Aproximativ 30 de lideri ai sindicatelor postasilor din tara protesteaza, joi, in fata Companiei Nationale Posta Romana, fata de problemele angajatilor din sector care lucreaza in conditii improprii si nu au mai primit majorari salariale in ultimii trei ani, relateaza Mediafax. Drept reactie, conducerea institutiei si-a exprimat dezaprobarea fata de acest protest, pe care l-a calificat drept nejustificat. Daniel Neagoe, presedintele CNPR, a spus ca se vrea o eficientizare a companiei la nivel de structura si a amintit sindicalistilor ca in 2010 in pofida conditiilor economice dificile, in Posta nu s-au facut disponibilizari sau diminuari salariale, vizandu-se pentru anul viitor inclusiv cresteri salariale.

Compania de Posta se indreapta catre faliment din cauza incompetentei la nivelul managementului, sustin liderii sindicali.

Ei acuza conducerea companiei ca in conditiile in care salariile angajatilor nu s-au majorat in ultimii trei ani, au fost numiti pe criterii politice o suta de directori, care la randul lor, au angajat alte 200 de persoane in clasa maxima de salarizare.

Activitatea postala se desfasoara extrem de dificil, peste 30% dintre oficiile postale si agentiile de posta functionand fara caldura si peste 10% fara apa potabila si grupuri sanitare, a declarat, joi, liderul Federatiei Sindicatelor Postasilor, Matei Bratianu.

Potrivit acestuia, in majoritatea oficiilor si agentiilor, angajatii contribuie cu cate 15-25 lei lunar, din banii proprii, pentru a achizitiona combustibili, rechizite, consumabile si imprimante necesare desfasurarii activitatii.

Pichetul de joi va dura o ora, dar actiunea va continua in zilele urmatoare in fiecare judet. Sindicalistii au in vedere si organizarea unui miting de amploare in Bucuresti.

  • UPDATE: Conducerea Postei Romane considera ca revolta sindicalistilor este nejustificata

Drept reactie, conducerea Postei Romane si-a exprimat joi dezacordul fata de revolta nejustificata a sindicalistilor.

"In ciuda greutatilor cauzate de situatia economica mai putin favorabila, la nivel national cat si european, in cadrul C.N. Posta Romana S.A. nu s-au facut disponibilizari si nu s-au operat diminuari salariale, vizandu-se pentru anul urmator inclusiv cresteri salariale. Din aceste motive, consider ca o revolta sindicala nu este justificata", a precizat Daniel Neagoe, presedinte-director general al CNPR.

Acesta a amintit totusi ca pentru eficientizarea institutiei "este momentul unei restructurari care sa conduca la o structura mai putin greoaie, fata de cea existenta la momentul actual".

In privinta nemultumirilor exprimate de protestatari, conducerea CNPR a mai anuntat faptul ca s-au luat masurile necesare asigurarii unor conditii de munca optime.

"Spre exemplu, in cazul agentiilor postale care nu beneficiaza de un sistem centralizat de incalzire, sunt in derulare licitatiile pentru achizitionarea motorinei necesare incalzirii, de asemenea, au fost achizitionate lemne iar sediile postale in cauza au fost dotate cu aeroterme. Montionam faptul ca, spatiul acestor agentii este pus la dispozitia companiei nationale in baza unor contracte de comodat, iar efectuarea de lucrari la aceste imobile nu intra in atributiile Postei Romane", se mai arata in comunicatul CNPR.