS au mai fost decorati prin acest decret prezidential.