Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, in cadrul unei intalniri cu vicepremierul britanic Nick Clegg, ca situatia din Romania "aparent este buna", dar ca trebuie finalizat procesul de reechilibrare a bugetului, in contextul masurilor anticriza.

Seful statului a avut o intrevedere bilaterala cu vicepremierul britanic, in cadrul Summit-ului OSCE din Kazahstan, context in care Clegg s-a interesat de situatia din Romania.

"Aparent este buna. Trebuie sa echilibram bugetul. (...) Intregul sistem trebuie schimbat", a explicat Traian Basescu, la inceputul intrevederii bilaterale cu Nick Clegg, informeaza Mediafax.

La randul sau, oficialul britanic a amintit ca miercuri a fost Ziua Nationala a Romaniei: "Am auzit ca este Ziua Nationala a tarii dumneavoastra. E fantastic".

Presedintele Traian Basescu va participa in perioada 01-02 decembrie, la Summit-ul Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), care va avea loc la Astana, Republica Kazahstan, tara ce detine presedintia in exercitiu a organizatiei in acest an.

Printre subiectele de pe agenda OSCE care vor fi dezbatute la reuniunea la nivel inalt de la Astana se afla: conflictele inghetate, sporirea rolului Organizatiei in gestionarea noilor riscuri si amenintari la adresa securitatii, consolidarea proceselor democratice si promovarea si respectarea drepturilor omului.