DN19, care face legatura intre Satu Mare si Sighetu Marmatiei, a fost inundat joi dupa-amiaza in urma revarsarii raului Tisa, fiind afectata o portiune de aproximativ 500 de metri, astfel ca traficul rutier a fost inchis, transmite Mediafax. Circulatia a fost deviata pe ruta Oraşu Nou - Viile Apei - Seini - Baia Mare.

In zona Remeti-Teceu, apa a ajuns la zece centimetri pe carosabil.

Potrivit Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, nivelul raului este in crestere, iar in jurul orei 16.00 se asteapta viitura maxima pe Tisa, din Ucraina, care ar putea inunda aproximativ 200 de case din localitatile Teceu si Remeti.

La aceasta ora, aproximativ o suta de persoane lucreaza la ridicarea unui dig in zonele afectate.

De asemenea, sunt probleme si pe DN 18, in Pasul Gutai, unde se circula pe un singur sens din cauza aluviunilor ajunse pe sosea.

"S-a instituit un punct fix la Certeze, de unde participanţii la trafic sunt întorşi din drum sau sunt informaţi că nu pot trece de localitatea Teceu şi un alt punct la Oraşu Nou, de unde traficul către Sighet este deviat pe ruta Viile Apei - Baia Mare," a declarat purtatorul de cuvant al politiei din Satu Mare.