Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la Sibiu, ca este "ultimul" care ia decizia in privinta reducerii duratei concediului maternal, afirmand ca o hotarare in acest sens va fi luata dupa finalizarea dezbaterii publice si dupa ce vor fi ascultate toate parerile, transmite Mediafax.

"Vom lua o decizie dupa ce se va finaliza dezbaterea publica si dupa discutiile din coalitie. Vom lua o decizie pe care o vom anunta. Pana atunci, evident, ascultam toate parerile si opiniile care se exprima pe acest subiect si dupa ce aceasta perioada va fi finalizata vom anunta decizia Guvernului", a spus Boc.

Intrebat care este opinia sa in legatura cu reducerea duratei concediului maternal, Boc a spus: "Eu sunt ultimul care ia decizia".

De asemenea, intrebat daca au fost facute evaluari privind eficienta reducerii concediului maternal, Boc a afirmat: "Domnul ministru cred ca a prezentat aceste date si le va prezenta in continuare".

Premierul nu a avansat nicio data pana la care va dura dezbaterea publica pe tema reducerii concediului maternal.

In urma cu zece zile, ministrul Muncii Ioan Botis declara ca perioada de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului va fi redusa de la 24 de luni, variantele luate in calcul fiind ca aceasta sa fie de 12, 14 sau 18 luni.

Premierul Emil Boc spunea, in 20 septembrie, ca Guvernul intentioneaza sa regandeasca indemnizatia de crestere a copilului, reducand "generozitatea" unor astfel de plati.

Curtea Consitutionala a validat, in 25 iunie, reducerea sumelor acordate ca indemnizatie pentru cresterea copilului cu 15%, care nu va putea, insa, sa scada mai jos de 600 de lei.

Anterior reducerii, indemnizatia pentru cresterea copilului era de 85% din media veniturilor salariale nete din care se platesc contributii la bugetul asigurarilor sociale, realizate in ultimul an.