(P) Drumurile spre propria implinire sunt multe si fiecare va ajunge unde va putea sa ajunga, tinand cont de increderea in sine si resursele proprii. Avem nevoie sa invatam sa ne ascultam, sa ne cunoastem nevoile relationale, sa avem curajul sa fim noi insine. Subiectul poate fi aprofundat impreuna cu Jacques Salome intr-o croaziera pe Nil, de-a lungul misterioaselor urme ale civilizatiei egiptene. Claudia Jimeno Beltran, directoarea Centrului de dezvoltare personala Amaneser a discutat online cu cititorii.

Claudia Jimeno BeltranFoto: HotNews.ro

Fragmente din inregistrarea video:

  • important este sa ne vedem pe noi insine asa cum suntem, nu cum vor altii
  • atunci cand avem ganduri negative sau situatii mai putin fericite este un moment bun sa vedem ce putem face pentru noi ca sa fim mai aproape de noi, sa vedem cum ne construim propria fericire
  • starea de bine vine doar atunci cand suntem bine in interior, nu cand suntem satisfacuti aparent
  • Jacques Salome si croaziera pe Nil sunt ingredientele prin care noi ne putem cunoaste si iubi pe noi insine pentru a-i putea cunoaste si aprecia pe cei din jur

Urmariti integral inregistrarea din studioul HotNews.ro

Despre Claudia Jimeno Beltran

Claudia Jimeno Beltran, directorul Centrului de Dezvoltare Personala AMANESER, este membru fondator Iceberg Training Network si membru fondator al Asociatiei Romane de Terapie Cognitiv - Comportamentala. Claudia este licentiata in psihologie, iar din anul 1995, a participat la numeroase programe de formare focalizate pe 4 sisteme psihologic (Gestalt, analiza tranzactionala, programare neurolingvistica, terapie cognitiv-comportamentala). Este consultant in comunicare relationala in Metoda ESPERE si urmeaza sa fie acreditata de catre Institutul ESPERE International ca trainer si consultant in Metoda ESPERE pe care a integrat-o in practica sa de 9 ani. Din 1998, este trainer si moderator pentru grupuri de comunicare si relationare interpersonala eficienta si dezvoltare personala.

Despre Jacques Salome

Jacques Salome, psihosociolog, profesor, scriitor si poet francez, militeaza pentru descoperirea de sine, pentru intelegerea mecanismelor psihologice si sufletesti, pentru o comunicare interumana sanatoasa. Este unul dintre cei mai prolifici autori contemporani, cartile sale, 61 la numar, fiind traduse in 25 de limbi. Jacques Salome este creatorul Metodei de comunicare ESPERE (Energie Specifica pentru o Ecologie Relationala Esentiala) prin care oricine poate invata sa comunice intr- un mod firesc si, totodata, sa aplaneze conflictele si sa traiasca mai fericit impreuna cu ceilalti.

In 2004, a primit Ordinul National de Merit in grad de Ofiter (Franta) pentru contributia sa privind dezvoltarea unei comunicari relationale non-violente in scoala si in familie. Jacques Salome este cunoscut publicului romanesc atat prin cartile sale cat si prin seria de conferinte din ultimii 9 ani pe teme legate de comunicare relationala in Metoda ESPERE organizate de catre Centrul de Dezvoltare Personala AMANESER. Dintre cartile traduse in limba romana amintim: " Crajul de a fi tu insuti ", "Daca m-as asculta, m-as intelege", "Singuratatea in doi nu este pentru noi " publicate la Editura Curtea Veche ; "Traind cu tine insuti in fiecare zi... viata!", "Traind cu cei apropiati in fiecare zi... viata!", "Traind cu ceilalti in fiecare zi... viata!", "Comunicarea relationala pe intelesul celor mici" (Kathleen Geerlandt si Jacques Salome), "Povesti pentru a vindeca, povesti pentru a creste", "Povesti pentru a iubi, povesti pentru a ne iubi", "Povesti despre rataciri, povesti despre sperante", "Fericiti cei care comunica", "O viata pentru a vorbi despre noi insine", publicate la Editura Ascendent.

  • Puneti intrebari prin formularul de comentarii de la sfarsitul articolului
  • Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.