Nicolae Popa s-a prezentat luni in fata unui tribunal din Jakarta, unde s-a judecat un termen din procesul privind extradarea sa in Romania. Fotoreporterii Reuters au dat publicitatii mai multe fotografii din timpul procesului, ce il infatiseaza pe Popa cu o fizionomie total schimbata. (Vezi galeria foto)

Foto:

Politia din Indonezia a anuntat saptamana trecuta ca Nicolae Popa, urmarit international din 2001 si arestat acum un an de autoritatile din Jakarta, va fi extradat in Romania in luna decembrie.

"Seful Politiei din Indonezia si ambasadorul Romaniei au convenit joi extradarea lui Popa. Politia a primit aprobarea din partea Presedintelui si Ministerului Justitiei din Jakarta pentru a-l trimite in Romania pe Popa", a declarat Iskandar Hasan, purtatorul de cuvant al Politiei indoneziene.

Nicolae Popa in poza de urmarit general, postata pe site-ul Politiei

Nicolae Popa in poza de urmarit general, postata pe site-ul Politiei

Foto: Mediafax

Nicolae Popa - fostul director Gelsor - a fost condamnat in lipsa la 15 ani de inchisoare pentru inselaciune, in dosarul FNI. El a fost retinut retinut la Jakarta in 2 decembrie 2009.

Reamintim ca Sorin Ovidiu Vintu a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului, in dosarul privind fuga din tara a lui Nicolae Popa.

Procurorii sustin ca in perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vintu a transmis din totalul sumei anuale de 200.000 euro, "convenite cu condamnatul Popa Nicolae", doua transe de 50.000 euro, respectiv 20.000 euro.

Procesul lui Sorin Ovidiu Vintu a fost amanat luni pentru data de 6 decembrie, ora 12,00, dupa ce avocatii omului de afaceri au sustinut, din nou, ca nu au avut timp suficient pentru a studia dosarul.