Traficul rutier este ingreunat pe mai multe drumuri nationale din 10 judete ale tarii, din cauza zapezii cazute in ultimele ore, anunta Mediafax, citand Centrul Infotrafic. Judetele afectate sunt Arges, Prahova, Valcea, Brasov, Gorj, Covasna, Harghita, Cluj, Mures si Maramures.

In judetul Arges, traficul se desfasoara in conditii de iarna pe DN 73. Pe portiunea de drum dintre Rucar si Dambovicioara, la kilometrul 84, circulatia a fost blocata temporar, vineri dimineata, din cauza inzapezirii a trei autotrenuri. Pe acest tronson de drum este gheata si zapada batatorita, potrivit Centrului Infotrafic.

In judetul Mures, circulatia pe DN15 (E578), in zona localitatii Androneasa, la kilometrul 144+400, circulatia se desfasoara ingreunat, pe un fir alternativ, din cauza aluviunilor de pe drum. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Mures, Livia Popa, a declarat, pentru Mediafax, ca vineri, in jurul orei 2.00, circulatia a fost blocata aproximativ o ora in zona localitatii Androneasa, dupa ce, din cauza precipitatiilor, pe drum au cazut cativa copaci si au avut loc alunecari de teren. In prezent, in zona localitatii Androneasa actioneaza echipaje de politie si forte locale: "Azi noapte, am fost solicitati acolo, ca sunt unu sau doi brazi cazuti pe partea carosabila. Ne-a intors din drum primarul din Rastolita spunandu-ne ca a rezolvat problema cu forte locale, asteptam un raport din partea sa", a spus purtatorul de cuvant al ISU Mures, locotenent Liviu Danciu.

In judetul Maramures, DN 19, care face legatura intre Satu Mare si Sighetu Marmatiei si care a fost inundat, joi, ca urmare a revarsarii raului Tisa, este in continuare inchis, vineri dimineata, in zona localitatii Remeti. Soferii pot merge pe ruta ocolitoare Sighet - Baia Mare - Seini - Satu Mare. Tot in judetul Maramures, traficul se desfasoara cu dificultate pe DN18, in zona localitatii Borsa, din cauza zapezii.

Traficul se desfasoara ingreunat si in judetele Covasna - pe DN10 Crasna-Bradet, Valcea - pe DN7A Voineasa-Obarsia Lotrului, Brasov - pe DN73 Fundata-Moeciu, Gorj - pe DN67C Novaci-Ranca, Harghita - pe DN12C Gheorgheni-Lacu Rosu, Prahova - pe DN1A, la Cheia, si Cluj - pe DN1R, la Belis.

Politistii le recomanda soferilor sa circule cu viteza redusa si adaptata permanent la conditiile de drum si vizibilitate, iar inaintea plecarii in calatorie sa se informeze cu privire la traseul ales, precum si despre conditiile meteo-rutiere prognozate pentru zona tranzitata.

Toate judetele tarii se afla, pana vineri la pranz, sub avertizare cod galben de ninsoare si vant.