Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, vineri, ca la Petrosani se construieste cea mai mare statiune de schi din ultimii 20 de ani, afirmand ca implementarea proiectului va crea multe locuri de munca si va genera o multime de venituri, relateaza Mediafax.

Ministrul Elena Udrea, a declarat, vineri, la Petrosani, ca proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil in Masivul Parang "a inceput in sfarsit".

"Am sprijinit crearea unei mari statiuni montane cu finantare de la bugetul local, un proiect care in sfarsit a inceput, procedura de achizitie fiind una greoaie. Acum construim cea mai mare statiune de schi din ultimii 20 de ani", a spus Udrea.

Potrivit sursei citate, in cel mult cinci ani municipiul Petrosani se va transforma intr-o statiune atractiva pentru turisti.

"Proiectul in valoare totala de aproximativ 69 de milioane de euro va face ca in cel mult cinci ani Petrosaniul sa devina o statiune atractiva pentru iubitorii sporturilor de iarna. Implementarea proiectului va crea o multime de locuri de munca si va genera o multime de venituri. Este o investitie care, pe langa faptul ca pune in valoare resursele de munte, va da o sansa locuitorilor din Petrosani de a avea un loc de munca aici, la ei acasa", a afirmat Udrea.

Udrea a declarat ca nu isi doreste ca municipiul Petrosani sa devina o statiune asa cum sunt cele de pe Valea Prahovei "din punctul de vedere al constructiilor, ci doar din punctul de vedere al atractiei pentru turisti".

Primaria Petrosani si firma Kranz Eurocenter au semnat, la inceputul lunii septembrie, contractul de executie a lucrarilor in cadrul proiectului "Dezvoltarea domeniului schiabil in masivul Parang", cel care cuprinde si construirea unei telegondole cu o lungime de aproximativ opt kilometri.

In cadrul proiectului "Dezvoltarea Domeniului Schiabil in masivul Parang" la Petrosani se va construi o intreaga statiune, despre care se spunea la un moment dat ca va fi cea mai mare din sud-estul Europei.

Investitia, in valoare de circa 68 de milioane de euro, presupune si construirea unei telegondole, care va face legatura intre localitate si munte, in lungime de 8,2 kilometri, cu doua tronsoane si statie intermediara la Rusu.

In bani sunt incluse fondurile pentru amenajarea mai multor partii de schi, in lungime de aproximativ 30 kilometri, care vor beneficia de sapte telescaune, sistem ticketing, cai de acces, tunuri de zapada artificiala, realizarea unui lac de acumulare, a unui centru de servicii turistice, spatii de alimentatie publica si de cazare.

Licitatia a fost castigata de Kranz Eurocenter, firma care a participat in asociere cu Acomin Cluj-Napoca si Doppelmayer Austria.

Proiectul a fost sistat mai mult timp, dupa ce prima licitatie a fost anulata pentru ca adminsitratia locala nu detinea avizele de mediu necesare.