Vladimir Voronin sustine ca Partidul Comunist si Partidul Democrat (PDM) condus de Marian Lupu au convenit sa formeze o coalitie de centru-stanga care reuneste 57 de deputati, suficienti pentru alegerea presedintelui parlamentului si formarea guvernului, dar nu si pentru numirea presedintelui, relateaza RIA Novosti.

Vladimir VoroninFoto: AGERPRES

UPDATE Potrivit Jurnalul.md, presedintele de onoare al PDM a declarat ca este prematur sa se vorbeasca despre o astfel de coalitie.

"Eu nu am participat la aceste discutii. Nu cred că a fost semnat ceva, mâine ne vom vedea si vom discuta cu domnul Lupu. Deseori presa anticipează unele lucruri si fac scenarii, este prematur să vorbim despre o coalitie", a spus Dumitru Diacov, presedintele de onoare al PDM, pentru Jurnal.md.

Colaitia ar fi fost formata in urma consultarilor dintre Voronin si liderul Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu.

Presedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, spune insa, citat de Unimedia, ca nu este la curent cu o astfel de informatie si ca aceasta informatie este speculativa.

Vlad Filat si Alexandru Tanase au refuzat sa comenteze aceasta informatie.

Declaratia lui Vladimir Voronin vine in momentul in care la Chisinau se afla Serghei Naraskin, seful administratiei prezidentiale din Federatia Rusa si fost general KGB, relateaza Timpul.md.

Naraskin s-a intalnit in aceasta zi cu presedintele Ghimpu - care a afirmat la finalul discutiilor ca Moldova doreste relatii bune cu Rusia - dar nu si cu liderul celui mai mare partid din Alianta - Vlad Filat.

Tot duminica, in mk.ru a fost publicat un interviu unde premierul Filat este atacat dur de Vladimir Putin, confirmand astfel racirea relatiilor intre Filat si Kremlin.

Presa rusa scrie ca Naraskin a venit la Chisinau in incercarea de a impulsiona crearea unei aliante postelectorale largi, din care sa faca parte toate cele patru partide parlamentare - PCRM, PLDM, PD si PL.

La alegerile legislative din 28 noiembrie, comunistii au castigat 39,3% din voturi, urmati de Partidul Liberal-Democrat, cu 29,4%, Partidul Democrat (12,7%) si Partidul Liberal - 10%.