Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, participa, in 1 si 2 decembrie, la Bruxelles, la Reuniunea Ministeriala a Forumului Salzburg si la Reuniunea Consiliului Justitie si Afaceri Interne, informeaza un comunicat al M.A.I.

Ministrul va prezenta stadiul procesului de pregatire a Romaniei pentru intrarea in Spatiul Schengen, progresele inregistrate, precum si etapele ce vor fi parcurse conform calendarului de aderare, scrie sursa citata.

La invitatia Presedintiei Slovene a Forumului Salzburg, ministrii de interne din statele membre ale Forumului se reunesc la Bruxelles, pe agenda intalnirii figurand probleme de importanta comuna privind securitatea cetatenilor din tarile respective.

Vor fi abordate teme de actualitate privind coordonarea la nivelul Uniunii Europene, respectiv modalitati pentru o conlucrare mai stransa a Forumului Salzburg cu Parlamentul European, noile mecanisme propuse pentru evaluarea Schengen, stadiul actual privind SIS II, Sistemul European Comun de Azil, precum si siguranta traficului rutier.

Din delegatia M.A.I., vor face parte seful Departamentului Schengen, chestor sef de politie Marian Tutilescu si directorul Directiei Afaceri Europene si Relatii Internationale, comisar sef de politie Bogdan Agapie.