Liderii coalitiei s-au reunit din nou, luni dimineata, pentru a stabili valoarea maxima a plafonului pentru indemnizatia de crestere a copilului, dupa ce, duminica seara, au decis ca durata concediului maternal sa ramana de doi ani. La intalnirea de la Palatul Victoria participa si presedintele Traian Basescu, anunta Mediafax.Printre temele de discutie se numara si proiectul de buget pe anul viitor si sustinerea in Parlament a principalelor proiecte de lege promovate de Guvern.

UPDATE (ora 11:03): Traian Basescu a parasit Palatul Victoria, sedinta coalitiei continua.

UPDATE (ora 12:16): Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, dupa sedinta coalitiei, ca liderii acesteia nu au luat inca o decizie, discutiile urmand sa continue luni dupa-amiaza, intr-o intalnire a grupurilor parlamentare.

UPDATE (ora 12:20): Premierul Emil Boc a declarat, dupa sedinta coalitiei, ca "decizia finala va fi luata in Guvern".

Conform surselor Hotnews.ro, UDMR a pledat, la intalnirea de duminica seara, pentru mentinerea celor doi ani de concediu si a propus ca valoarea indemnizatiei sa fie de 1.500 lei. De partea cealalta, liderii PDL au sustinut mentinerea plafonului maxim in primul an de concediu, iar in al doilea an, reducerea indemnizatiei la 1.000 de lei si stimulente date de Guvern sub forma unor tichete prin care sa fie platite bonele. Totodata, democrat liberalii propun construirea de crese si gradinite printr-un program national.

O decizie finala este asteptata in sedinta de luni a coalitiei.