Jandarmii si politistii au inceput, miercuri dimineata, o razie de amploare in complexul comercial Dragonul Rosu din Bucuresti. Ei ii verifica pe comerciantii care au marfa fara acte, dar si pe cei care lucreaza la negru, transmit televiziunile de stiri.

Claudia Burada, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Ilfov, a declarat, pentru Mediafax, ca la Dragonul Rosu se fac 50 de controale pentru verificarea documentelor contabile, identificarea produselor contrafacute, precum si stabilirea situatiei juridice a angajatilor.

Astfel, se urmareste depistarea angajatilor fara forme legale, dar si a cetatenilor straini care au depasit dreptul de sedere.

La actiune participa o suta de persoane, printre care ofiteri de la Serviciul Antifrauda de la IPJ Ilfov, angajati ai Oficiului Roman de Imigrari, de la Inspectoratul Teritorial de Munca, precum si jandarmi de la Brigada Speciala.

Simultan, alte controale se fac, miercuri dimineata si la societati comerciale din mai multe localitati din judetul Ilfov, potrivit Claudiei Burada.

Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti a deschis luni primul magazin de bunuri confiscate cu vanzare directa atat pentru persoanele fizice cat si pentru cele juridice. Inca de la 5 dimineata s-au format cozi in fata magazinului. Circa 200 de oameni s-au imbulzit sa cumpere la preturi mici haine, incaltaminte, bauturi si electrocasnice.

In primele 10 luni ale anului 2010, ANAF a incasat din valorificarea bunurilor confiscate, abandonate si alte sume constatate odata cu confiscarea, potrivit legii, la nivelul intregii tari, aproximativ 35,2 milioane lei.

ANAF dispune in prezent de 21 magazine de valorificare proprii in toata tara.