Vremea nefavorabila a afectat desfasurarea traficului aerian, feroviar si rutier.

UPDATE2: Toate zborurile TAROM au fost reluate in jurul orei 12, cele mai multe au intarzieri.

UPDATE 1, ora 8:00: 17 curse aeriene au fost anulate, joi dimineata, pe aeroportul Henri Coanda. Astfel, 11 curse care ar fi trebuit sa aterizeze pe acest aeroport au fost anulate. De asemenea, sase plecari - toate spre destinatii externe - au fost anulate.

La ora 6:00, reprezentantii aeroportului au anuntat ca 8 curse au fost anulate. Era vorba despre zborul spre Munchen (prevazut la ora 6:35), spre Praga (7:20) si Helsinki (13:00). De asemenea, 5 curse care urmau sa soseasca pe aeroportul Henri Coanda au fost anulate (zborurile dinspre Cluj Napoca, Oradea sau Baia Mare)

Valentin Iordache, director de comunicare la Aeroportul Henri Coanda a declarat ca zborurile se vor desfasura normal. "Cursele anulate sunt cele interne, care ar fi trebuit sa ajunga in aceasta dimineata, dar de aseara nu s-a zburat ", a explicat Valentin Iordache. El a adaugat ca s-a lucrat in permanenta pentru asigurarea conditiilor bune de trafic, asa incat programul de zbor sa reintre in normal. "Ne straduim ca eventualele intarzieri sa nu depaseasca 30 de minute" - a adaugat Valentin Iordache intr-o declaratie acordata televiziunilor de stiri. El a mai spus ca pasagerii ale caror curse au fost anulate sunt reprogramati pentru cursele urmatoare, in masura in care nu decid sa isi recupere contravaloarea biletului.

Pe Aeroportul Aurel Vlaicu, plecarile se desfasoara potrivit calendarului de zbor, insa au intarzieri de pana la 30 de minute. Si la "sosiri" sunt intarzieri. De exemplu, avionul care ajunge de la Londra are o intarziere de 50 de minute, iar cursa Madrid - Bucuresti are o intarziere de o ora si jumatate, transmite Realitatea TV.

Vezi relatarile HotNews.ro de miercuri, 1 decembrie:

Traficul feroviar este de asemenea afectat. Un tren de calatori este blocat de aproape 8 ore, langa Vatra Dornei. CFR Calatori a anuntat ca 12 trenuri au fost anulate, iar alte 6 sunt blocate din cauza poleiului depus pe firele de contact sau a copacilor care au cazut pe liniile de cale ferata.

Cele 12 garnituri anulate sunt trenul accelerat 1972/1972-1 in relatia Galati - Targu Mures, trenul accelerat 1973-2/1973 in relatia Targu Mures - Galati, trenul accelerat 1551/1551-2 in relatia Iasi - Adjud (ramura pentru trenul 1972 Galati - Targu Mures), trenul Accelerat 1552-1/1552 in relatia Adjud - Iasi (ramura de la trenul 1973 Tg Mures - Galati), trenul accelerat 1768 in relatia Comanesti - Marasesti, trenurile personale 5401 si 5402 in relatia Marasesti - Iasi si retur, trenul rapid 664 in relatia Tecuci - Bucuresti Nord (vagoanele circula cuplate la trenul rapid 752 Botosani - Bucuresti Nord), trenul personal 4511 pe distanta Deda - Targu Mures, trenul personal 4007 pe distanta Subcetate Mures - Targu Mures, trenul personal 4015 pe distanta Ditrau - Toplita, trenul personal 4009 pe distanta Gheorghieni - Deda si trenul personal 4504 pe distanta Toplita - Subcetate Mures.

Din cauza copacilor cazuti intre statiile Lunca Bradului - Stanceni (sectia de circulatie Gheorghieni - Deda), trenul Intercity 549 in relatia Toplita - Targu Mures a fost anulat, miercuri, calatorii de la acest tren fiind preluati de trenul Rapid 406 pe distanta Toplita - Deda, iar pe distanta Deda - Targu Mures de trenul suplimentar 13593.

Acceleratul Timisoara - Iasi are o intarziere de peste 500 de minute. In Gara de Nord, foarte multe trenuri sosesc cu intarzieri. Cursa Botosani- Bucuresti are o intarziere de peste 2 ore, iar trenul Iasi - Bucuresti va ajunge la destinatie cu o intarziere de o suta de minute.

De asemenea, circulatia rutiera se desfasoara cu dificultate, din cauza poleiului. Centrul Infotrafic transmite ca, la aceasta ora, nu sunt drumuri nationale inchise.

Politia le recomanda conducatorilor auto sa respecte cu strictete regulile de circulatie si principiile de conduita preventiva. Si in capitala, traficul a fost ingreunat pe mai multe bulevarde si strazi din sectoarele 1, 2 si 6, dupa ce pe carosabil s-a format polei.

Miercuri seara, la ora 22:45 a fost redeschis traficul rutier pe Autostrada Soarelui, pe tronsonul Fundulea - Lehliu. Amintim ca incepand cu ora 19:45, autostrada a fost inchisa pe segmentul respectiv din cauza poleiului, circulatia fiind deviata pe DN3 Fundulea - Bucuresti, informeaza Centrul Infotrafic.

Totodata, incepand cu ora 22:20, in judetul Ialomita, traficul rutier pe DN2A Slobozia - Urziceni a fost reluat pe un fir, alternativ, in zona Cazanesti. Miercuri seara, un autocamion a derapat pe carosabilul acoperit cu polei si a acrosat un tir care circula din sens opus. Un alt camion care se deplasa in spatele primului a fost, la randul sau, implicat in evenimentul rutier.