Circulatia rutiera pe drumul european 583 in zona localitatii iesene Letcani a fost reluata in noapte de sambata spre duminica, insa circulatia feroviara este in continuare intrerupta, in urma accidentului petrecut sambata seara la trecerea de nivel peste calea ferata, in urma caruia un vagon a sarit de pe sine, transmite Mediafax.

Linia de cale ferata respectiva este una secundara, fiind inchiriata unei firme brasovene, aceasta efectuand curse intre Iasi si Dorohoi.

Conducerea ISU Iasi sustine ca trenul Iasi - Dorohoi, implicat in accident, apartine unei firme private, iar linia de cale ferata este una secundara, fiind utilizata doar pe acest traseu.

Reprezentantii ISU Iasi nu au putut preciza ora cand va fi reluata circulatia feroviara in zona respectiva.

Un vagon al trenului personal Dorohoi-Iasi a deraiat, sambata seara, in jurul orei 22.00, dupa ce garnitura a fost lovita de un autoturism BMW, la o trecere de nivel peste calea ferata, in dreptul comunei iesene Letcani. Doua persoane aflate in autoturism au fost ranite si transportate la spital. In urma impactului, unul dintre vagoanele garniturii a sarit de pe sine.