Premierul Emil Boc a declarat, duminica, la ProTV, ca numarul bugetarilor din Romania va scadea sub 1,29 milioane pana la sfarsitul acestui an si ca salariile bugetarilor vor creste cu 15% de la 1 ianuarie: "Salariul minim pe economie creste de la 600 la 670 lei. Este ceea ce isi poate permite Romania. Romania are doua pericole in fata: populismul, gen Tariceanu, si negativismul, pentru ca se creeaza aceasta psihoza ca nimic nu este bun".

Declaratiile premierului, citate de Mediafax:

- Doamna Boc a stat acasa 2 ani dupa ce a nascut, pentru ca legea ii permitea. Acum i-as explica ca Romania atat isi poate permite in conditiile de azi. Pentru 2011 parintii au doua optiuni: una activa de a sta 12 luni cu o indemnizatie pana la 3.400 lei, cu o prima de 500 lei la intoarcerea la munca, si optiunea pasiva, de a sta 2 ani, dar cu o indemnizatie plafonata la 12 milioane de lei vechi.

- Fara sprijinul romanilor aceste masuri nu puteau fi luate si le multumesc pentru sprijin. Eu spun ca facem ceea ce trebuie si rezultatele muncii noastre incep sa se vada.

- Cresterea veniturilor este usoara si porneste de la prognoza de crestere economica de 1,5 - 2%. Atat FMI, cat si CE si specialistii Ministerului de Finante au ajuns la concluzia ca Romania si-a creat premisele pentru crestere economica in 2011. Nu avem in vedere pentru 2011 masuri suplimentare de ajustare sau diminiare a veniturilor. Daca nu se fac pasi inapoi si daca aceste masuri se rezolva, pentru 2011 avem un fundament stabil pentru a pregati cresterea economica. Marea schimbare a bugetului pentru 2011 este ca incet dar sigur tara isi reorienteaza mai multe resurse pentru investitii si scad cheltuielile cu partea de consum a statului. Atat putem, dar directia spre care indreptam tara este cea corecta.

- Pietele s-au contractat peste tot in lume. Investitorii sunt mult mai atenti cu banii pe care ii investesc. Am deschis un proces de privatizare pe bursa. Eu nu am acceptat sa incepem proeduri de privatizare care sa nu aiba un caracter transparent. In ultima sedinta de Guvern am adoptat normele la parteneriatul public privat si am creat inca un cadru pentru atragerea de investitii straine.

- In materie de autostrazi, Tariceanu a facut 5 km de autostrada. In 2 ani s-au facut 116 km de autostrada sau drumuri in regim de autostrada.

- Pentru anul 2011, in sectorul bugetar se are in vedere o recuperare din pierderea salariala cu 15%. Va fi o crestere cu 15% de la 1 ianuarie pentru toti bugetarii. In privinta sectorului privat, socul a avut loc in 2009. Salariul minim pe economie creste de la 600 la 670 lei. Este ceea ce isi poate permite Romania. Romania are doua pericole in fata: populismul, gen Tariceanu, si negativismul, pentru ca se creeaza aceasta psihoza ca nimic nu este bun.

- Jeffrey Franks a spus ca prin masurile structurale pe care le-a luat, Romania are mai multa stabilitate decat alte tari din zona euro.

- Marirea TVA-ului nu a fost obiectivul Guvernului. N-a fost o placere pentru mine, dar a fost o necesitate determinata de decizia Curtii Constitutionale.

- Cand am ajuns la guvernare Romania avea 1,397,000 de bugetari. Astazi are 1,291,000 de bugetari. O parte dintre ei au fost absorbiti de piata privata, o parte sunt in cresterea ratei somajului.