Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti va deschide luni primul magazin de bunuri confiscate cu vanzare directa atat pentru persoanele fizice cat si pentru cele juridice.

Potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale pentru Administrare Fiscala (ANAF), magazinul este situat pe strada Mariuca nr.14, in sediul unde a functionat Serviciul Gestiune Declaratii (persoane juridice) din cadrul Administratiei Finantelor Publice a Sectorului 4.

Programul de functionare al magazinului este de luni pana joi intre orele 9.00 si 15.00. Fondul de marfa va fi ritmic in functie de volumul si natura marfurilor confiscate.

Costurile de amenajare s-au ridicat la circa 15.000 lei, iar spatiul destinat magazinului DGFP Bucuresti este organizat intr-o forma civilizata de comercializare a produselor, scrie Agepres.

"Incasarile din valorificarea bunurilor confiscate au crescut cu 13% in primele 10 luni ale anului 2010 comparativ cu aceeasi perioada a anului 2009. Acest fapt se datoreaza, pe de o parte, intensificarii activitatilor de control ale ANAF si ale structurilor subordonate - Garda Financiara si Autoritatea Nationala a Vamilor, iar pe de alta parte, se datoreaza unei mai bune organizari a activitatii de valorificare. Speram ca, odata cu deschiderea in Capitala a acestui prim magazin ANAF de vanzare a marfurilor confiscate, incasarile din valorificarea acestor bunuri vor creste semnificativ", a declarat presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

In primele 10 luni ale anului 2010, ANAF a incasat din valorificarea bunurilor confiscate, abandonate si alte sume constatate odata cu confiscarea, potrivit legii, la nivelul intregii tari, aproximativ 35,2 milioane lei.

ANAF dispune in prezent de 21 magazine de valorificare proprii in toata tara.