Prof.univ.dr. Marian Preda, decanul Facultatii de Sociologie din Bucuresti, este unul dintre autorii raportului "Riscuri si inechitati sociale in Romania" lansat in septembrie 2009 de catre Comisia Prezidentiala pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice. Printre recomandarile Comisiei se numarau masuri urgente care sa vizeze copiii si familiile/mamele cu copii pentru a se reusi stoparea declinului demografic al Romaniei. Se mentiona necesitatea extinderii retelei de gradinite, scaderea varstei obligatorii pentru a urma gradinita si infiintarea unor centre comunitare de consiliere si sprijin pentru parinti. Cele mai interesante intrebari se vor regasi in emisiunea Bucuresti Punkt Bonn, realizata de HotNews.ro si Radio Deutsche Welle.

Marian PredaFoto: Agerpres

- decan al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala din Universitatea Bucuresti;

- presedinte al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Riscurilor Demografice;

- MBA la Tiffin University(Ohio) si doctor in sociologie al Universitatii din Bucuresti;

- expert ONU si expert UNICEF;

- premiul "Dimitrie Gusti" acordat de Academia Romana.

carte de vizita

La numai un an de la publicarea acelui raport, agenda publica este dominata de proiectul guvernamental de reducere a indemnizatiei pentru cresterea copilului. In ce masura este afectata natalitatea de politicile guvernamentale? Cum va arata Romania anului 2040 in conditiile mentinerii sporului natural negativ al populatiei? De ce situatia demografica a tarii nu se numara printre prioritatile clasei politice? Politicile sociale ale tarilor europene incurajeaza sau descurajeaza natalitatea? La aceste intrebari dar si la intrebarile cititorilor Hotnews.ro raspunde prof.Marian Preda, presedintele Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Riscurilor Demografice.

Emisiunea "Bucuresti punkt Bonn" se transmite in fiecare vineri, de la ora 17:00, pe HotNews.ro si pe frecventele Deutsche Welle Romania.

  • Emisiunile de stiri ale Deutsche Welle Romania le puteti asculta aici.
  • Stirile zilei la Deutsche Welle Romania pot fi citite aici.