Primarul comunei bistritene Lechinta, Romeo Florian (PSD), s-a dat singur in judecata, nemultumit de diminuarea salariului cu 25%, el declarand ca nu are nicio posibilitate legala, in calitate de ordonator de credite, sa decida asupra retributiei sale lunare, transmite Mediafax.

Dosarul 8453/112/2010 avand ca obiect un litigiu de munca in care Romeo Florian are calitatea de reclamant, iar Institutia Primarului Comunei Lechinta calitatea de parat, a fost inregistrat la Tribunalul Bistrita-Nasaud si va fi judecat, pe fond, in data de 19 ianuarie 2011.

Contactat in legatura cu acest subiect, Romeo Florian a declarat ca este nemultumit ca orice bugetar de faptul ca i-a fost diminuat salariul cu 25% si nu are nicio alta parghie legala sa conteste masura.

"Sunt ordonator de credite, intr-adevar, dar nu pot decide asupra indemnizatiei mele de primar. Mi-au scazut si mie veniturile cu 25% si am decis sa contest masura in instanta. Stiu ca suna ciudat ca primarul unei comune sa dea in judecata Institutia Primarului din acea comuna, dar nu am alta modalitate legala", a declarat Florian.

El a mentionat ca toti cei 27 de angajati ai Primariei Lechinta au contestat masura diminuarii salariilor in instanta, ei urmand sa fie reprezentati in fata instantei de juristul institutiei.

"Toti am apelat la judecata, in frunte cu mine si cu viceprimarul. Nu am informatii ca si alti primari sa fi facut la fel, dar parerea mea este ca, pana la urma, toti vor recurge la aceasta metoda", a spus Florian.

Deja la Tribunalul Bistrita-Nasaud au fost inregistrate sute de procese deschise de bugetari care contesta masura diminuarii cu 25% a salariilor, decisa de Guvern, fiind vorba de profesori, politisti, politisti comunitari sau angajati ai institutiilor descentralizate.