Premierul Emil Boc a caracterizat faptul ca a fost huiduit la ceremonia de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf drept o expresie a democratiei, care este consacrata in Romania de 20 ani, si a precizat ca el a fost desemnat sa fie prezent la parada de catre "structurile abilitate", relateaza Mediafax.

Intrebat de jurnalisti de ce a fost huiduit la parada din Bucuresti si de ce i s-a prezentat lui onorul militar, si nu presedintelui Senatului, Mircea Geoana, premierul a raspuns: "Democratia in Romania este consacrata de 20 de ani, iar in privinta reprezentarii la parada, eu am fost desemnat de structurile abilitate".

El a transmis cetatenilor, ca mesaj de 1 Decembrie, sa fie mandri ca sunt romani, deoarece poporul a reusit de-a lungul vremurilor sa reziste la toate imperiile - Otoman, Habsburgic, Austro-Ungar, Tarist.

"Am rezistat de-a lungul vremurilor pentru ca am fost uniti si acesta este cel mai important mesaj pe care il da ziua de 1 Decembrie: numai uniti putem reusi, numai uniti suntem puternici. Asa cum spune un cantec istoric, romanii in veci vor fi frati", a spus Boc.

Premierul Emil Boc a fost huiduit, miercuri, la plecarea de la parada de 1 Decembrie, desfasurata in zona Arcului de Triumf, relateaza Mediafax.

Huiduit, premierul s-a indreptat catre masina de serviciu, insotit de membrii echipei sale de paza si protectie.

Dupa cateva minute de la plecarea lui Boc huiduit de multime, prin acelasi loc a trecut liderul PRM Corneliu Vadim Tudor, care a dat mana cu cateva persoane adunate in dreptul gardurilor de protectie instalate de jandarmi. Vadim Tudor a comentat razand catre SPP-isti: "Ce i-au facut, ma, lui Boc!".

Emil Boc a asistat timp de o ora la parada organizata cu ocazia Zilei Nationale. El a fost salutat de garda de onoare.

Presedintele Traian Basescu nu se afla in tara, fiind la Astana, unde participa la summitul OSCE.