Consilierul prezidential Alexandra Gatej a fost recrutata de Securitate in septembrie 1989, pentru eventuale misiuni de contrainformatii in sectoarele economice, insa nu a dat nicio informare ofiterilor. In consecinta

Alexandra GatejFoto: HotNews.ro

Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a emis pe numele Alexandrei Gatej o adeverinta care atesta ca aceasta nu a avut calitatea de lucrator sau colaborator, informeaza un comunicat.

In document se arata ca Alexandra Gatej a fost recrutata de Securitate in 14 septembrie 1989, sub numele conspirativ "Florina". Ea urma sa activeze, conform documentului CNSAS, "pe linie de contrainformatii in sectoarele economice".

"Directia de specialitate nu a identificat documente care sa contina informatii transmise Securitatii de catre doamna Gatej Corina Alexandra", se arata in adeverinta CNSAS.

Alexandra Corina Gatej apare cu numele vechi, Dancanet.

Corina-Alexandrina Gatej a fost numita, in iulie 2009, in functia de consilier prezidential in cadrul Departamentului Mediul de Afaceri Intern si International al Presedintiei.

Gatej a lucrat, pana in 1993, ca economist si apoi ca director de export la Fabrica de piele Sebes.

In perioada 1993-1996 a lucrat la Radio Europa Libera si la Interquest Bucuresti, iar din 1996 a lucrat la Unilever.

In perioada noiembrie 2005 - mai 2009, Corina-Alexandrina Gatej a fost presedinte Unilever Europa Centrala si de Sud iar in momentul in care a fost numita la Presedintie detinea pozitia de Business Development Director Unilever Europa Centrala si de Est.

Consilierul prezidential Alexandrina Gatej sustine ca decizia CNSAS privind necolaborarea sa cu Securitatea este foarte clara, precizand ca nu are ce sa-si reproseze profesional sau uman.

"Decizia CNSAS privind necolaborarea cu Securitatea, nici in calitate de lucrator, nici in calitate de colaborator al acesteia este foarte clara si vorbeste de la sine. Decizia exprima in mod neechivoc faptul ca investigatia CNSAS prin Directia sa de specialitate nu a identificat documente care sa contina informatii transmise de mine Securitatii", se arata intr-o declaratie a consilierului prezidential Alexandrina Gatej, citata de Mediafax.

Gatej adauga ca, in legatura cu aceasta chestiune, considera ca nu are "nimic" sa isi reproseze "atat in plan profesional, cat si uman".