VIDEO Liderii Coalitiei au decis ca durata concediului maternal sa ramana la doi ani

de I.R., L.P.     HotNews.ro
Duminică, 5 decembrie 2010, 21:26 Actualitate | Politic


Liderii Coalitiei au hotarat, duminica seara, ca durata concediului maternal sa nu scada sub 24 de luni, insa discutiile vor continua si luni dimineata, pentru a se stabili valoarea plafonului maximal al indemnizatiei, transmite Agerpres. Conform surselor Hotnews.ro, UDMR a pledat pentru mentinerea celor doi ani de concediu si a propus ca valoarea indemnizatiei sa fie de 1.500 lei. De partea cealalta, liderii PDL au sustinut mentinerea plafonului maxim in primul an de concediu, iar in al doilea an, reducerea indemnizatiei la 1.000 de lei si stimulente date de Guvern sub forma unor tichete prin care sa fie platite bonele. Totodata, democrat liberalii propun construirea de crese si gradinite printr-un program national. O decizie finala se va lua luni, intr-o noua sedinta a Coalitiei.

Surse oficiale au declarat la finalul sedintei Coalitiei ca discutiile privind variantele care vor fi discutate luni dimineata prevad ca plafonul minimal al indemnizatiei pentru mame sa nu scada sub 600 de lei.

La sedinta au participat din partea PDL Sulfina Barbu, Raluca Turcan, Roberta Anastase si Brandusa Novac. Confrom surselor Hotnews.ro, democrat liberalele prezente au cerut premierului Emil Boc ca indemnizatia pentru mame cat si perioada de concediu sa ramana neschimbate. In varianta minimala, vicepresedintele PDL, Raluca Turcan a propus mentinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului la plafonul maxim in primul an iar incepand cu al doilea an un plafon de maxim 1.000 de lei.

In paralel, Guvernul trebuie sa se angajeze pentru construirea de crese si gradinite printr-un program national. Totodata, Turcan ar fi propus ca incepand cu al doilea an de concediu pentru mamele care doresc sa se intoarca la munca, statul sa acorde stimulente mamelor sub forma unor tichete cu care sa fie platite bonele .

Sursele citate sustin ca in cadrul sedintei reprezentantii UDMR au refuzat reducerea perioadei de concediu pentru crestere copilului si au propus reducerea indemnizatiei. Practic partenerii de guvernare ii cer lui Emil Boc sa reduca indemnizatia pana la 1.500 lei si sa mentina concediu pentru cresterea copilului pe doi ani.

In cadrul discutiilor reprezentantii UNPR au pledat pentru mentinerea atat a plafonului actual cat si a perioadei de concediu.

Sursele Hotnews.ro au precizat ca ministerul Muncii isi mentine propunerea privind reducerea perioadei de concediu de crestere a copilului la 12 luni si acordarea unui stimulent lunar de 500 de lei, incepand cu luna a saptea pana la implinirea perioadei de 24 de luni, daca mamele se intorc mai devreme la serviciu.

Discutiile vor continua, insa, in cazul plafonului maximal al indemnizatiei. O decizie finala privind cuantumul indemnizatiei se va lua luni intr-o noua sedinta a Coalitiei.

Totodata sursele citate au mai declarat ca s-a discutat si despre "taxa de solidaritate" pe averile mari ca fiind o posibila sursa financiara pentru indemnizatia mamelor. Reprezentantii Coalitiei au fost de acord cu aceasta propunere, pe motiv ca Taxa de solidaritate este o propunere legislativa, si nu un act normativ intrat in vigoare.


Citeste mai multe despre   
Comentarii alese de moderator

 • despre crese, gradinite,after school (Luni, 6 decembrie 2010, 10:41)
  adv [anonim]

  - acestea ar trebui construite si administrate
  printr-un parteneriat public- privat,pe de-o parte statul reprezentat de autoritatea locala si pe de alta parte diferite entitati private dispuse sa investeasca intr-un astfel de program sau biserica ortodoxa.(sau cea catolica care are deja in Trasilvania pe langa aproape fiecare biserica si o gradinita)
  Pentru ca un astfel de centru sa fie eficient, ar trebui ca in acelasi spatiu sa-si defasoare activitate si grupe de cresa si de gradinita si grupe after school.
  La fel de utile ar fi si grupele mama-copil, in care mamele fac schimb de informatii, sunt consiliate iar copiii invata sa fie mai independenti.
  Contributia lunara platita pentru cresa,gradinita, after school, de catre un parinte care doreste sa se intoarca la munca, ar trebui plafonata de catre stat la nivel national, la un maxim lunar pe care unitatea o poate cere, astfel incat sa fie accesibila unui procent cat mai mare de parinti . In fiecare localitate ar trebui infiintat un centru de zi petru mame cu rolul de a veni cu solutii la problemele cu, care acestea se confrunta, informatii,seminarii si programe de lobby privind doi copii per familie. Pentru cresterea natalitatii ar trebui ca intreruperile de sarcina sa se faca de catre ginecologi numai cu aviz de consiliere psihologica de la psihologul care este angajat special pentru astfe de probleme pe langa primarie. Orice ginecolog care face o intrerupere de sarcina fara acest viz, ar trebui sa raspuna penal.
  Acesta este sistemul german aplicat, hai sa invatam si noi ceva si sa incepem cu dreptul.
  Exista si fonduri europene care sprijina contruirea de gradinite. Portughezii, am vazut, au beneficiat de ele.
  Daca nu stiti de unde sa incepeti, dragi guvernanti, ar fi de preferat sa solicitati consilierea unora care au habar.
  Spre exemplu:
  http://www.awo.org/awo-international.html


9004 vizualizari

 • -2 (22 voturi)    
  ... (Duminică, 5 decembrie 2010, 21:36)

  pamfletaru [utilizator]

  pai si cum asa?! tanti nuti nu mai are niciun cuvant de spus?! pai ce-i balamucul asta?! ce-i asta? sat fara caini?!
  • +2 (14 voturi)    
   campania electorala a inceput (Duminică, 5 decembrie 2010, 23:01)

   GeorgeT [anonim] i-a raspuns lui pamfletaru

   PDL a inceput campania electorala.
   Cred ca acum este momentul pentru orice cerere , se pare ca guvernatorii nostri promit tot .
   Cine zicea ca s-a ajuns la fundul prapastiei ?
   Prostia mea imi zice ca nici la jumatete nu este caderea..

   Sunt simpatizant si votant Basescu .
   Am votat de altfel si un referendum , am si utitat cind a fost asta , sau poate nici nu a fost ?
   • +12 (18 voturi)    
    Masura haotic prezentata si discutata (Luni, 6 decembrie 2010, 3:56)

    Mediocritatea clasei politice [anonim] i-a raspuns lui GeorgeT

    -romanii ar fi aplaudat daca s-ar fi facut ceva economii prin diferentierea mai dura intre mame care au contribuit la buget (muncind inainte de nastere) si mame care isi fac un venit din alocatia asta, pt ca toti alegatorii ar fi priceput ca guvernul vroia sa incurajeze munca si nasterea unor copii in familii mai echilibrate, in paralel cu descurajarea miilor de familii de tigani care traiesc mai mult din astfel de alocatii.
    Chiar daca economiile erau mai mici, impactul mediatic si politic ar fi fost foarte mare si pozitiv.

    -nu s-a demonstrat nici un fel de corelare intre cuantumul indemnizatiei si cresterea natalitatii, aici trebuia insistat, in nici un caz pe durata.
    pentru ca durata de concediu indemnizat are sigur un impact major asupra disponibilitatii unei femei de a se apuca de facut copii.

    -un program national de crese si gradinite e esential, trebuie incurajate fiscal societatile care vor construi asa ceva pt copiii angajatilor lor !

    -un stimulent fiscal trebuie acordate familiilor in care ambii parinti muncesc si care au cel putin 2 copii.

    -e necesar un program de educare a publicului prin emisiuni speciale, in care sa fie explicata importanta de a avea in fiecare familie cel putin 2 copii, care prin munca lor vor sustine mai tarziu plata pensiilor pt cei 2 parinti.
    • -6 (12 voturi)    
     s-au discutat propuneri (Luni, 6 decembrie 2010, 8:01)

     curios [anonim] i-a raspuns lui Mediocritatea clasei politice

     or mai fi fost si altele. Deocamdata nu s-a schimbat NIMIC. Daca vuvuzelele nu FACEAU ARMASAR... Si daca era o propunere sa se dubleze toate, vuvuzele ar fi urlat ca se distruge bugetul. Orice idee apare, e automat rea. "Pacatosul si cand i se spune adevarul zice ca e minciuna" - bun citat.
    • +3 (7 voturi)    
     corelare intre cuantum si crestere natalitate (Luni, 6 decembrie 2010, 9:07)

     Andrei Cosmovici [anonim] i-a raspuns lui Mediocritatea clasei politice

     INS (Institutul National de Statistica, www.ins.ro) poate confirma corelarea existenta intre cuantumul indemnizatiei si cresterea natalitatii. Este un fenomen observabil prin anii 2003, 2004.

     Din pacate, nu exista insa corelare (se pare) intre cuantum si durata pe care mamele o aleg sa stea acasa cu copiii lor. Aici ar trebui lucrat mai mult. Exista metode. Mamele trebuie sa fie ajutate, sa invete cum sa petreaca timpul cu copiii lor. Statul trebuie sa protejeze intoarcerea la locul muncii a mamei, sau flexibilizarea participarii pe campul muncii. In orice caz, este suficient loc, astazi, pentru creearea unei imagini pozitive pentru familiile care aleg sa aduca astazi pe lume mai mult de un copil. Problema cu tiganii este falsa. In primul rand, ei nu primesc indemnizatia de crestere a copilului, ci doar alocatia. Sa fii nebun (si cred ca-i numeri pe degete) sa faci copii ca sa primesti alocatie. Invocarea "problemei tiganilor" poate constitui si un refugiu al institutiilor de stat, incapabile sa gestioneze integrarea lor in societate. Si atunci, e mai usor sa zici: nu-i stimulam, pentru ca nu vor face copiii educati etc. Si de aici, s-a facut pasul catre incetarea ajutorului pentru familii care aleg sa aiba mai mult de 3 copii. Sa-nteleg ca stam asa de bine cu natalitatea?...
    • +2 (6 voturi)    
     banii pentru creste - redirectionati (Luni, 6 decembrie 2010, 9:24)

     Andrei Cosmovici [anonim] i-a raspuns lui Mediocritatea clasei politice

     Eu as redirectiona banii pentru crese inspre sustinerea unor programe de pregatire a viitorilor parinti pentru etapa de "mama" si "tata". Cea mai buna cresa nu inlocuieste caldura familiei, sa fim seriosi! Parintii care vor sa se ocupe de copiii lor, macar pana la varsta de trei ani, reprezinta o resursa inestimabila. Statul nu are resursele ca sa inlocuiasca iubirea parintilor, o iubire dezinteresata.

     Din ce-mi dau seama, se intentioneaza ca aceste crese sa devina un fel de incubatoare pentru bebelusi. Mamele vin si-si "depun" acolo "ouale", pe care le creste cineva, cumva... Doar doar mamele (parintii) sa "munceasca" ceva, dar nu in familie, ci pe campul muncii. Neaparat! Nici macar cele care doresc sa stea cu copiii, si pe acelea trebuie sa le aducem fortat pe campul muncii, aruncandu-le 500 lei sub nas daca isi lasa copiii la "incubator" (cresa).

     Cea mai nobila munca este cea prin care parintele participa direct la modelarea sufletului si a caracterului copilului sau. Dar nu! Noi trebuie sa intervenim si sa stricam aceasta normalitate. Refuz sa cred ca maturitatea oamenilor politici nu gaseste resurse pentru a stimula cresterea natalitatii. Mai degraba nu vrea acest lucru, sau nu gaseste rostul sa faca efortul de a gasi aceste resurse.
   • +3 (9 voturi)    
    a fost o hotarare extrem de grea!au plans (Luni, 6 decembrie 2010, 6:25)

    Eneas [anonim] i-a raspuns lui GeorgeT

    viitorul Romaniei ,relatiile internationale, unirea cu Basarabia si chiar urmatoarea criza , aapei ,depindeau de acest concediu maternal ! va spun , acesti barbati de stat au suferit mult pana cand creierasele lor au realizat gafa papagalului de la Munca , mai ceva decat Seitan si eu credeam, in naivitatea mea, ca Seitan atinsese culmea prostiei !
   • -2 (4 voturi)    
    Prostia ta si a altora. (Luni, 6 decembrie 2010, 10:15)

    mircea [anonim] i-a raspuns lui GeorgeT

    PDL a reusit sa le dea un subiect de barfa televiziunilor de balamuc.Sunt unii care asteapta "cu gura cascata" o stire de senzatie,pe care sa o rastalmaceasca,asa ca PDL a facut bine ca lanseaza asemenea stiri.Eu as lansa zvonul ca se va renunta la pensia minima.Asa ,sa-i vad cum fierb cei de la realitatea si antene.Ei cred ca romanii sunt chiar asa de prosti sa dea conducerea Romaniei pe mana oamenilor lui Vanghelie si Ponta?
   • -1 (1 vot)    
    ceva mai simplu, nici ca exista..... (Luni, 6 decembrie 2010, 13:35)

    anonimul; anonimilor..... [anonim] i-a raspuns lui GeorgeT

    orice mama trebuie considerata cert o creatoare (de viata, nu?); cand s-a comis 'fapta' Satul trebuie s-o trimita acasa, la copil ! Cat timp...? CAT VREA MAMA ! in urmatoarele conditii:
    1. sa i se pastrese 'vechimea' ..., Statul platindu-i contrib. la pensie.
    2. sa i se recunoasca dreptul la sanatate, Statul platindu-i CAS-ul.
    3. odrasla sau odraslele sa-si primeasca ce au primit pana acum ('suta copilului').

    Astfel, orice mama creatoare de viata sa decida ele singure cand se vor intoarce in siguranta la munca + asigurandu-li-se postul profesional cf. cu calificare anterioara etc.

    Ceva mai simplu nici ca se poate [ acasa sa se stea maximum 7 ani 'de acasa'...!] Pai, nu ?!
  • +1 (3 voturi)    
   Trebuie ciini (Duminică, 5 decembrie 2010, 23:01)

   x [anonim] i-a raspuns lui pamfletaru

   Nu se poate sat/tzara fara ciini/hiene/shacali.
   (Fabula e simpla: stim cine sint ... CIINII ...)
 • +4 (14 voturi)    
  este culmea asta! (Duminică, 5 decembrie 2010, 21:58)

  circarul [anonim]

  Dupa ce si-au luat un miliard de injuraturi, au urlat antenele de grija mamelor, au fost demonizati pdl-ul si boc, acum dau inapoi. Eu cred ca vor sa se sinucida politic. Nu poate sa existe un asa haos, zici ca lucreaza pentru o putere straina ....
  • +8 (14 voturi)    
   S-ar putea (Duminică, 5 decembrie 2010, 22:50)

   ictin [anonim] i-a raspuns lui circarul

   Sa nu fi prea departe de adevar. Avand in vedere ca vor sa modifice si codul muncii la sugestia multinationalelor, fara sa se consulte macar cu patronii romani.
   Oricum niste lucruri necurate se cam intampla.
  • +5 (13 voturi)    
   s-a pronuntat Nutzi (Duminică, 5 decembrie 2010, 23:35)

   vptut [anonim] i-a raspuns lui circarul

   a zis ca-i ”complicat” si imediat pupuini din PD au retras peopunerea, s anu se supera tovarasa Elena Cea...ptiu....mi-am amintit de....
  • 0 (6 voturi)    
   nu zici... chiar lucreaza... (Luni, 6 decembrie 2010, 9:27)

   Vendeta [anonim] i-a raspuns lui circarul

   iar puterea straina se numeste FMI!... Romania ca stat independent si suveran NU MAI EXISTA!
 • +1 (17 voturi)    
  Testarea terenului... (Duminică, 5 decembrie 2010, 22:07)

  haiducul [anonim]

  ...pe care o tot face acest partid poate duce anumite persoane la boli psihice GRAVE, acest partid se joaca cu poporul care prin naivitate la votat si dat supraputeri lui El Base.
  • +4 (6 voturi)    
   ia-ti urlatorii acasa! (Luni, 6 decembrie 2010, 8:05)

   bulan [anonim] i-a raspuns lui haiducul

   erau SCENARII interne (si de 12 si de 16 si de 18 ,luni si valori diferite). Ce au URLAT vuvuzelele? ca se reduce la 12 luni. Cine a creat panica? nu ministrul muncii! Probabil ca sunt scenarii si cu tichete de crese si cu tichete de bone si cu tichete de... A improsca cu semi-adevaruri despre ele nu provoaca boli psihice grave? In UK este interzisa difuzarea scenariilor prin presa. Iti spune ceva asta?
   • +1 (3 voturi)    
    De unde stii? (Luni, 6 decembrie 2010, 9:38)

    CRadu25 [utilizator] i-a raspuns lui bulan

    Esti tare bine informat despre scenariile discutate, nimeni altcineva nu stie de ele. Ai fost la sedinta sau ai informatia direct de la sursa (blonda Elena)? Ca aia cu "vuvuzelele" este marca inregistrata a postacului pedelist.
   • +2 (4 voturi)    
    mai urlatorule (Luni, 6 decembrie 2010, 9:40)

    adrian [anonim] i-a raspuns lui bulan

    mai citeste si tu putin , nu televiziunile au venit cu ''scenariile'' , sunt scenarii facut epublice de minunatul guvern !

    mai terminati cu teoria vuvuzelelor ca sunteti penibili !
   • +1 (3 voturi)    
    DEmocratia din UK... (Luni, 6 decembrie 2010, 10:01)

    haiducul [anonim] i-a raspuns lui bulan

    ....nu are roti patrate ca la noi.Acest guvern face teste de impact pe seama noastra,nu trece o saptamana ca sa nu arunce pe piata o prostie, este un MOBBING la nivel national pentru care ar trebui sa raspunda PENAL ...dar asta nu la noi in Romania.
 • +4 (10 voturi)    
  Pacat (Duminică, 5 decembrie 2010, 22:11)

  Alin [anonim]

  Pacat ca se ajunge la asemenea scandaluri. Cert este ca isi pierd electoratul din ce in ce mai mult. Sper sa ramana indemnizatia maxima ca si acum macar 1 an.. altfel atat eu cat si alte persoane din zona sociala medie vor avea mult de suferit. Noroc ca exista si femei in PDL .. poate chiar mame care si-au dat seama ce gafa pot face. Astept cu frica decizia de maine. UDeMeReu iar joaca la doua capete.. acum zic ca vor maxim 1500 .. acum 2 zile erau la 2500.. oricu ei si-au vazut interesul: unguroaicele lor stau mai mult pe acasa si le convine sa le dea 600 ron.. pe cand noi cei din privat nu avem o parte de dreapta care sa ne reprezinte cu adevarat in parlament.
 • -1 (7 voturi)    
  f bine! (Duminică, 5 decembrie 2010, 22:11)

  cecilia [anonim]

  le-a venit mintea de pe urma! sa vedem ce-o iesi cu indemnizatia. cat despre stresul in care ne-au tinut, asta e la ordinea zilei in romania.
  • 0 (4 voturi)    
   eu cred ca "onestii" jurnalisti (Luni, 6 decembrie 2010, 8:06)

   naiv [anonim] i-a raspuns lui cecilia

   te-au tinut in stres. Au spus si ce nu este, au pus accent pe ce au vrut ei. In manual asta se numeste MANIPULARE.
 • 0 (14 voturi)    
  Propunerea UDMR (Duminică, 5 decembrie 2010, 22:12)

  George32 [utilizator]

  UDMR-istii par cei mai cu picioarele pe pamant. Propunerea lor e cat se poate de umana. O mama avocat merita mai mult de 1000 RON in al doilea an, iar 1500 RON este minimum pentru a supravietuire la standardele de viata pe care le-a dobandit prin invatat si munca, nepunand la socoteala contributia anerioara si viitoare la bugetul de stat. Pe mine unul ma intereseaza mai putin pensia (pe care nu stiu daca o apuc). Prefer sa am sa ii ofer copilului ingrijirea necesara si o stare cat de cat armonioasa in familie. Un copil de 1 an nu e de lasat la crese, bone si nici macar la bunici. Tot ce conteaza pentru el e prezenta mamei.
  • +6 (14 voturi)    
   ? (Luni, 6 decembrie 2010, 1:24)

   andu2 [utilizator] i-a raspuns lui George32

   eu zic sa egalim tot. ori suntem comunisti, ori nu mai suntem
   • +5 (5 voturi)    
    corect... (Luni, 6 decembrie 2010, 9:30)

    Vendeta [anonim] i-a raspuns lui andu2

    pai trebuie sa castige si "dorel" tot 1500 Euro chiar daca el munceste maxim 2 ore, pe saptamana... :))
  • 0 (2 voturi)    
   o mama avocat (Luni, 6 decembrie 2010, 9:27)

   lucyan [utilizator] i-a raspuns lui George32

   plateste contributiile la venituri realizate? ca eu nu stiam asta...
   ar fi interesant de aflat, sa vedem de unde primeste banii astia....
   • 0 (2 voturi)    
    Plateste (Luni, 6 decembrie 2010, 11:14)

    George32 [utilizator] i-a raspuns lui lucyan

    Mama avocat a fost doar un exemplu. Puteam zice mama inginer sau mama medic. Mama avocat plateste impozit ca noi toti la stat, doar ca actioneaza ca o firma platitoare de taxe. Iar pe langa asta mai plateste si la Baroul de care apartine o taxa, cica pentru pensie. O mama avocat are mai multe taxe, dar primeste la fel ca ceilalti in astfel de situatii.
    • 0 (2 voturi)    
     nu m-ai lamurit (Luni, 6 decembrie 2010, 12:29)

     lucyan [utilizator] i-a raspuns lui George32

     plateste sau nu asigurari sociale la venituri realizate sau la salarilul minim?
     indemnizatia este la salriul realizat pe ultimele 12 luni sau la veniuri realizate?
     • +1 (1 vot)    
      Te lamuresc eu (Luni, 6 decembrie 2010, 13:20)

      marius [anonim] i-a raspuns lui lucyan

      Sotia (economist) a avut in ultimii 2 ani inainte de nastere salariul de 2000Eur net/luna.
      Asta inseamna taxe si impozite platite catre stat de ea si angajator de 1700Eur/luna.
      Dupa nastere a primit doar ~900Eur/luna timp de 3 luni, iar apoi ~800Eur/luna.
      La primul copil a primit doar 600Ron/luna (prin bunavointa guvernarii liberale, care a incurajat natalitatea la puturosi).

      Intrebarea mea e:
      De ce am mai platii taxe si impozite in Ro?
 • +13 (13 voturi)    
  lamurire (Duminică, 5 decembrie 2010, 22:16)

  Andrei Cosmovici [anonim]

  Ar trebui lamurit: este important sa investim in capitalul uman al tarii noastre, sau nu? Calculele spun ca "da". Gary S. Becker (premiu Nobel pentru economie) a demonstrat legatura dintre "munca mamei" si PIBul unei natiuni.

  Sau, asa cum spune si Cristian Moisoiu, indemnizatia pentru cresterea copilului "nu este un ajutor de sprijin social, este o măsură de politică publică îndreptată înspre corectarea unor dezechilibre demografice sau privit din punct de vedere economic, o investiție în resurse umane viitoare".

  Vorbind pe cifre, in 2009, aceste cheltuieli (indemnizatiile pentru cresterea copilului) au reprezentat mai putin de 1% din totalul cheltuielilor bugetare (sursa: articol Cristian Moisoiu, contributors.ro). Nu gaseste statul o modalitate de a asigura acest 1%, atat de necesar (chiar daca nu suficient) pentru a investi in resursele umane viitoare?
  • 0 (2 voturi)    
   teoretic (Luni, 6 decembrie 2010, 9:35)

   lucyan [utilizator] i-a raspuns lui Andrei Cosmovici

   ai dreptate, insa practica ne arata ca adevarul este mult mai departe...
   si apoi, un copil nu se formeaza in primii doi ani de viata, pe care multi nu si-i mai amintesc...
   si inca ceva, aceste resurse umane, ca aici ai dreptate, asta suntem, resurse pentru un sistem bazat pe exploatare, puteai sa le zici si robotei, ca nu jigneai pe nimeni, ar trebui sa aiba conditii egale si sanse egale de la viata, ca nu se stie de unde sare iepurele, iar statiscile arata ca tocmai cei din familii nevoiase reusesc mai bine in viata...
   si apoi, nimeni nu contribuie special pentru aceasta indemnizatie, ca sa se tina cont de venituri, asa cum nimeni nu contabilizeaza cat a consumat mamica de la stat prin servicii medicale, tratamente, etc...
   daca este solidaritate, sa fie pana la capat, ca pana la urma banii vin de la toti contribualii si sunt multi care nu sunt de acord cu acest mod de plata, impus de o anumita categorie sociala, care oricum se considera mai presus de lege, alaturi de anumite meserii din show-biz, unde plata se face dupa anumite criterii iar contributiile sunt platite la salarii minime...
   dar de, toata lumea vrea procent din venituri...
 • +13 (17 voturi)    
  Plafon maxim (Duminică, 5 decembrie 2010, 22:21)

  tata [anonim]

  Nu modificati plafonul maxim. Nu loviti patura medie sociala tanara si educata, asigurati poporului roman urmasi educati care pot aduce valoare tarii, nu descurajati familiile tinere cu posibilitati medii.
  • +5 (5 voturi)    
   subscriu! (Luni, 6 decembrie 2010, 7:27)

   SlowBoz [utilizator] i-a raspuns lui tata

   subscriu. ne consideram din acea categorie, si o modificare a plafonului maxim ne-ar distruge. astept deznodamantul, pana atunci nu ma uit la Tv si nici nu mai citesc presa pe acest subiect, sa nu-mi produc vreo boala.
  • -3 (3 voturi)    
   mama... (Luni, 6 decembrie 2010, 9:37)

   lucyan [utilizator] i-a raspuns lui tata

   patura medie, daca exista asa ceva, nu depaseste 1500 lei indemnizatie pe luna, asa ca reorienteaza-te in doleante...
   lasa familiile varstnice sa faca si sa creasca copii (sac)..., dar eu zic ca mai bine le redam statutul de bunici... sau nu va convine cum a-ti fost crescuti?
   • +3 (3 voturi)    
    ... (Luni, 6 decembrie 2010, 11:19)

    LauraC [anonim] i-a raspuns lui lucyan

    Eu am salariul ceva mai mare de 1500 RON si consider ca fac parte din clasa medie. Platesc "asigurari sociale" de ceva ani... As vrea sa fac un copil. Cu 600 RON cum sa-l cresc? Cum ma intretin? Cum platesc rate/intretinere/lumina? Concluzia este ca... nu-l mai fac, nu? Mor in campul muncii...
 • -3 (17 voturi)    
  Niste nenorociti (Duminică, 5 decembrie 2010, 22:22)

  Horatiu [anonim]

  Niste nenorocitii ,asta sunt cu totii . Cum poti sa te gindesti sa tai baniii bebelusilor cind se schimba bordurile in fiecare an ,cind stilpii se vopsesc verzi ca se se asorteze cu cosurile de gunoi ,cind se fac sensuri giratori la trei luni dupa ce s-au achizitionat semafoare .Pentru confrormitate toate astea se intimpla in Brasovul vicepresedintelui PDL .
  • -1 (5 voturi)    
   esti naiv sau postac? (Luni, 6 decembrie 2010, 8:09)

   bulaq [anonim] i-a raspuns lui Horatiu

   banii de care vorbesti tu sunt ai primariei Brasov. Si se intampla similare si la Deva (PNL) si la Constanta (PSD) si la Iasi (PSD) si la Bucuresti (Oprescu). Nu-ti place primarul consiliul local (UNICUL CARE APROBA BUGETE) voteaza altfel. Nu iese ce-ai vrut? inseamna ca restul populatiei Brasovului nu gandeste si nu injura ca tine!
  • 0 (2 voturi)    
   Mai mergi si prin afara tarii (Luni, 6 decembrie 2010, 9:35)

   FaraCoruptie [utilizator] i-a raspuns lui Horatiu

   si vei vedea ca si acolo sunt sensuri giratorii si stalpi vopsiti in verde.

   Ori poate te-ai obisnuit cu mediul monocolor.
   Astfel de zone 'gri' gasesti din plin prin unele cartiere din Bucuresti. De exemplu, cand intri intr-un bloc zici ca e dupa bombardament; in schimb, fiecare usa de apartament e din cele mai scumpe.

   Contrastul e destul de grav, intre mediul in care locuim si individualitate.

   In Brasov, prefer sa vad sensuri giratorii pline cu flori, decat pustiul dinainte.
 • -6 (10 voturi)    
  Tipic romanesc (Duminică, 5 decembrie 2010, 22:26)

  Alui [anonim]

  S-a ales solutia cea mai proasta.
 • -3 (15 voturi)    
  O propunere si mai buna .... (Duminică, 5 decembrie 2010, 22:31)

  Carcotescu [anonim]

  .... sa scapam dracului de aceasta Coalitie Paguboasa.
 • -5 (11 voturi)    
  fantastic botis asta (Duminică, 5 decembrie 2010, 22:46)

  iceman [anonim]

  mai incompetent si incapabil ministru nu a avut tara asta niciodata, cred ca omul vrea sa stabileasca un record personal de a goni votantii pdl+base. A distrus increderea electoratului in partid mai bine decat au facut-o ponta&co vreodata. In locul lui boc il verificam daca nu cumva a semnat adeziunea la psd si acum ii trimite electoratul pe tava lui ponta.
  Adica zici ca mamele sa se duca la munca, nu sa ii sufle in fund lu` ala mic pe banii statului (asta s-a inteles din gangaveala lui), pe de alta parte cresele ii accepta de la 2 ani in sus. Iar chestia cu bonele e o tampenie cat capul lui ala mare. Adica rupi mama de langa copilul ala care la un an e vai mama lui, si in loc ii trimiti o straina, tot pe banii statului (vezi gaselnita cu tichetele de bone). Mai oameni, suntem atat de tampiti incat suportam sa ne conduca asemenea oameni? Ca logica boc+botis este ca mamele sa se duca la munca dar statul sa plateasca bone. Cine este tampitul aici, ei ca ne conduc, sau noi ca ii suportam?
  • -1 (7 voturi)    
   Chiar crezi? (Luni, 6 decembrie 2010, 0:54)

   x [anonim] i-a raspuns lui iceman

   Chiar crezi ca Boc e atit de destept, comparindu-l cu Botis?
   Chiar crezi ca Base e atit de popular, comparindu-l cu Boc?

   Stratagema: Numeste in post unul mai "ciudat" (mai pro..., mai incompetent, mai prost-comunicator, mai bilbiit, ...) si imediat CEILALTI par mai buni.
   • +4 (6 voturi)    
    pai atunci stratagema e total gresita... (Luni, 6 decembrie 2010, 2:09)

    iceman [anonim] i-a raspuns lui x

    oamenii nu il injura numai pe botis ci tot pdl cu base, in bloc. Adica daca botis e dus cu capul, atunci tot partidul e o casa de nebuni cu boc+base in frunte si oamenii se vor intoarce iar la comunisti, asa cum au facut fratii de peste prut.
 • +3 (11 voturi)    
  bravo frate... (Duminică, 5 decembrie 2010, 22:56)

  N. Dumeritu [anonim]

  oare ce e cu voi oameni buni? cui a folosit tot haosul si deruta din astea 5 zile? mai jalnici decat comitetul blocului C5 din ferentari sunteti frate...Domnule Boc, ce-i cu ei domne?
  In aceeasi ordine de idei felicit pe toti cei ce s-au opus deciziei tampite de a reduce durata concediului.
 • +2 (10 voturi)    
  Ipocrizie (Duminică, 5 decembrie 2010, 23:24)

  Taticul [anonim]

  Cum sa reduca domnule indemnizatia? Fiul meu are 3 luni si va spun cu mana pe suflet ca daca asa ar fi stat lucrurile la mentul conceperii lui, nu l-am mai fi avut, asta e cert. Sa se aplice regulile ce vor fi stabilite, doar viitoarelor mamici, care vor lua decizia de a avea un copil in cunostinta de cauza. Cei care propun asemenea aberatii, oare au copii? Cum e sa iti faci niste planuri pe termen mediu, iar apoi sa vina cineva sa-ti modifice niste conditii fundamentale, cand tu esti deja pus in fata faptului implinit, fiind cu un copil in brate si simtind ca-ti fuge pamantul de sub picioare ca ni ai cu ce sa-l cresti. Dragilor parlentari si guvernanti, voi sunteti tampiti? Chir nu aveti minte sa judecati niste lucruri simple? Daa mamei voastre i s-ar fi intamplat asa, piate s-ar fi sinucis, iar acum ati fi fost vai de capul vostru. Nemernicilor.
  • +1 (5 voturi)    
   rau de tot (Luni, 6 decembrie 2010, 8:12)

   gabriel [anonim] i-a raspuns lui Taticul

   nevasta-mea e in 4 luni....asta nu e caz de retroactivitate ???
  • 0 (4 voturi)    
   si dupa doi ani ??? (Luni, 6 decembrie 2010, 8:12)

   onest-nedumerit [anonim] i-a raspuns lui Taticul

   ce faci taticule? problemele se schimba de la un an si 11 luni la doi ani si o luna? deci ce faci? PS. EU am crescut cand alocatia de copii era una suta lei. Copii mei idem! si nu cred ca natiunea asta a fost nemernica pe atunci.
   • +1 (3 voturi)    
    'capra vecinului' din nou (Luni, 6 decembrie 2010, 9:48)

    adrian [anonim] i-a raspuns lui onest-nedumerit

    pai de la 2 ani e mai usor decat de la un an ,
    in general la 1 an copii nu vorbesc si nu merg , la 2 ani , si vorbesc si merg , chiar unii nu mai au nevoie de scutec !
    (poate tu ai fost mai special .... sau inca esti ...)

    si normal revenim la principiul profund romanesc : daca eu am .... atunci si ceilalti sa ... !

    si mai rau grav e ca ti se pare corect si normal sa fi un prost prostit !
  • -3 (5 voturi)    
   l-ai facut cu statul? (Luni, 6 decembrie 2010, 8:52)

   ion [anonim] i-a raspuns lui Taticul

   .
   • +1 (3 voturi)    
    cat de penibil .... (Luni, 6 decembrie 2010, 9:50)

    adrian [anonim] i-a raspuns lui ion

    de dragul argumentului ... si mergand pe firul tau logic ( vorba vine ..)

    statul e mama ? tata ? copilul meu ?
    ca sa ii dau bani (taxe,impozite) ?
  • -1 (5 voturi)    
   bre... (Luni, 6 decembrie 2010, 9:41)

   lucyan [utilizator] i-a raspuns lui Taticul

   matale n-ai inteles ca daca mergi la munca, nu l-a intins mana, castigi salariul 100 % plus niste bonuri?
   nu e mai bine pentru copilul tau? chiar crezi ca tu poti inlocui o mama?
   sunt peste 40000 de tatici care tin loc de mame.. oare de ce? fratilor, mai apelati si la bunici, ca si asa se plictisesc, sa stai la pensie la 40-50 ani, e nasol rau..., tot pe banii statului...
  • -1 (5 voturi)    
   Neam de milogi (Luni, 6 decembrie 2010, 10:15)

   ion [anonim] i-a raspuns lui Taticul

   Nene, fa dracu' copiii aia fara sa mai stai sa te gandesti la ajutorul statului. Asta e rostul tau pe pamant. O sa ai satisfactii cat pentru doua vieti. O sa ai un ajutor la batranete. O sa ai nepoti. O sa daruiesti cel mai bun pret pe care l-ai primit si tu (viata). Da, trebuie sa muncesti din greu sa ai grija de ei. Dar merita, e printre putinele lucruri din viata care merita asta.

   Daca bunicii tai stateau ani in sir sa faca planuri "financiare" cum iti faci tu, tu nici nu mai erai pe aici, sa iti smulgi parul din cap. Fiindca acum 80-90 de ani nu prea erau conditii sa iti face planuri pe "termen lung". Nici mediu. Nici scurt.

   Ne stingem incet si singur ca neam. Dar nu e mare pierdere pentru omenire. Dispare un neam de milogi..
  • 0 (2 voturi)    
   .... (Luni, 6 decembrie 2010, 12:13)

   Alexandra [anonim] i-a raspuns lui Taticul

   Eu ma bucur ca se pare ca va ramane concediul la 2 ani (voi avea un copil peste 6 luni) si nu, nu l-am facut pt 85% din salariu, iar plafonarea la 1000-1500 ma va afecta serios.Da, m-am enervat cand am auzit vestile rele care circulau, dar cel mai mult m-a deranjat reducerea concediului la 1 an, si eram hotarata sa stau acasa fara bani un an.Daca as fi primit 85% in primul an si-apoi 0, ar fi fost o suma mult mai mare decat ce voi primi in 2 ani cu plafonarea de care se vorbeste, dar banii nu sunt chiar totul.
   La primul copil am avut o jumatate de an indemnizatie 600 lei si apoi din fericire a crescut la 85%, dar asta nu aveam de unde sa stiu in momentul conceperii pt ca in tara asta se schimba legile de la o zi la alta.Eu nu vroiam sa fac copii pt banii de la stat, dar vreau sa stau cu ei cat mai mult timp acasa, pt ca nu exista locuri in crese, si oricum altfel se dezvolta un copil care e crescut de parinti in primii 2 ani, decat unul lasat la cresa de la 1 an.
 • -4 (12 voturi)    
  2 ani ? (Duminică, 5 decembrie 2010, 23:25)

  anon [anonim]

  Cred ca suntem singura tara care acorda 2 ani de concediu maternal/paternal. Si cand ma gandesc ca muma-mea a stat cu mine acasa cateva luni ...
  • +2 (10 voturi)    
   Se vede! (Luni, 6 decembrie 2010, 0:56)

   x [anonim] i-a raspuns lui anon

   Se vede!
   Se constata!
  • +4 (10 voturi)    
   nu, nu suntem (Luni, 6 decembrie 2010, 0:56)

   dj [utilizator] i-a raspuns lui anon

   sunt tari care acorda si mai mult.
   Pentru comparatia cu mama ta: sa stii ca bunica ta sigur nu a fost nici vaccinata iar strabunica probabil a nascut fara medic. Si nici telefoane nu erau atunci. Si nici internet. Daca tot e sa ne intoarcem in trecut de ce nu faci o incercare: fara medic, fara curent electric etc...
   • 0 (4 voturi)    
    ba cam suntem, dati exemple (Luni, 6 decembrie 2010, 10:31)

    ion [anonim] i-a raspuns lui dj

    Exemple poti sa dai? Tari din Europa care dau 2 ani concediu platit, cu 65% din venituri, plafonate la 2 salarii medii (asta ar face cam 3-4000 de euro prin vestul Europei)?

    Nu prea sunt. Cei care dau mai mult de un an dau CONCEDIU FARA PLATA. Ce da Romania acum e deja cam maximul ce se da prin UE (de SUA nici nu pomenesc)

    Iar comparatia "ironica" cu bunicii nu face decat sa ne faca de rusine. Nu iti cere nimeni sa te intorci in timp. Dar sa gandesti tot poti. Acei oameni faceau si cresteau 4-5-6 copii. Fara antibiotice si vaccinuri, apa curenta, curent electric, pampersi si masina de spalat, fare crese, gradinite sau ajutoare de stat. Nu aveau multe din ce avem noi, dar aveau suflet si pofta de munca in ei.

    Noi avem internet si alte cele, dar avem si de mai multi ani rata de natalitatea sub rata de mortalitate. Adica devenim din ce in ce mai putini si mai batrani, nu avem 2.1 nasteri la fiecare cuplu (rata naturala de inlocuire).

    Dar fiecare pasare pe limba ei piere (asteptand ajutoare de la stat).
  • +4 (12 voturi)    
   Iti amintesti? (Luni, 6 decembrie 2010, 1:30)

   George32 [utilizator] i-a raspuns lui anon

   In Cehia concediul e de 4 ani, iar mai la vest alocatia e de 200 de euro, pe langa salariul baban. Plateste 3 bone din Romania, mananci la restaurant si pleaci in strainatate o luna pe an in concediu. Dar acum stau si ma inteb cum dracu iti amintesti ca a stat ma-ta cu tine doar cateva luni? Nu pari atat de inteligent incat sa ai o astfel de memorie.
   • -2 (6 voturi)    
    inteligenta (Luni, 6 decembrie 2010, 9:44)

    lucyan [utilizator] i-a raspuns lui George32

    s-a varsat la tine, ca sa te poti plimba in voie pe banii mei...
    decat un tata ca tine, mai bine sa creasca fara...
    ar fi si asta o solutie, statul putnd inlocui asemenea parinti, care considera copilul o afacere...
  • +2 (4 voturi)    
   si a mea (Luni, 6 decembrie 2010, 9:51)

   adrian [anonim] i-a raspuns lui anon

   dar asta nu inseamna ca sunt atat de prost sa consider ca era bine atunci !
   si sincer acum vreau tot ce e mai bun si bine pentru copilul meu .

   tu vad ca nu ...
 • +5 (11 voturi)    
  fata de ce s-a vehiculat (Duminică, 5 decembrie 2010, 23:27)

  dj [utilizator]

  cele doua variante par relativ OK. Primul an cu plafonul maxim (85% din veniturile anului anterior nasterii copilului) si apoi maxim 1000 pare o varianta relativ OK, ca si cea actuala.
  Cea cu 1500 ron este insa aberanta pentru ca:
  1. nu se face economie la buget in conditiile in care 60% din cei aflati in cic iau indemnizatia minima
  2. este incorect fata de parintii cu salarii mari care au cotizat pe masura salariilor lor. Oricum exista un plafon maxim de 3400 ron.
  Atata timp cat crese nu sunt construite si nici regimul bonelor reglementat nu se poate reduce peste noapte perioada cic. Daca vor construi intr-adevar crese pana in 2012 atunci pot reduce perioada.
  • -2 (6 voturi)    
   unde naiba (Luni, 6 decembrie 2010, 9:48)

   lucyan [utilizator] i-a raspuns lui dj

   au cotizat?
   tu citesti aberatiile pe care le scrii? ai tinut tu o evidenta? stii tu daca o mama cu salariul minim a muncit 25 ani pana sa faca un copil si primeste 600 lei si una, intrata prin sistemul PCR, care se aplica mai abitir ca pe vremea comunistilor, a prin un job bine platit, a cotizat 1 an si primeste 3400 lei...
   garantezi tu ca dupa 2 ani mamica asta cu salariul baban, mai prinde jobul in continuare? sau ca va mai lucra vreodata? sau.... n-are importanta... la inteligenta ta ai prins ideea...
   • +1 (1 vot)    
    aberatii (Luni, 6 decembrie 2010, 13:41)

    dj [utilizator] i-a raspuns lui lucyan

    scrii tu! mai informeaza-te sau e greu sa cauti...
 • +2 (8 voturi)    
  manevre penibile (Luni, 6 decembrie 2010, 0:03)

  ceausel [anonim]

  aceste loaze intelectuale de guvernanti, care se gandesc majoritatea cum sa isi umple conturile mai repede si sa isi favorizeze prietenii sa mai castige o licitatie grasa, fac teste de manipulare pe bietele mame.

  a fost clar de la bun inceput ca daca taie indemnizatiile, economia la buget e vax albina fata de furaciunile uriase pe care le trec cu vederea, cand nu le favorizeaza direct.

  ce balamuc incredibil a putut provoca nesimtirea unora care isi bat joc de predictibilitatea legilor si de siguranta tinerelor familii!

  imposibilii astia de la putere vor sa scada indemnizatia de fapt, sa le forteze pe tinerele mame sa se intoarca la munca. lor nu le pasa ca atunci cand faci un copil te gandesti in primul rand cu ce o sa il cresti, faci niste planuri. ei vor sa ia taxe pe salariile mamelor, dar sunt sigur ca nu au calcule de impact profunde despre cat se pierde si cat se castiga in realitate ca bani. poate doar cate voturi de asistati sociali ar putea castiga daca maresc alocatia.

  asta e politica bocului: bataie de joc fata de orice roman si sa mai pacaleasca niste amarasteni. scapa cine aprovizioneaza partidul cu bani sau voturi.

  profesionistii dublei masuri, asta sunt pedeleii astia fara rusine. credeam ca pesedeii au fost cei mai nenorociti, dar ei nu au ajuns la putere cu mesaj anticoruptie ca gasca lui basescu cel fara de nuante si obraz.
 • +4 (6 voturi)    
  o logica simpla (Luni, 6 decembrie 2010, 0:04)

  cchris [anonim]

  Mentinand plafonul minim de 600 si a perioadei de 24 luni (ceea ce este absolut necesar la situatia creselor din Romania) orice alta discutie despre un plafon maxim este inutila pt ca economia la buget este nesemnificativa, grosul cheltuielilor fiind cu indemnizatiile de 600 RON.

  In plus anuland indemnizatiile mari descurajeaza exact doar mamele cu venituri mai mari. Nu exista chestia ca "alea au de unde oricum" pt ca nu e chiar asa. Ce au au pe munca lor, nu suntem societate comunista sa luam de la cine are doar pt ca are. Are pt ca nu sta toata ziua in fata televizorului sau la povesti ci munceste. E valabila in schimb treaba cu "cine are venituri mai mari a si cotizat mai mult, deci exista motivul sa primeasca mai mult".

  Oricum descurajand doar parintii cu venituri mai mari se face o discriminare cu tipic socialist/comunist, profund incorecta. Societatea are nevoie de copii crescuti de parinti cu posibilitati mai mari. Nu vorbesc de exceptii, copiii ai caror parinti au venituri si totusi sunt dispusi sa stea cu copiii 2 ani de obicei vor obtine ceva din copiii aia. Avem nevoie mare de acesti copii.

  Asadar oricum sucim si invartim aceasta logica a taierii indemnizatiilor nu are sens nici cum. E o masura luata din topor, probabil la comanda FMI, a carui interes, evident, nu e acelasi cu al nostru.
  • -1 (3 voturi)    
   avem nevoie, asa cum tu... (Luni, 6 decembrie 2010, 9:52)

   lucyan [utilizator] i-a raspuns lui cchris

   de copii crescuti de parinti cu posibilitati mari, dar al naibii sa fiu daca astia nu sunt mai mereu cu masina prin dambovita, prin copaci, pe sub poduri, drogati, etc... sau daca intr-adevar nu sunt pe aici, muncesc prin afara, dupa ce s-au scolit pe banii mei... ca ai parintilor s-au dus pe indemnizatii...
 • -1 (5 voturi)    
  a revenit bunul simt in sanul guvernarii? (Luni, 6 decembrie 2010, 0:06)

  hmm [anonim]

  Se pare ca pana la urma exista putina ratiune si in coalita asta! A venit momentul sa nu mai stricam si putinele lucruri bune care au mai ramas in tarisoara asta.
  • +1 (3 voturi)    
   Platitule! (Luni, 6 decembrie 2010, 0:57)

   x [anonim] i-a raspuns lui hmm

   Platitule!
   Rationalule!
  • +2 (8 voturi)    
   nu, nu a revenit bunul simt (Luni, 6 decembrie 2010, 1:01)

   ceausel [anonim] i-a raspuns lui hmm

   a fost doar o manevra ca sa li se para oamenilor ca guvernul e marinimos si le lasa pe mame acasa doi ani.

   de fapt, daca scad indemnizatia la 1000-1500 lei, mamele cu venituri mari care s-au bazat pe 85%, pana in 4000 lei, vor fi silite sa se intoarca la munca in majoritatea cazurilor. vorbim de mame tinere, educate, care isi cresc singure copiii cu mai mult folos decat orice bona sau cresa.

   daca avem 200.000 de mame ce beneficiaza acum de indemnizatie, din care 45.000 primesc intre 600-1200, media este de 600, pentru ca asa e salariul mediu in tara asta. in schimb, sunt doar cateva mii de mame care iau mai mult si nici 1200 care primeau plafonul maxim.

   care sunt economiile pe care le face guvernu boc? care e sensul balamucului provocat?

   vrea sa arate fmi ca face ce i se spune ca sa obtina un oscior in plus pe alta parte?

   de ce nu au venit de la inceput cu cifrele clare, sa vedem si noi ce economii vor face si de ce e necesar acest sacrificiu major din partea mamelor si a copiilor?

   nu cumva problema nu e cu bunul simt, ci cu competenta?
   • 0 (4 voturi)    
    ai pus accentul (Luni, 6 decembrie 2010, 10:04)

    lucyan [utilizator] i-a raspuns lui ceausel

    pe problema bunului simt, or la noi functioneaza dispretul fata de bunul simt...
    as vrea sa explici, daca se poate, de ce mamele tinere si cu venituri mari cresc singure copii cu mai mult folos decat orice bona sau cresa...
    cumva din proprie experienta? este ceva ce se tramsmite pe cale ereditara? ar trebui sa ne gandim mai mult la acest aspect, poate chiar sa le obligam pe celelalte sa-si dea copiii la cresa pentru a fi siguri de educatia lor...
    si inca ceva, la o indemnizatie de 1500 lei se incadreza 95 %, adica majoritatea, raman alea 1200 de femei cu salarii decente, fiindca au invata carte si au muncit mai mult, sau vor munci, ca multe nu au apucat...
    atunci ce atata scandal pe nivelul indemnizatiei, inteleg ca perioada este determinanta pentru un copil...
    nu mai spun ca nimeni nu cotizeaza pentru indenmnizatie, asa cum se cotizeaza pentru pensie, sanatate, somaj, etc...
    deci, concluzia, este un ajutor de la stat, un stimulent pentru cresterea natalitatii, asa ca trebuie tratat ca atare...
 • +2 (4 voturi)    
  drepturile mamicilor si ale bebelusilor (Luni, 6 decembrie 2010, 1:10)

  Mos Craciun [anonim]

  Mos Craciun si Mos Nicolae sustin drepturile mamicilor si ale bebelusilor!
  Si incearca sa ii convinga si pe cei mari care nu mai inteleg maternitatea si copilaria.

  Uite aici ce a primit Emil Boc de Mos Nicolae:

  http://www.scrisoareadecraciun.ro/de-mos-nicolae-pentru-emil-boc
  • +3 (3 voturi)    
   frumoasa scrisoare... (Luni, 6 decembrie 2010, 2:13)

   iceman [anonim] i-a raspuns lui Mos Craciun

   pacat ca trebuie sa fii OM ca sa o intelegi.
 • +2 (2 voturi)    
  UDMR, felicitari (Luni, 6 decembrie 2010, 6:57)

  c.n. [anonim]

  Indiferent de rezultatul final, trebuie sa recunosc, ca, macar de acesta data, UDMR a dat dovada ca vrea sa sustina o pozitie care, zic eu, reprezinta interesele cetatenilor.
  Macar pentru acest lucru, felicitari UDMR.
 • +4 (4 voturi)    
  prost e cine mai face copil aici (Luni, 6 decembrie 2010, 7:55)

  un tatic [anonim]

  Sotia mea e insarcinata cu al doilea nostru copil. Acum cateva luni cand am luat decizia de a mai avea un copil(lucru destul de rar printre cunoscutii nostri middle class) ne-am facut niste calcule daca ne putem descurca financiar si ne-am bazat pe faptul ca vom avea 85% din salariu. Daca am fi stiut atunci ca indemnizatia va fi plafonata la 1000-1500 RON nu stiu daca decizia ar fi fost aceeasi. Cred ca orice noua lege ar trebui sa se aplice copiilor care incepand de acum vor fi conceputi nu celor existenti intra sau extrauterin. Oricum cu aceasta noua plafonare cred ca multe cupluri din clasa medie vor alege sa faca un singur copil asupra caruia sa rasfranga toata dragostea. Sa vezi de acum natalitate !!
  • -3 (3 voturi)    
   Corporatist spalat pe creier.. (Luni, 6 decembrie 2010, 10:45)

   ion [anonim] i-a raspuns lui un tatic

   Pai mergi in USA si fa niste copii acolo.. E o placere.

   Ma repet, suntem un neam de milogi, dar constat ca nu orice fel de milogi, ci milogi "middle class".

   "Oricum cu aceasta noua plafonare cred ca multe cupluri din clasa medie vor alege sa faca un singur copil asupra caruia sa rasfranga toata dragostea"

   Hai sa iti traduc eu, ca sunt mai batran, si am vazut multe: o sa faca un copil peste care o sa revarse tone de jucarii, o dragoste de "bona" (10-12 ore pe zi, plus multe zile de sambata/duminica), cursuri de tenis si taikendo de la 6 ani, playere de tot felul, vacanta numai afara si multe alte "revarsari de dragoste".

   Si o sa constate pe la 15 ani ca au un copil extrem de superficial, narcisist si egoist cat cuprinde. Nu a fost invatat sa imparta nimic cu nimeni. Si asa o sa isi traiasca si viata: nu o sa dea si nici nu o sa imparta. Eu, eu si eu. Al meu, al meu, al meu. Dar sa nu isi faca griji, in mod uzual, "odrasla" o sa isi gaseasca o pereche "bleaga", ca sa se intampla de obicei. Care o sa accepte toate aceste porcarii.

   Taticu, poti sa cresti copilul si la tara cu o roata ruginita legata de un bat cu care se sa invarta prin curte, curte cu pamant batut. Si tot o sa fie fericit. Dar sa il cresti fara frati ca esti tu "middle class" si nu ai "posibilitati" financiare nu e decat o dovada simpla de lene. Si egoism.

   Hai pa! Craciun fericit la Cancun!
 • +3 (3 voturi)    
  Liderii Coalitiei (Luni, 6 decembrie 2010, 8:03)

  Agonie si extaz [anonim]

  sunt aproape cumsecade,vedeti?!Cum tin ei la mamici si la aia mici...Si atunci de ce l-ati bagat la inaintare pe Botis cu propunerile lui indecente?!Eu stiu.Si nu numai eu,evident.Pt. ca si altii gandesc.PDL a inceput campania electorala...Dati-va seama ce-o sa fie la anu' ! O sa apara (un) Botis si o sa spuna ca nu mai sunt bani de pensii si salarii pt. bugetari.Apoi iar vor veni "liderii coalitiei" si vor spune ca,dimpotriva,sunt.Si chiar vor creste!Astia se joaca cu nervii nostri.Problema nu e la ei.E la noi,ca-i suportam pe perversii astia.
 • +4 (6 voturi)    
  Stirea nu este ca se pastreaza concediul de 2 ani (Luni, 6 decembrie 2010, 8:14)

  Mic dar boc [utilizator]

  ci ca se taie indemnizatia de crestere copil a femeilor cu minte si salarii mari, cu procente de pana la 70%, dupa ce in iulie 2010 se taiase cu 15% sub privirile triste ale tatucului Base, care spera la tv ca aceasta nu va fi "aproape deloc" afectata.

  Inca un motiv pentru cei/cele care pot face ceva cu mintea lor pe melaguri normale sa o ia la picior cat mai repede.

  Si sa ramana aici cei pentru care aceste ajutoare sociale sunt pomeni si nu drepturi castigate prin munca.
  • 0 (0 voturi)    
   drum bun, carare batuta... (Luni, 6 decembrie 2010, 10:08)

   lucyan [utilizator] i-a raspuns lui Mic dar boc

   ca oricum nu muncesti..., la mintea care o ai tu...
   PS vezi ca sunt peste 40000 de mamici cu carnat in chilotei, deci este vb de afacere?...
   lasa ca bebellusul nu face diferenta intre sexe, nu?
   dar oare intre parinti si bunici?
   sau a-ti uitat ca suntem o tara plina de bunici?
   dar problema nu este asta, problema este ca romanul s-a invatat sa nu munceasca si sa caute orice metoda de a mai lua ceva de la stat...
 • -2 (4 voturi)    
  Statul degeaba (Luni, 6 decembrie 2010, 8:22)

  bita [anonim]

  6 luni e perioada maxima de stat acasa. Ne lamentam atat cu perioada de concediu maternal si de indemnizatii, dar mai munceste cineva in tara asta? Cand am dat de greu, ne-am apucat sa turnam copii ca, de, e mai bine sa stau acasa si sa vina indemnizatia, decat sa punem osul la treaba. Fara sa ne gandim, la final, cu ce dracu crestem mai departe copii? Vai mama noastra de popor de intins mana. Atat stim!!!
  • +3 (3 voturi)    
   ai tu grija de un bebelus (Luni, 6 decembrie 2010, 9:41)

   dj [utilizator] i-a raspuns lui bita

   o saptamana si dupa aceea discutam de "stat" acasa! Indemnizatie nu primesc decat mamele care au cotizat!
  • +3 (3 voturi)    
   ... (Luni, 6 decembrie 2010, 11:07)

   LauraC [anonim] i-a raspuns lui bita

   Eu cred ca vorbesti fara sa gandesti (macar putin). Eu muncesc de ceva vreme, contribui suficient cu impozite si taxe, cat sa tin cativa pensionari. Nu ma plang ca fac lucrul asta, este normal sa platim impozite si taxe. "Pun osul la treaba", dar daca nimeni nu ar mai face copii, unde s-ar ajunge?! Ma gandeam sa fac un copil anul asta, dar o sa mai aman x ani, probabil... Nu "intind mana" ca sa-mi dea statul, dar ma astept ca statul sa sustina natalitatea, familia... si tu ai fost copil, ai avut mama, tata... si tu o sa ai copii (probabil) si ai sa te lovesti de aceleasi probleme... "Statul acasa ca sa primesti indemnizatia" este fals... Stau acasa ca sa cresc un om! Asa cum te-au crescut pe tine mama ta si tatal tau... Dar probabil imi stric gura degeaba, esti deja o cauza pierduta...
   • -1 (1 vot)    
    probabil tu (Luni, 6 decembrie 2010, 12:39)

    lucyan [utilizator] i-a raspuns lui LauraC

    ai prins alte vremuri, dar nu putem sta toti acasa sa crstem copii, 2 ani de zile...
    fiecare dintre noi mai are si alte posibilitati...
    sigur daca se reduce perioada la un an si se plafoneaza si indemnizatia, multe (multi) se intorc la munca, si nu sufera nimeni, eventual mai slbesc un pic mamicile...
    dar e mai bine sa stai acasa pe banii altora si sa mai primesti si pensie pe urma...
    • 0 (0 voturi)    
     Io zic... (Luni, 6 decembrie 2010, 15:48)

     LauraC [anonim] i-a raspuns lui lucyan

     ... sa nu mai platim contributii... sa nu mai platim nici un fel de taxa... si sa desfiintam statul... sa traiasca fiecare dupa legea lui. Ce zici?

     Personal, as fi fost de acord cu reducerea la un an, dar pastrarea plafonului la 85% din veniturile pe anul anterior. Dar tu te-ai legat de statul acasa "2 ani", desi eu nici macar nu-mi formulasem vreo parere legata de perioada...

     Tu sa fii sanatos!
    • 0 (0 voturi)    
     Si inca ceva... (Luni, 6 decembrie 2010, 15:54)

     LauraC [anonim] i-a raspuns lui lucyan

     ... nu am prins vremuri asa de vechi... nu am implinit inca 30 de ani...
 • -1 (3 voturi)    
  24 e bine (Luni, 6 decembrie 2010, 8:29)

  Barbu [anonim]

  Corect! Plafonarea la 1500 este OK.
  • +1 (1 vot)    
   ... (Luni, 6 decembrie 2010, 11:01)

   LauraC [anonim] i-a raspuns lui Barbu

   Din punctul tau de vedere...
 • +1 (1 vot)    
  taieri (Luni, 6 decembrie 2010, 8:59)

  ela [anonim]

  Eu nu inteleg de ce nu au inceput cu domniile lor... sacrificam poporul ... aproape toate categoriile, dar de "domniile" lor nu se ating... Sunt niste HOTI. Sa taie din veniturile lor de sute de milioane, nu de la mame si pensionari!!!
  • -1 (3 voturi)    
   pai nu ai inteles.... (Luni, 6 decembrie 2010, 10:11)

   lucyan [utilizator] i-a raspuns lui ela

   legea isi propune sa taie tocmai de la ei...marea majoritate ramanad cu aceeasi indemnizatie, ba din contra, multe mamici sau tatici, vor castiga daca se intorc la munca mai devreme, ca la urma urmei multi locuiesc cu parintii, asa ca pot avea grija de un tanc, parca asta este bucuria bunicilor, nu?
   si asa, la cati pensionari avem, sunt putine cluburi unde sa-si petreaca timpul...
 • -1 (1 vot)    
  UDMR decide in toate..... (Luni, 6 decembrie 2010, 9:09)

  costica [anonim]

  Bine a mai ajuns Romania.....Bravo UDMR!!!!
 • +2 (2 voturi)    
  film misto cu indemnizatii de vazut aici (Luni, 6 decembrie 2010, 9:43)

  ionutz [anonim]

  http://www.kamikazeonline.ro/2010/12/mos-craciun-ia-indemnizatiile/
 • +1 (1 vot)    
  a doua sarcina (Luni, 6 decembrie 2010, 9:57)

  tiberius [anonim]

  va rog aflati si ce se intampla daca ramai insarcinata si nasti in cei doi ani.iti prelungesc cu aceeasi indemnizatie sau nu iti dau nimic pentru ca nu ai contribuit in ultimii ani.Pentru a doua varianta - cat ar trebui sa contribui 6 , 9 , sau 12 luni?
  • +1 (1 vot)    
   Din cate stiu eu se prelungeste (Luni, 6 decembrie 2010, 10:49)

   ion [anonim] i-a raspuns lui tiberius

   Se prelungeste perioada de concediu. In ultima versiune de lege pe care o stiam erau acceptate ajutoare pentru 3 copii succesiv. Asta pentru ca perioada de concediu e perioada "asimilata" perioadei de contributie. Curge si vechimea si e considerata si la calculul pensiei.

   Se vede cu atat mai clar ca e vorba de un ajutor social, nu se plateste ceva din contributia de pensie platita anterior.
 • -3 (3 voturi)    
  2 ani?un an? (Luni, 6 decembrie 2010, 10:10)

  vladina [anonim]

  Sunt pensionara,si ma simt groaznic,atunci cand se vorbeste ca nu sunt bani pentru pensii.Nu am nici o vina,am contribuit,iar pe vreama cand faceam aceasta,pensiile erau mai mici,mult mai mici,iar contributiile pentru puterea de atunci,mari.Am crescut gemeni,nu zic ca a fost usor,din contra,groaznic,da,da,groaznic.Nu am putut sa stau cu ei decat 3 luni,despre bani de la Stat nici nu afost vorba.Nu am nimic impotriva progresului,asta insemnand si cresterea copiilor de mame pana la 2 ani,dar vorbind de criza,pentru femei care nu au contribuit cu nimic pentru a fi platite din oricare buget,pana cand copii vor implini2 ani,nu este drept.Daca s-au bazat numai pe Stat,asa cum am vazut intr-un sat in care ma duc saptamanal,femei care fac copii numai pentru a se intretine pe ele si pe concubini,e timpul ca acesta,sa cam taie suvoiul.
  Parerea mea este,ca femeile care au avut salarii mari,vor avea pensiile mari,dar indemnizatia sa fie plafonata,timpul de stat cu copii sa fie de un an,cu pastrarea locului de munca,apoi,sa intre in somaj,conform legii,astfel lasand locul altor persoane,care foarte probabil nu mai au nici indemnizatie de somaj.Pentru asta,trebuie umblat cumva la Lege,asa incat patronii sa nu mai fie obligati sa nu mai angajeze pe nimeni pe respectivul post,ci din contra.Mi se pare cinstit fata de cei fara de serviciu,si pentru parintii care din dragoste au ales sa aibe copii,nu din alte ratiuni.
  • +1 (1 vot)    
   cic (Luni, 6 decembrie 2010, 10:39)

   Moni76 [utilizator] i-a raspuns lui vladina

   si mamele care beneficiaza de CIC au contribuit..si au acelasi drept sai aiba un venit lunar ca dvs!
 • -2 (4 voturi)    
  Cand faci plod, nu te bazezi pe indemnizatie (Luni, 6 decembrie 2010, 10:13)

  Frankie [utilizator]

  Daca vreti plozi, nu trebuie sa cereti mila de la guvern, bazati-va pe umerii vostri sa va cresteti plozii...
  • +1 (1 vot)    
   Iar tu... (Luni, 6 decembrie 2010, 10:59)

   LauraC [anonim] i-a raspuns lui Frankie

   ... sa incepi de pe acum sa-ti strangi bani pentru pensie.
 • 0 (2 voturi)    
  prea tarzPiu (Luni, 6 decembrie 2010, 10:15)

  Roman [anonim]

  reat tarziu. Oricum partidul asta si-a facut HARAKIRI in fata poporului roman prin tot ce a promovat .
 • +3 (3 voturi)    
  o propunere (Luni, 6 decembrie 2010, 10:24)

  Bogdan [anonim]

  Daca-mi permiteti, sunt de acord cu varianta PDL dar NUMAI dupa ce face suficiente crese si gradinite. Dar asta doar pana ce trece criza !
  Astia intai te taie pe viu, iar apoi te lasa sa sangerezi si-ti promit ca o sa te coasa cand fac rost de ata, de ac si cand se intoc eventual medicii din strainatate...:P
  P.S.
  Asa au facut si cu aia din Finante. S-au grabit sa le taie stimulentele, dar nu s-au gandit ca raman cu salariile din 2010. Apoi au zis ca le baga in salariu. S-au mai gandit putin si ca sa dea bine au "conceput" niste criterii de acordare spectaculoase, pentru ca acum sa renunte la ele si sa dea stimulente la fel pentru toata lumea...
 • +3 (3 voturi)    
  Crese, gradinite, personal aferent, rapid ! (Luni, 6 decembrie 2010, 10:40)

  hotnewsfil [utilizator]

  Noi, toti platitorii de taxe si impozite, am mandatat conducerea legislativa/executiva a acestei tari sa aplice masuri care sa asigure cresterea continua a numarului concetatenilor si educarea fiecaruia in cat mai bune conditii, de la nasterea fiecaruia pana la terminarea instruirii sale, pentru a contribui, prin munca onesta, la propria dezvoltare si la dezvoltarea generala a tarii.
  Stim toti ca insusirile unui copil nu pot fi identificate din faza sa embrionara, cand se dezvolta conform legilor naturii. Nici la cateva luni, la cativa anisori, calitatile unui copil nu se evidentiaza net.
  Toti copiii sunt dragalasi cand au cateva luni sau cativa ani, daca sunt la fel de bine ingrijiti, de spalti, de hraniti, de protejati, de instruiti.
  Calitatile native ale fiecarui copil (inteligenta, creativitate, ordine mentala, spirit de intreprindere, spirit de echipa, etc.) se evidntiaza treptat, dupa ce intra la 'grupa' mica'.
  Daca platim ingrijirea copiilor tarii, noi, platitorii de taxa si impozite, cerem ca toti copiii sa aiba asigurate conditii egale (cele venite din partea statului) de dezvoltare generala - fizica, intelectuala, de instruire.
  Cresterea si instruirea unui copil, de cand apare pe lume, este o profesie detinuta doar de cei cu expertiza, instruiti in aceasta privinta.
  Parintii, cvasi-totalitatea, nu detin acesta expertiza, sunt parinti 'pentru prima si, uneori, ultima data', fac experienta 'pe pielea propriului copil'.
  Eventualul esec al unui parinte in cresterea copilului sau nu il priveste numai pe el ci si pe noi, cei care am contribuit material la cresterea acelui copil. Ca sa fim siguri ca toti copiii, indiferent de starea materiala a parintilor care i-au adus pe lume, au asigurate conditii egale (cele din veniturile statului) de dezvoltare, de acces la instruire, de punere in evidenta a calitatilor native ale fiecaruia,in propriul interes si in interesul tarii, trebue sa se construiasca crese si gradinite, sa fie pregatit personalul necesar.
 • +3 (3 voturi)    
  despre crese, gradinite,after school (Luni, 6 decembrie 2010, 10:41)

  adv [anonim]

  - acestea ar trebui construite si administrate
  printr-un parteneriat public- privat,pe de-o parte statul reprezentat de autoritatea locala si pe de alta parte diferite entitati private dispuse sa investeasca intr-un astfel de program sau biserica ortodoxa.(sau cea catolica care are deja in Trasilvania pe langa aproape fiecare biserica si o gradinita)
  Pentru ca un astfel de centru sa fie eficient, ar trebui ca in acelasi spatiu sa-si defasoare activitate si grupe de cresa si de gradinita si grupe after school.
  La fel de utile ar fi si grupele mama-copil, in care mamele fac schimb de informatii, sunt consiliate iar copiii invata sa fie mai independenti.
  Contributia lunara platita pentru cresa,gradinita, after school, de catre un parinte care doreste sa se intoarca la munca, ar trebui plafonata de catre stat la nivel national, la un maxim lunar pe care unitatea o poate cere, astfel incat sa fie accesibila unui procent cat mai mare de parinti . In fiecare localitate ar trebui infiintat un centru de zi petru mame cu rolul de a veni cu solutii la problemele cu, care acestea se confrunta, informatii,seminarii si programe de lobby privind doi copii per familie. Pentru cresterea natalitatii ar trebui ca intreruperile de sarcina sa se faca de catre ginecologi numai cu aviz de consiliere psihologica de la psihologul care este angajat special pentru astfe de probleme pe langa primarie. Orice ginecolog care face o intrerupere de sarcina fara acest viz, ar trebui sa raspuna penal.
  Acesta este sistemul german aplicat, hai sa invatam si noi ceva si sa incepem cu dreptul.
  Exista si fonduri europene care sprijina contruirea de gradinite. Portughezii, am vazut, au beneficiat de ele.
  Daca nu stiti de unde sa incepeti, dragi guvernanti, ar fi de preferat sa solicitati consilierea unora care au habar.
  Spre exemplu:
  http://www.awo.org/awo-international.html
 • -1 (1 vot)    
  :) (Luni, 6 decembrie 2010, 11:50)

  anton [anonim]

  proasta decizie populista.
 • -2 (4 voturi)    
  se termina frecatul de menta 2 ani pe banii statul (Luni, 6 decembrie 2010, 12:13)

  mihai b [anonim]

  ca la noi la nimeni.. nicaieri nu mai este 2 ani.. pana nici in Canada..care este o tara f dezvoltata...
  peste tot 1 an sau 6 luni ca in spania, germania..

  la noi 80% din femei sunt niste TUTE care trag puradei pe banda pe bani frumosi.. se cam duc vremurile bune.. ca sa aveti bani sa munciti..
  Plus ca banii pentru copil sunt pentru copil zdrentelor nu pentru datoriile facute de voi prijn banci sa v-o trageti pe unde vreti voi in nush ce tara exotica..
  BANII SUNT PENTRU COPIL NU PENTRU RATE!
  RUSINE.. RUSINE MAMELOR CARE F*U*T BANII PE RATE!!!!!!
 • +1 (1 vot)    
  De unde "da" PDL banii astia? (Luni, 6 decembrie 2010, 12:42)

  Razvan_M [utilizator]

  Haideti sa pornim putin pe firul logic pentru ca sunt cel putin cativa oameni pe aici care par a crede ca banii sunt dati de pomana.

  So, sa zicem ca o mama are salariul pe cartea de munca de 5000 de lei. "In mana" persoana respectiva ia undeva la 3500 de lei. Deci 1500 de lei pe luna se duc la stat. Dar nu am terminat. Ca o mama sa aiba salariul pe cartea de munca de 5000 de lei, firma unde lucreaza cheltuie cu salariata vreo 6500 lei. Deci inca peste 1500 lei se duc la stat, din munca salariatului. Pana aici avem: mama 3500 lei, "statul" 3000 lei. Pentru ce? Pentru asigurari de sanatate, asigurare de somaj, asigurare de mama, fond de pensii, impozit pe salariu.
  Dar nu am terminat. Din 3500 lei, mama plateste 24% TVA catre stat la orice cheltuiala in Romania. Deci statul mai ia 800 lei. Apoi, orice produs poarta in el impozitul pe profit pe care firma il plateste catre stat si numeroase alte taxe, inclusiv accizele pe benzina consumata la producerea si transportul oricarui bun sau serviciu in tara noastra.
  Concluzia: statul castiga de la un salariat peste 4000 de lei, iar salariatul undeva sub 2500 lei.

  So, din cat produce o mamica un an intreg, statul foloseste castigul ei pe 8 luni, in timp ce mamica ramane sa utilizeze castigul pe maxim 4 luni. Unde se duc acei bani?

  Tema pentru acasa: calculati, oameni buni, ce se intampla in cazul in care o salariata are 700 lei pe cartea de munca si restul de 5500 lei "la negru".

  Cine sustine pe cine?

  PS. poate ca mamica asta are si un sot care castiga la fel sau mai mult. UNDE SUNT BANII NOSTRI?
  • +1 (1 vot)    
   corect (Luni, 6 decembrie 2010, 13:46)

   dj [utilizator] i-a raspuns lui Razvan_M

   asa este! Si uite cum probabil multi vor fi stimulati sa munceasca la negru sau cu salarii minime pe cartea de munca.
 • +1 (1 vot)    
  aiurea (Luni, 6 decembrie 2010, 15:23)

  Celia [anonim]

  IN loc sa fim solidari stam iarasi si despicam firul in patru. Ar trebui sa fim in strada si sa strigam nenorocitilor de ne conduc sa le fie rusine ca se iau acum si de copiii nostri!
  Statisticile spun ca din cele peste 190.000 de indemnizatii pentru CIC doar 3000 au valoarea maxima, si 9000 iau intre 1000 si 3400 RON. Astea sunt mame care produc ceva pentru tara asta si tot ele sa suporte consecintele incapacitatii guvernantilor de a face rost de bani???? A fost incurajata natalitatea in randul familiilor de intelectuali pana acum...din pacate vor mai face copii tiganii si acele familii care isi tin copii in lanturi sau traiesc toti claie peste gramada intr-o camera.
  Pacat...


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version