Consilierii locali ai Sectorului 1 au adoptat, in unanimitate, in sedinta de luni, propunerea primarului Andrei Chiliman privind functionarea magazinelor care vand produse etnobotanice. Potrivit noului act normativ, care va intra joi in vigoare, magazinele care vand produse etnobotanice nu vor mai putea functiona la o distanta mai mica de 2 kilometri de o unitate de invatamant, spital, locuri de joaca pentru copii, parcuri.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, Politia Locala va aduce la cunostinta proprietarilor de astfel de "magazine de vise", odata cu intrarea in vigoare a actului normativ, noile reglementari.

Acestia vor avea obligatia sa se prezinte la Primaria sectorului 1 pentru a solicita aviz de functionare.

Magazinele situate la o distanta mai mica decat cea prevazuta in hotarare vor fi interzise.

Edilul sectorului 1, Andrei Chiliman, a sustinut, la sfarsitul saptamanii trecute, ca un magazin de etnobotanice din cartierul Pajura a fost inchis, la sesizarile cetatenilor, de Politia Locala.

"Cu toate acestea, marfurile confiscate au fost returnate, iar magazinul a fost redeschis, a doua zi, cu largul concurs al unor structuri din Ministerul de Interne. (...) In loc sa scoata aceasta activitate in afara legii, Politia Nationala inchide ochii la aceste magazine etnobotanice", preciza Chiliman.

El a remarcat ca din cauza Ordonantei 63 "Guvernul Boc a decimat structurile de ordine publica ale comunitatilor locale".

"Consecinta imediata a fost desfiintarea patrulelor mixte Politie Locala-Politie Nationala care constituiau un factor de siguranta pentru cetatean, cu rezultate concrete in teren. (...) Pe timp de pace, pe strazile Bucurestiului, si nu numai, este razboi! Este un razboi al clanurilor mafiote cu cetatenii onesti. (...) Guvernul a decimat, prin Ordonanta 63, structurile de ordine publica si siguranta cetateanului.(...) Din august si pana in prezent numarul de spargeri din locuinte, furturi din buzunare si din masini a crescut alarmant, Politia Nationala fiind coplesita si lipsita de orice fel de reactie", a spus atunci primarul sectorului 1.