Statul si Guvernul nu pot fi responsabili pentru fiecare cetatean deoarece nu au resursele necesare, a afirmat vineri presedintele Traian Basescu, citat de Agerpres. "Statul nu mai are resursele comunismului", a declarat seful statului, care a facut un apel la responsabilitatea cetatenilor fata de ei insisi, fata de familiile lor si fata de comunitatile lor in care traiesc.

Traian BasescuFoto: Agerpres

"Se incearca acreditarea ideii ca statul, guvernul, este responsabil pentru fiecare cetatean. Nu-i adevarat. (...) Statul nu mai are resursele comunismului", a spus Basescu.

"Pe vremea comunismului toate pamanturile erau ale statului, toate veniturile veneau la stat si atunci statul isi asuma responsabilitatea pentru fiecare cetatean. Acum, terenurile nu mai sunt la stat. 70% din economia romaneasca este in sectorul privat. Cine vrea comunism nu poate fi partenerul nostru politic, care reprezentam o miscare de centru-dreapta hotarata sa puna in valoare omul si nu statul. Va trebui sa continuam sa explicam oamenilor ca niciodata statul nu va reusi sa se ingrijeasca de fiecare cetatean", a afirmat seful statului.

Presedintele a facut un apel la responsabilitatea cetatenilor fata de ei insisi, fata de familiile lor si fata de comunitatile lor in care traiesc, dar si la valorile crestin-democrate, justitie sociala, solidaritate, familie, angajare civica, respect fata de drepturile si libertatile omului.